Ahmet Ataç 15 02 2024

TERÖRİST ESKİŞEHİR'DE DEFNEDİLDİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TERÖRİST ESKİŞEHİR'DE DEFNEDİLDİ
A
a

İstanbul'da polise düzenlediği saldırının ardından öldürülen teröristlerden Çiğdem Yahşi’nin cenazesi Eskişehir’de toprağa verildi.

Sütiş Eskişehir
Öldürülen DHKP-C'li Yakşi, Eskişehir'de toprağa verildi İstanbul Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şubesi'ne silahlı saldırı düzenleyen, ardından polisle girdikleri çatışmada öldürülen DHKP-C'li 2 kadın teröristten 27 yaşındaki Çiğdem Yakşi'nin cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi.

İstanbul Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şubesi'ne silahlı saldırı düzenleyen, ardından polisle girdikleri çatışmada öldürülen DHKP-C'li 2 kadın teröristten 27 yaşındaki Çiğdem Yakşi'nin cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi. Aile, örgüt sempatizanlarının cenaze törenine katılmasına izin vermedi, görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.

Çiğdem Yakşi'nin cenazesi bugün sabah saatlerinde İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları tarafından teslim alındı. Yakınları, DHKP-C sempatizanlarının haberi olmadan cenazeyi alıp İstanbul'dan Eskişehir'e doğru yola çıktı. Aile, terör örgütü sempatizanlarının cenaze törenine katılmasını da istemedi.

Çiğdem Yakşi'nin cenazesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracı öğleden sonra Eskişehir'e getirildi. Cemevinde yapılması düzenlenen cenaze töreni buraya götürülmedi. Yakşi'nin cenazesi doğrudan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığa götürüldü. Mezarlık girişinde HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ile polisin geçen yılEskişehir'de DHKP-C örgütüne düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve ardından da araştırma görevlisi olarak çalıştığı Osmangazi Üniversitesi'ndeki görevine son verilen Nuriye Gülmen aileye başsağlığı dilemek istedi. Aile bireyleri Uluçelebi ve Gülmen'e tepki gösterdi. Aile yakınlarından bazıları ise görüntü alan basın mensuplarına da tepki gösterdi. Araya giren yakınları aile bireylerini uzaklaştırdı. Çiğdem Yakşi'nin cenazesi, daha sonra mezarlık içerisine götürülerek burada toprağa verildi. Jandarma ekipleri de mezarlıkta geniş güvenlik önlemi aldı.

Baba Yılmaz Yakşi'nin Eskişehir'de inşaatlarda boyacılık yaptığını, iki kızının olduğunu belirten yakınları, kızlardan Çiğdem Yakşi'nin 8 yıl önce üniversite eğitimi için İstanbul'a gittiğini söyledi. Çiğdem Yakşi'nin burada terör örgütü DHKP-C üyeleriyle arkadaşlık ettiğini belirten bir yakını, "Ailesi, kızlarına örgütten uzaklaştırmak için çok uğraştı. Ancak Çiğdem bir türlü vazgeçmedi. Çiğdem, uzun süredir de Eskişehir'e gelmiyordu" dedi.

Çiğdem Yakşi'nin DHKP-C terör örgütü üyesi olmak, izinsiz yürüyüşlere katılmak, pankart ve afiş asmak gibi olaylardan poliste çok sayıda suç kaydının olduğu, birkaç kez cezaevine girip çıktığı, geçen yıl da canlı bomba şüphesi ile yakalandığı ve sevk edildiği adliyede serbest bırakıldığı belirtildi.​
Kaynak : İHA, haberler.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi