Eskişehir'deki kiracı ve ev sahiplerini üzecek haber: Zam yolda!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki kiracı ve ev sahiplerini üzecek haber: Zam yolda!
A
a

Asgari ücretteki yüzde 49'luk artışın henüz vatandaşın bütçesine yansımadığı bir dönemde, ev sahipleri ve kiracıları olumsuz etkileyecek bir gelişme ortaya çıktı. Bu durum, ev sahipleri ve kiracıları da doğrudan etkileyecek. İşte hem cepleri hem de canları üzecek haberin detayı...

Sütiş Eskişehir

Asgari ücretteki yüzde 49'luk artışın henüz vatandaşın bütçesine yansımadığı bir dönemde, ev sahipleri ve kiracıları olumsuz etkileyecek bir gelişme ortaya çıktı. Ocak ayından itibaren apartman aidatlarına yüzde 47 oranında bir zam yapılması bekleniyor.

Apartman aidatları yüzde 47 oranında zamlanacak

Asgari ücretin duyurulmasının ardından birçok ürüne zam gelirken, emekli maaşı zammının da açıklanması bekleniyor. Bu durum, ev sahipleri ve kiracıları doğrudan etkileyecek gibi görünüyor.

Apartman aidatları, sektördeki uzmanlara göre yüzde 47 oranında artacak. Apartman görevlisinin maaşı, elektrik, su, doğalgaz fiyatları, temizlik malzemeleri ve alet edevat fiyatlarındaki artışlar, aidatlara yansıyacak. Sektör uzmanları, bu durumu, apartman veya site genel kurullarına ev sahipleri ve kiracıların katılmasının bir çözüm olabileceğini belirtiyor.

Bir daire sakini, temizlik ürünlerini daha uygun fiyatlarla temin edebileceğini söyleyebilir. Başka birisi, temizlik malzemelerini indirimli alabileceğini belirtebilir. Bu tür girişimlerin, aidat fiyatlarını aşağıya çekmede etkili olabileceği ifade ediliyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi