Eskişehir'de de 20 Kasım'dan sonra zorunlu olacak! Aman dikkat...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de de 20 Kasım'dan sonra zorunlu olacak! Aman dikkat...
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında toplu ulaşımda "HES kodu" zorunluluğunun 20 Kasım'da başlayacağını duyurdu

Sütiş Eskişehir

Eskişehir son dakika haberi: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında toplu ulaşımda "HES kodu" zorunluluğunun 20 Kasım'da başlayacağını duyurdu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte vakaların arttığı belirtilerek, toplu ulaşımla ilgili kararın, İçişleri Bakanlığının genelgeleri ve Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında alındığı bildirildi. 

"Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması, E-Devlet veya SMS yoluyla alınacak süresiz HES kodlarının, Eskartlar ile eşleştirilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu kapsamda 5 Kasım tarihinde tek kullanımlık Esbilet satışını durduruyoruz Toplu taşımadan faydalanmak isteyen herkes HES kodu ile eşleştirecekleri Eskartlar ile tramvay ve otobüsleri kullanabilecek. HES Kodu ile Eskart eşleştirme işlemi yaklaşık 1 dakika süren ve toplum sağlığı için çok önemli olan bir işlem. Vatandaşlarımız süresiz HES kodları ile Eskart dolumu sırasında büfe ve marketlerden aldıkları dolum fişi üzerinde yazan Eskart numaralarını sistem üzerinden eşleştirecekler. 20 Kasım tarihinden sonra pozitif veya temaslı olan ve Eskart kullanımı gerçekleştiren herkese İçişleri Bakanlığınca cezai işlem uygulanacak. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu tarihe kadar HES kodlarını almaları ve kartları ile eşleştirmeleridir."

Açıklamada, gerekli koşulları sağlamayan kişilerin toplu taşıma hizmetinden yararlanamayacağı uyarısında bulunuldu.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Seyfullah 4 Kasım 2020 08:14

Yani kişisel eskarti olmayan herkes gidip büfeden alacak ve alırken de HES kodu tanimlanacak. Kısacası herkes büfeye gidecek 😂 şehir dışından gelen akrabaniza da vermeyin bir zahmet 👍😂

0 0 Cevap Yaz
Sabriye 3 Kasım 2020 23:14

Nasıl yapılacak detaylı bilgi verirseniz seviniriz

0 0 Cevap Yaz
Esesli 3 Kasım 2020 13:57

Ucretsiz eskart hes kodu eşleştirme si bilmemde yapiliyormu

0 1 Cevap Yaz
mehmet 3 Kasım 2020 12:52

eşleştirme nasıl olacak detaylı bilgi veriniz yaşlılar nasıl yapacak belediye yardım edecekmi.

0 3 Cevap Yaz
Adnan 3 Kasım 2020 09:23

ŞEHİR dışından gelen Çok değerli ziyaretçilerimiz nasıl binecek tramvaylara

1 3 Cevap Yaz
Oğuz 3 Kasım 2020 09:00

Güzel düşünülmüş fakat eksikleri var çünkü benim eskartimı annem, kardeşim ve bazen şehir dışlarından gelen arkadaşımlarımda kullanabiliyor buna çözümünüz ne olacak?

0 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi