Eskişehir'de mekanlara girerken buna dikkat edin: Artık zorunlu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de mekanlara girerken buna dikkat edin: Artık zorunlu
A
a

Ticaret Bakanlığı Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak Eskişehir'inde dahil olduğu Türkiye genelinde; lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi işletmelere kapı önleri ile masalara görünür şekilde fiyat listesi asma zorunluluğu getirdi.

Sütiş Eskişehir

Türkiye Ticaret Bakanlığı, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelere yönelik önemli bir düzenleme yaparak, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişikliklere gitti. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre, lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi işletmeler, hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre belirlenen tarife ve fiyat listesini, işyerlerinin girişi ile hizmet verilen masalara açıkça asmak zorunda kalacak.

Yapılan düzenleme, tüketicilere daha şeffaf ve anlaşılır bir hizmet sunma amacını taşıyor. İşletmeler, müşterilere sundukları ürün ve hizmetlere ilişkin fiyatları, kapı önü ve masalarda kolaylıkla görebilecekleri şekilde sergilemekle yükümlü olacak.

Uygulama 1 0cak 2024 tarihinde başlıyor

Yeni uygulama, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra işletmeler, belirlenen kurallara uygun bir şekilde fiyat etiketlerini asarak, tüketicilere açık ve şeffaf bir alışveriş deneyimi sunacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği şöyle:

"Ticaret Bakanlığından:

Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik

Yapılmasına dair yönetmelik

MADDE 1- 28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi