Eskişehir'de hava sıcaklığı artacak! 1 hafta kavrulacağız...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hava sıcaklığı artacak! 1 hafta kavrulacağız...
A
a

Eskişehir ve çevresinde yeniden etkili olacak bunaltıcı sıcaklarla birlikte adete kavrulacağız. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülkemizde etkili olacak sıcak hava dalgasına karşı uyarıda bulunurken, bir uyarı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhasaki'den geldi.

Sütiş Eskişehir

Türkiye yarından itibaren yeniden sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Eyyamıbahur ve Basra sıcaklarının ardından bu hafta yeniden kavrulacağız. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı sıcaklık uyarsının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'de dikkat çeken bir uyarı yaptı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya'nın kuzey ve doğu, Eskişehir'in kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. nHava sıcaklığı: Marmara ile Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, diğer bölgelerde artmaya devam etmesi bekleniyor.  Rüzgar ise, Batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

DIŞARIYA ÇIKMAYIN

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre pazar gününden itibaren 1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istirham ediyorum" açıklamasında bulundu.

Bakan Özhaseki'nin yaptığı o paylaşım: 

   

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 
Ankara: Parçalı bulutlu 33 
İstanbul: Parçalı bulutlu 29 
İzmir: Az bulutlu ve açık 34 
Eskişehir: Parçalı bulutlu 36
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre pazar gününden itibaren 1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istirham ediyorum.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi