Eskişehir'de yaşadığı taciz dehşetini anlattı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yaşadığı taciz dehşetini anlattı!
A
a

Eskişehir’de tam kapanma öncesi bir alışveriş merkezine giden iki kadın şort giydiği gerekçesiyle Z.I isimli erkek tarafından tacize maruz kaldı, yaşadıkları dehşet ise...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de tam kapanma öncesi bir alışveriş merkezine giden iki kadın şort giydiği gerekçesiyle Z.I isimli erkek tarafından tacize maruz bırakıldı. Tacizci erkeğin kendilerine küfür ettiğini söyleyen Zozan Güneş, “Türk kadınına şort giymek yakışmıyor diyerek üzerimize yürüdü. Şahsın görüntüsü gözümün önünden gitmiyor. Neye uğradığımız şaşırdık” dedi.
Tam kapanma kararı öncesi evlerinin yakınlarında bulunan bir alışveriş merkezine giden Zozan Güneş ve bir arakdaşı, şort giydikleri gerekçesiyle 60 yaşlarındaki Z.I’nın tacizine maruz kaldı. Kadınlara küfür ederek, üzerlerine yürüyen Z.I, “Türk kadınına şort giymek yakışmıyor. Utanmıyor musunuz şort giymeye” diyerek hakaret etti. Neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyleyen kadınlar, alışveriş merkezindeki güvenliğe olayı bildirdiler ve polisin gelmesini beklediler.

HAKARETLER ETTİ
Şahsın çok soğuk kanlı olduğunu ve polis gelene kadar kendilerine hakaret etmeye devam etiğini anlatan Zozan Güneş, “Perşembe günü bir kız arkadaşımla kamusal alanda Eskişehir'de alışveriş merkezinde 60 yaşlarında bir adam tarafından taciz edildim üzerimdeki şorttan ötürü. Türk kadınının şort giyemeyeceği şeklinde söylemlerde bulundu. Ben polise şikâyette bulundum. Polisin gelmesine yakın bir zamanda tekrar hakaretler etti, eril söylemlerde bulundu. Sonra polis geldi ifade vermeye gittik. Zaten ilk önce bakışları ile baştan aşağı süzdü, el kol hareketlerine başladı. ‘Problem nedir?’ dedik. ‘Şu halinize bakım. Problem sizsiniz. Utanmıyor musunuz şort giymeye’ diye bir sürü hakaret etti ve cinsiyetçi küfürler etti. Bu sırada zaten güvenlik geldi. Polislerin gelmesini bekledik burada. Beklerken daha yüksek sesle onca insan arasında ‘Türk kadınına yakışmıyor şort giymek’ diye üzerimize yürüdü” diye konuşu.

ŞİKAYETÇİ OLDUK
Şikayetçi olduklarını söyleyen Güneş, “Birçok kadın bunu yaşıyor ama sessiz kalıyor sonuç çıkmaz diye ya da korkuyor. Şahsın görüntüsü, yüzü gözümün önünden gitmiyor. Neye uğradığımız şaşırdık. Tedirgin olduk. Avukatımızı çağırdık ve ifade vermeye gittik” şeklinde konuştu.

ZANLI SERBEST BIRAKILDI
Hala tedirgin olduğunu ve güvende hissetmediğini söyleyen Güneş, “Bu olay insanlar üzerinde normalleşmiş buna çok üzüldük. Bu tacize maruz kaldık ve korunma talebi istedik ama bize o koruma talebinin verilmesi için arada bağ olması gerektiği söylendi. Yani şahıs eşiniz, sevgiliniz veya aileden biri olmak zorundaymış. Koruma verseler bile bunun mahkemede ret yiyeceği söylendi. Bir kadın olarak hiç bir şekilde güvenliğimiz yok. Ne caydırıcı bir yasa ne de bir şey var. O alanda kimse ses çıkarmadı korktu herkes orada. Halk artık bunları normal karşılamaya başlamış bunu fark ettim. Hiç aklıma böyle bir şey yaşayacağım aklıma gelmezdi. Son zamanlarda kadınlardan bunu duyuyorum. Kadınlar kıyafeti yüzünden bunları yaşıyor. Hala tedirginim. Çünkü güvende hissetmiyorum kendimi. Bu tedbirlerin caydırıcı olmaması da korkutuyor. Böyle açık alanda bana bunu yaptıysa başka yerlerde başka insanlara da yapmıştır” ifadelerini kullandı. Tacize maruz bırakılan kadınlardan Zozan Güneş, Z.I tarafından AVM içerisinde iki kez taciz edilmesine rağmen şahsın karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakılmasına tepki gösterdi.


 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi