O soru çok iyi cevaplanmalı

Hoca, görevdeki 20 yılını tamamlıyor. Tek handikapı da bu! Ne yaşı, ne rakibi ne de başka şeyler...

21 Kasım 2018 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir
Yerel seçimde parti ve adayları bekleyen bazı sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Daha doğrusu aşılması gereken, mücadele edilmesi gereken alanlar olacak. Elbette her parti ve adayın ‘sıkıntısı’ başka olacak.
AK Parti bugünden bakınca kendi içindeki problemlerle hayli uğraşacak gibi. Enerjisinin önemli bölümü bu meseleye gidecek. Rakibine harcayacağı zamanı, kararsız seçmeni ikna için tüketmesi gereken vakti ‘kendi seçmenini’ ikna için harcayacak. Öte yandan AK Parti, Eskişehir’de kök salmaya başlayan CHP’li başkanlarla mücadele edecek.
Gerçekten zor gibi görünüyor. Elbette imkansız değil. Yine önceki yenilgiler, Büyükşehir’in hiç alınamaması, MHP ile ittifakın olmaması ve ekonomik bozukluk İktidar Partisi ve adaylarını zorlayacak.
Adaylar belli olduğunda onların handikaplarını da ele alırız. CHP’nin de ‘sıkıntılı’ alanları var. İYİ Parti’nin CHP’ye neler yapabileceğini 24 Haziran seçiminde gördük. Adayın doğrudan etkili olduğu yerel seçimde neler olabileceğini kestiremiyorum.
Ama illa ki ‘kaçanlar’ olacak. Kazım Kurt, ilk dönemi olduğu ve bu dönemde iyi bir performans sergilediği için bir nebze daha rahat. Ama ‘dikensiz gül bahçesi’nde değil. Kurt, politik tecrübesi ve yaptığı işlerle yerini giderek sağlamlaştırdı.
Dediğim gibi biraz da bölgenin seçmen yapısı itibariyle Kurt’u ‘az sıkıntılı’ görüyorum. Belediye başkanlığında ‘marka’ olan ve ünü yurt dışına uzanan Ahmet Ataç, 15’nci yılını dolduruyor. Ataç göreve geldiğinde ‘iri bakkal’ olmayan Tepebaşı’nın geldiği noktayı kimse inkar edemez. Ederse ‘sonraki’ cümlesi kaale alınmaz. Öte yandan Ataç’ı iki sıkıntı bekliyor. Bölgenin sağ ağırlıklı seçmeni...
Özellikle de MHP tabanı seçimin kaderini belirleyecek. Ataç’ın bir de ‘iç meselesi’ var. Kendisini yıllardır Büyükşehir’e layık görenler var. Ekibi de uzun süredir bu yönde motive oldu. Başkan, iki konu hakkında gerekli çalışmayı yürütmeli.
Gelelim Büyükerşen’e...
Hoca, görevdeki 20 yılını tamamlıyor. Tek handikapı da bu! Ne yaşı, ne rakibi ne de başka şeyler...
Hoca, hepsinin üstesinden gelebilir. Ama bu ‘20 yıl’ meselesi biraz başını ağrıtabilir. Hoca, işi gücü bırakıp ‘’20 yılda ne yaptı’’ sorusuna cevaplar hazırlamalı. Çünkü bu soruyu rakipten çok fazla duyacak. Büyükerşen’in vereceği cevap ya da cevaplar seçimin kaderini tayin edecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 21 Kasım 2018 21:34

Yaw trafik sorununu vatandaş in çok arabası olmasına yükleyen bir belediye başkanı çözüm yerine bahane üretiyorsa başka lafa gerek yok.

0 2 Cevap Yaz
2633 21 Kasım 2018 17:28

Sanayicinin ve sanayide çalışan işçinin sorunlarını belediye başkanı değil, ilgili bakanlıklar çözer. Sizin derdiniz hocanın kendisiyle. Hizmet vs. bahane sizler için. Açık açık söyleyemiyorsunuz. 31 Mart'ta yine hüsrana uğrayacaksınız. Zira hoca yine kazanacak...

8 1 Cevap Yaz
Sanayi..

Belediye kanunları ni açıp bakarsanız belediye başkanları neler yapabiliyor öğrenirsiniz. Ama bizdekiler yapmadığı için halk yapmaz zannediyor. 5216 sayili ve 5393 sayılı kanunlar

0 0
Hakan

belediye asli görevlerini yapsın da fazlasını istemeyiz. Ama bizde tersi oluyor asli görev yapılmazken fazlası yapılıyor. Bundan da bir kısım eskişehirli yada eskişehir de ikamet eden kişiler gayet memnun

0 0
erhan 21 Kasım 2018 12:32

Nemi yaptı bol bol reklam yaptı günü birlik eskişehire gelenleri hayran birakti

6 7 Cevap Yaz
2633 21 Kasım 2018 11:16

20 yılda ne mi yapıldı? Tur şirketlerinin web sitelerinde kültür turlarına bakınız. Eskişehir nasıl bir marka değerine sahip anlarsınız. Hoca'nın hataları yok mudur? Vardır elbet. İnsan neticede. Ama 20 yılda ne yapıldı ki mantığı, körü körüne Y.B. düşmanlığıdır.

9 7 Cevap Yaz
Serkan

yapılanları sayınız lütfen tur şirketlerine bakmaya gerek yok . biz görüyoruz

3 6
sanayici

sanayicinin karnı işçinin karnı turistle doymuyor. turistler sabah otobüsle geliyor (kumanya ile birlikte) parkları dolaşıyor akşam da çekip giidiyor. para mı bıraktı ne bıraktı. artık eskişehir yatırıma aç. sanayi , teknoloji .. imar planlaması ... vb. aklınıza her ne gelirse bunların önünü açaçcak belediye başkanları gerekli

4 8
herşey 21 Kasım 2018 10:15

herşey bir yana. iyi ya da kötü tek gerçek var bundan sonrası hoca nın yapacakları bitmiştir.

7 11 Cevap Yaz
Polat 21 Kasım 2018 09:42

20 yılda şehrimize yapılanları vatandaş olarak bizlerde sayabiliriz. **** 1-) porsuk düzenlemesi : yapılan bu hizmetten dolayı teşekkür ederiz . ****** 2- ) tramvay : ne kadar verimli oldu getirisi ve götürüsü nelerdir halkımız görüyor. trafiği felç etti konforlu denilen tramvayda insanlar üst üste gidiyor. ***** 3-) heykel ******** 4-) plaj ***** 5-) hayvanat bahçesi ***** 6-) otogar tadilatı ****** 7-) ödenek olmadığı için altı otopark yapılamayan meydan . ben bu kadar sayabildim . ya yapılması gereken fakat yapılmayanlar .......................................... saysak liste uzar gider. imar çalışması , alt üst geçitler , tüm eskişehir halkına eşit hizmet,

11 8 Cevap Yaz
Hakan 21 Kasım 2018 09:15

evet cihan bey vatandaş olarak bizlerde soruyoruz 20 yılda ne yapıldı ? bunu sizlerde cevaplayabilirsiniz .

5 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi