Eskişehir'de marketlerde bu ürünlerin satışı yasak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de marketlerde bu ürünlerin satışı yasak!
A
a

Eskişehir'de tam kapanma sürecinde marketler için yeni dönem başladı. Bugünden itibaren marketlerde sadece temel ihtiyaç ürünleri satılacak. Bazı ürünlerin satışlarına ise izin verilmeyecek.

Sütiş Eskişehir

İçişleri Bakanlığı'nın marketlerde zorunlu ihtiyaçlar haricinde başka ürünlerin satılmayacağını genelge ile duyurmasının ardından Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu karar alarak marketlerde temel gıda ihtiyaçlarının dışında kalan ürünlerin satışlarını yasakladı. Aksi durumda cezai işlemle karşılaşacak. Uygulama bugün itibariyle Eskişehir'de yürürlüğe de girmiş oldu.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek.  

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Zuccaciyeci 7 Mayıs 2021 19:29

Haksız rekabete giriyordu iyi bir karar

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi