saat FLAŞ HABER

Eskişehir'de “pembe otobüs” vaatlerine büyük tepki!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de “pembe otobüs” vaatlerine büyük tepki!
A
a

Yerel seçim döneminde bazı partilerin belediye başkan adayları tarafından verilen kadınlar için “pembe otobüs” vaatlerine tepki gösteren Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi üyeleri, “Kadınlardan gericilere oy yok” dedi.

Sütiş Eskişehir
Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi üyeleri, HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi gibi partilerin, kadınlar için pembe otobüs, pembe vagon gibi vaatler vermesine tepki gösterdi. Kanatlı AVM önünde bir araya gelen üyeler verilen vaatlerin gericilik olduğunu belirterek “Kadınlardan gericilere oy yok” dedi. Üyeler adına açıklama yapan Şube Başkanı Meserret Doğan, “Bizde kadını erkeği otobüslerle bölme akıl dışılığı yeni değildir. Sözde kadın haklarını savunan batıcı feministler bir zamanlar, erkekler siyah otobüslere binsin diye imza bile toplamışlardır. Kadını, erkeğe ve devlete düşmanlıkla savunmaları bugün de ibretlik tutumlarıdır. Güya pembe otobüse karşılar ama milleti bölmede hepsi aynı yerde buluşuyorlar. Kadınların toplu ulaşımda rahat etmeleri bahanesiyle ortaya atılan pembe otobüs fikrinin akılla mantıkla bağdaşır hiçbir yönü bulunmuyor. Pembe otobüsle sözüm ona rahat ettirilen kadının otobüsten inince rahatı nasıl sağlanacaktır, bunu anlayabilirsek, pembe otobüs mantığını da kavrayabiliriz. Pembe otobüsten inen kadınlar pembe markete mi gidecek, pembe okula pembe hastaneye pembe iş yerine mi gidecek? Acaba şehrin yarısı pembe mi olacak? Kadın ve erkek şehirde ayrı ayrı mı yaşayacak? Aslında bunlar da önerilmemiş değildir. Kadın hastaneleri, kadın üniversiteleri, kız ve erkek çocukların ayrı okullarda okutulması... Hepsi hafızamızdadır” ifadelerini kullandı.

GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ

Kadınların başarısını her alanda ispat ettiğini belirten Doğan, “Bugün kadınların toplu ulaşımda rahat etmesi bahanesiyle gündeme getirilen pembe otobüsün, yarın esas gideceği durağı biz açıklıyoruz. Kadınlarımız pembe otobüslerle kafeslere sokulacak. Pembe otobüs ancak yaşamdan sıyrılıp kafeslere konmuş kadın için anlam taşıyabilir. Bunu özellikle pembe otobüsle kandırılan kadınlarımıza söylüyoruz. Pembe otobüsü öneren partilerin ortak noktaları laik, üniter Türkiye Cumhuriyeti ile kavgalı olmaktır. Bilmezler mi ki kadınlarımız fabrikada, laboratuvarda, sanatta, sporda, tarlada, yaşamın her yerinde erkekle beraber çalışarak, üreterek varlıklarını ispat edeli çok oldu. Bu yerel seçimde de pembe otobüs rumuzlu gericiliğe, gereken cevabı vereceğiz” dedi.
 
Kaynak : MUHABİR - ZEYNEP ÜNEL
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi