Saldırgan ve sakin…

Arif Anbar yazdı

3 Eylül 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü kaleme aldığım “Kesikbaş’tan Küpeli’ye sert çıkış” başlıklı yazım üzerine, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli cevap hakkını kullanmak istedi.
 
*
 
Küpeli’nin aktardığı ifadelere geçmeden önce, konuyu hatırlatmakta fayda var.
 
*
 
KOSKEB’e bağlı Metal Laboratuvarı kapatıldı ve bununla beraber Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanlığı, laboratuvarın açılması hususunda resmi ve sözlü girişimlerde bulundu. Bu girişimlere karşılık olarak KOSGEB’den herhangi bir yanıt gelmeyince de, EOSB Başkanı Nadir Küpeli sanayicilerin mağduriyetini gidermek adına Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi’nde (MEGEM) Metal Laboratuvarı açacağını, KOSGEB’i eleştirerek kamuoyuyla paylaştı. Bunun hemen akabinde ise ESO tarafından sanayicilere bir mesaj atılarak, gerekli girişimlerin yapıldığı ve KOSGEB’in laboratuvarını kapatmayacağı, revizyon yapacağı duyuruldu. Bu noktada ise kafalarda soru işareti oluştu. Metal Laboratuvarı kapandı mı kapanmadı mı? ESO resmi girişimde bulundu mu bulunmadı mı? KOSGEB, EOSB’nin girişimlerine neden cevap vermedi? Vesaire…
ESO’ya ilişkin kafalarda soru işareti oluşmasıyla beraber ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Nadir Küpeli’ye ilişkin oldukça sert ve bir o kadar kırıcı ifadeler kullandı. ESO’ya ilişkin kafalarda oluşan soruların ise hiçbirine yanıt vermedi. Cevabı, Nadir Küpeli’yi yıpratma girişiminden öteye geçmedi.
(Konunun detayını, www.anadolugazetesi.com adresinde yer alan ‘Metal Laboratuvarı çelişkisi’ ve ‘Kesikbaş’tan Küpeli’ye sert çıkış’ başlıklı yazılardan okuyabilirsiniz.)
 
*
 
Konuyu hatırlattık.
Şimdi de Nadir Küpeli’nin, Kesikbaş’ın suçlayıcı ifadelerine karşı yaptığı açıklamayı okuyalım:
 
            YAŞAM MERKEZİ’Nİ SAHİPLENMEYE KALKIŞANLAR…
  • “Öfke, sağlıklı düşünmeye engel olur. Öfke kontrolü çok önemli. Biz sakin kalmaya devam edeceğiz. KOSGEB konusu çok net ve belgeler ortada. Kurumların yıpratılmaması şart. Biz ESO ya bir şey demedik ki. ‘Bizim yapacağımız yolu ve diğer hizmetleri alkışlarız’ diyorlar. Zaten öyle olacak. Hizmet birimi çünkü Organize Sanayi Bölgesi. Seçimin bizim için bittiği çok açık. Ama başkaları öyle düşünmüyor anlaşılan. Hatırlarsanız en son Yaşam Merkezi’ni de sahiplenmeye kalkışanlar oldu.
 
            15 TEMMUZ ÖNCESİ ZİHNİYET DERKEN?
  • ‘15 Temmuz öncesi zihniyet’ derken, burada neyi kastettiğini ben anlamadım, bilmiyorum. Birileri, böyle bir zihniyetten haberdar ve biliyor demek ki. Bu ifade ile neyin kastedildiğinin açık açık söylenmesi gerekir. Aksi halde sadece söyleyenin farkında olduğu bir ifade olarak kalır ki, bu durum da bir sanayici olarak en çok beni üzer.
 
            KİMSEYİ KARALAMADAN YOLA DEVAM
  • Seçimden sonra hiçbir zaman karşılıklı yanıtlaşma işine girmedim, girmeyi de doğru bulmam. Enerjimizi lafa değil hizmete harcamalıyız. Eskişehir’in sanayicisini temsil ediyoruz. Bu yüzden EOSB yönetimi olarak polemiklere değil hizmet üretmeye odaklanıyoruz. Çünkü sanayiciye hizmet üretecek tek kurumuz. Bundan sonra da öfke, aklımızın önüne geçmeden, birilerini hiçbir konuda itham etmeden ve karalamadan yolumuza devam edeceğiz. Bunları cevap olarak değil, bilgi eksikliğini düzeltmek için sizinle paylaşıyorum.”
 
*
 
Hatırlayın…
Cumartesi günü yayınlanan yazımda, Celalettin Kesikbaş’ın cevabını size aktardıktan sonra şöyle ifadeler kullanmıştım:
“Ve yine bu açıklamayla birlikte ESO-EOSB yöneticileri arasındaki gerginlik hat safhaya çıkabilir, her iki kurum arasında tamir edilemez bir kopuş süreci başlayabilir. Bu açıklamalar karşısında Nadir Küpeli’nin tavrını da merak ediyorum açıkçası. Sakinliğini koruyarak yapıcı mı olacak, yoksa reste rest mi diyecek?”
Görüyoruz ki seçim sürecinde “sakin güç” diyerek konumlandırdığımız Nadir Küpeli, sakinliğini yine korudu ve yıkıcı bir tavır içerisine girmedi.
Dahası, yapıcı ve birleştirici olmaya gayret gösterdi ve profesyonel duruşunu bozmadı.
EOSB ile ESO arasındaki bağın kopmasına izin vermedi ve bu bağın kopması yönünde yapılan tüm girişimlerin karşısında olduğunu tescilledi.
 
*
 
Her zaman söylemişimdir.
Özellikle ticari meslek kuruluşlarında…
Saldırgan, popülist ve işi siyasallaştıran tavırlarla asla başarı gelmez.
Profesyonel, sakin ve iş üreten eylemlerle ise başarı kesindir!
 
*
 
Şimdi siz karar verin.
Seçim sürecinden bugüne kadar…
Celalettin Kesikbaş hangisini yaptı ve ısrarla, tüm uyarılarımıza rağmen yapmaya devam ediyor?
Nadir Küpeli hangisini tercih etti ve tercih etmeyi sürdürüyor?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi