Üçüncü aday Sürmeli mi?

Cihan Yıldırım yazdı

16 Kasım 2017 13:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Yarım asırdır görevde olan Savaş Özaydemir’in aday olmaması Sanayi Odası seçimlerinin ‘hareketli’ geçeceğini göstermişti.
Hareket birkaç cephede yaşandı, yaşanıyor.
İlki şüphesiz ‘mevcut yönetim’ cephesinde yaşandı. Savaş Bey’in ardından ‘adayımız kim olacak’ sorusu o cepheyi hayli hareketlendirdi. Bildiğimiz kadarıyla yönetim kurulu, Savaş Bey’in rızasını pek ‘aramadan’ Nadir Küpeli ismi üzerinde anlaştı.
Yönetim cephesindeki aday hareketliliği Küpeli’nin adaylığıyla yerini seçim hareketliliğine bıraktı.
Öte yandan hareketli cephelerden biri de Düşünce Platformu Cephesi’ydi. Son seçimde Nebi Hatipoğlu ile ‘şansını’ deneyen ekip, ciddi tecrübeler elde etmişti.
Çok önceden yola çıktılar...
İyi bir ‘hazırlık’ dönemi geçirdiler.
Önlerindeki en önemli ‘sorun’ aday belirleme süreciydi. Çünkü grup içinde aday olma potansiyeli yüksek çok isim vardı. Günün sonunda Celalettin Kesikbaş ismi öne çıktı.
Böylece Kesikbaş ve Küpeli yarışı başladı.
Doludizgin giden yarış, seçimlerin yeni yılın nisan ayına ertelenmesiyle bir nebze yavaşladı ama adaylar boş durmuyor. Neredeyse bir yıl sürecek seçim sürecini tamamlamaya çalışıyorlar.
Kuşkusuz uzun ve yorucu bir süreç...
Seçimin ertelenmesi ‘üçüncü aday’ ihtimalini gündeme getirdi. Belki de bir süredir konuşulan ‘üçüncü aday’ için fırsat doğurdu diyelim. Komplo teorisi severleri de ‘seçimler belki bu yüzden ertelendi’ diye selamlayalım!
Üçüncü aday aslında bir ihtiyaç!
İktidarın daha doğrusu Harun Karacan’ın arkasında sağlam bir şekilde duracağı aday arayışında olduğu biliniyor.
Küpeli ile olması beklenen ‘işbirliği’ bir türlü olmadı, olamadı, olmuyor. Bu saatten sonra da olacak gibi değil.
İşte bu nedenle ‘üçüncü aday’ bekleniyor...
Bazı isimler ‘kulislere’ atıldı ama bugüne kadar pek ‘ciddiye’ alınmadı.
Son günlerde duyulan ir isim hariç...
O isim Cemil Onur Sürmeli...
Anadolu Üniversitesi rektörlerinden Prof. Dr. Fevzi Sürmeli’nin oğlu olan Sürmeli, sivil toplumun yakından tanıdığı bir isim. ESİAD Başkanlığı yapan Sürmeli, Güral Ailesi’nin de damadı.
KYK Yapı Kimyasalları’nın sahibi olan Sürmeli, genç yaşta başarıyı yakalamış bir isim. Eskişehirspor başta olmak üzere pek çok STK’da görev aldı. Bir önceki seçimde de Sürmeli’nin adaylığı gündeme gelmişti.
İkili ilişkileri ve temsil kabiliyeti yüksek olan Sürmeli, iktidarla sıkıntı yaşamamış bir isim. Belki de bu özellikleri nedeniyle ‘üçüncü aday’ olarak ismi kulislerde geçiyor olabilir.
Sürmeli’nin aday olup olmayacağı şimdilik ‘net’ değil ama ‘üçüncü aday’ çıkması ihtimaller dâhilinde.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi