Yeni rektörden ilk mesajlar

Cihan Yıldırım yazdı

12 Eylül 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi yeni rektörüne kavuştu. Uzun sayılabilecek bir bekleyişten sonra Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, görevi Prof. Dr. Naci Gündoğan’dan devraldı.
Senato’da düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Çomaklı, yeni döneme ilişkin önemli mesajlar verdi. Prof. Dr. Çomaklı, konuşmasına “Bu göreve atanmamda iradelerini ve takdirlerini gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” diyerek başladı.
Prof. Dr. Çomaklı atandıktan sonra hakkında yapılan yorumlar için “Göreve atanmamın ardından aslında birçok şey yazıldı, çizildi. Öncelikle bu yanlış algıyı ortadan kaldırmak isterim. Aslında ben de sizler gibi akademisyenim ve yürüttüğüm görev itibarıyla dört yıllık süreyle emniyet içerisinde bulundum. Hocalarımızı, öğrencilerimizi ve kampüste yürümeyi özlediğimi fark ettim. Çünkü ben de akademisyen olarak yetiştirildim ve şu anda da pek çok akademisyen öğrencim var” dedi.
Prof. Dr. Çomaklı, Ankara’da bürokrasinin içeresinde görev aldığı sürede kendisine birtakım prensipler edindiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
Anadolu Üniversitesi gibi geçmişi başarılarla dolu ve kaliteli bir üniversitede bulunmaktan dolayı şeref ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah hep birlikte çalışacağız ve Üniversitemizi elbirliğiyle daha ileriye taşıyacağız.
Çünkü zaman ve teknolojiyle beraber her şey değişiyor, biz de bunun için çalışacağız. Bir de benim için en önemli olan prensibe de değinmek gerekirse devlete ve millete ihanet edenlerle çalışmayacağımı belirtmek istiyorum.
Her şeyi akademik ortamda birlikte yapabiliriz ama bu tarz kişilerle aynı havayı solumaktan mutlu olmadığımı belirtmeliyim.
Bu konuda da zaten Naci Hocamla görüştük ve kendisi de Anadolu Üniversitesi’nde böyle bir ortamın olmadığını ve bu konuda kendilerinin gereğini yerine getirdiklerini dile getirdi.
Bu konuya önem veriyorum çünkü Ankara’daki görevimde bu durumu bir cephe savaşı gibi görerek mücadele verdik. Halkın vergileriyle devletin nasıl kullanıldığını gördük ve bu yüzden bu konuyu hassas ve önemli buluyorum.”
Prof. Dr. Çomaklı, ilk konuşmasında yönetim tarzına dair ‘kırmızıçizgilerini’ paylaştı. Akademik ortamı özlediğini, AÜ’de bulunmaktan mutlu olduğunu da ifade etti.
Anadolu Üniversitesi’nde ‘yeni bir dönem’ başladı. Üniversiteye, bilim dünyasına, ülkemize ve insanlığa faydalı olması dileğiyle Prof. Dr. Çomaklı ve ekibine başarılar diliyorum. Görevi devreden Prof. Dr. Naci Gündoğan’a da unutulmaz hizmetleri için teşekkür ediyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi