Okul saatleri değişti, servisçiler isyanda

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Okul saatleri değişti, servisçiler isyanda
A
a

Eskişehir'de ikili eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah en erken 07.45'te, tam gün eğitim yapan okulların ise sabah 08.30'da açılmasına karar verildi. Bu durum Eskişehirli servisçileri zor duruma soktu.

Sütiş Eskişehir
Okullar açılmadan servis saatlerini düzenleyen servis sürücüleri, saatlerin değişmesi ile zor duruma düştü. Bugün İl Milli Eğitim Müdürü ile toplantı yapan Servisçiler Odası Başkanı Taşkın Tırpan, bu şekilde servislerin yetişmeyeceğini söyleyerek, hem öğrencilerin hem de velilerin mağdur olacağını belirtti. Okulların açılmasına iki gün kala böyle bir kararın alınmasını eleştiren Tırpan, “Biz servis saatlerini ve güzergahlarını önceden belirlemiştik. Ancak okulların açılmasına son iki gün kala böyle bir değişikliğin yapılması elimizi kolumuz bağladı. Böyle bir karar alınacaksa bile bu en azından 1 ay önce alınmalıydı” dedi.


Bunun Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar olduğunu ve Eskişehir özelinde bir sorun olmadığını söyleyen Tırpan, “Şu anda tüm illerde aynı sorunla karşı karşıyayız. Eskişehir Milli Eğitim Müdürümüzün de yapabileceği bir şey yok. Eğer sorun düzelmezse Salı günü tüm illerdeki Servisçiler Odası Başkanlarımız ile Milli Eğitim Bakanlığı önünde olacağız” diye konuştu.


Tırpan, pazartesi günü okulların açılmasıyla bu sorun ile karşı karşıya kalacaklarını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Eğer bu saatlere uymak istersek birçok okula servis gidemeyecek. Bu nedenle biz başta planladığımız şekilde servisleri kaldıracağız. Örneğin en erken 07.45’te eğitim öğretime başlayacak çocukları, okullarına saat 07.05’te teslim edeceğiz. Şu an için yapabileceğimiz başka bir alternatif yok."


İLGİLİ HABERLER:

Eskişehir'de ders saatleri belirlendi

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Erdoğan 17 Eylül 2017 22:39

Çift servis yapamayacaklar diye isyandalar bence

0 1 Cevap Yaz
rasim 17 Eylül 2017 19:43

Okul servisi ile işçi servisleri farklı olmalı Fabrikalar boş ve dolu olmak üzere sefer hesabı çalışıyor. Okullara gelince 4 hafta 1 ay sayıyorlar 15 tatil tam sayılıyor. Vs vs.

0 1 Cevap Yaz
özkan cancan 17 Eylül 2017 01:41

bizde kendimiz götürürüz size zahmet olmasın sızlere hayırlı işler.

0 1 Cevap Yaz
Sonerikson 16 Eylül 2017 22:45

Bak sen, servisçiler saatleri ayarlamış mış :))) milliçeğitm bakanlığı da kim oluyormuş, onlar zaten saatleri ayarlamış mış. Milliçeğitim saat kaç derse desin onlar kendi belirledikleri saatte servis yapacaklarmış, Çocukları zifiri karanlıkta okula bırakacaklarmış, sevsinler sizi... Anlamadınız mı servisçilerin dertlerini. Adam önce çocukları okula bırakacak sonra işyeri servisini yapacak, akşam da aynı şekilde önce çocuklar sonra işyerleri.

1 5 Cevap Yaz
arda 16 Eylül 2017 15:51

bu zamana kadar at oynattınız istediğiniz gibi olan yaptınız yok öyle kurallara uyacaksınız buı işi yapacak çok çocukları vaktinde götüreceksiniz

0 6 Cevap Yaz
Ukab UKABE 16 Eylül 2017 15:37

Nasıl yani şimdi eğitim öğretim saati ticari kaygılı servislere göre mi belirlensin istiyor servisciler..Kusura bakmasınlar da o saatte çocuklar kalkmasın, erkenden okula gitmesin diye ayarlandı bu durum. Eylem yapacakları tehdidini de savunmadan geçiyorlar.O halde bizde veliler olarak şartlar bu,siz bilirsiniz deriz.

1 6 Cevap Yaz
sercn

Peki sabahçı lari tamam öğlenci 1 ay sonra hava 16 30 da kararck saat 19 45 te çıkacak 4 sat gece ders var bu arada çocuk uykusu gelecek karnı açıkça. ....ver ayarı hadi yavrum

1 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi