Nasıl büyüdü?

Cihan Yıldırım yazdı

3 Eylül 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Politika yapan bir kişi nasıl büyür? Büyümekten etkili, güçlü ya da önemsenir hale gelmeyi kast ediyorum. Bunun pek çok yolu var. Kimi alanında uzmandır, hayli başarılıdır siyasete girer ve yükselir.
Kimi güç odaklarına yakındır, hak etse de etmese de bi şekilde önemli konumlara gelir.
Bazıları da tecrübelidir... Düşe kalka, ihanetlere uğraya uğraya yol alır.
Bir de ‘iş bitirici’ kimseler vardır. Söylediğiniz bir işi ciddiyetle takip eder, olması için tüm şartları zorlar... Ve sonunda size olumlu ya da olumsuz bilgi verir.
Burada ‘küçük işlerden’ bahsediyorum.
Kendini ‘büyük’ gören politikacıların dönüp bakmadığı, gündemine almaya tenezzül etmediği ‘ufak tefek’ işlerden...
Oysa bu ‘küçük’ görülen işler bizim gibi sıradan insanlar için çok önemli. Çözülmezse hayat kalitemizi düşürür, canımızı sıkar... Çoğu da para pul gerektirmeyen işlerdir.
Biraz ilgi, biraz takiple sonuç alınacak işlerdir bunlar.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan göreve başladığı ilk günden itibaren sözünü ettiğim bu ‘küçük işlere’ çok önem verdi.
Kimin ne derdi varsa ilgilendi, dert edindi... Kendine gelen hiçbir talebi geri çevirmedi. Not edip unutmadı, sağa sola havale etmedi. Bürokratların ‘Bakarız’ cevabına ‘Bakmayalım, halledelim’ dedi...
Samimi bir şekilde çözmeye gayret etti.  Bunun için de başta bürokrasi olmak üzere herkesi ve her şeyi harekete geçirdi.
Bir, üç, beş derken sorun çözdükçe talep çoğaldı. Kısıtlı imkanlarıyla İktidar’ın ‘iş bitirici’ adamı oldu.
İlginç sorunlarla karşılaştı... Ve onları çözerken ilginç yöntemler geliştirdi... Günün sonunda kendini de geliştirmiş oldu. Sorunları küçümsemeyen Doğan, aslında halkı küçümsememiş oldu. Vekil ya da belediye başkanı değildi ama kapısı ve telefonu en çok çalan AK Partili olmuştu.
Üç beş şahit olmuşumdur.
Böyle büyüdü Volkan Doğan...
Başka şeyler de yaptı şüphesiz. Ama bugün ‘efsane’ olmasını kimsenin derdini küçük görmemesine borçlu.
Politikada güçlü olmak önemli. Daha önemlisi ise o gücü nerede ve nasıl kullandığınızdır.
Volkan Doğan ‘yeni siyaset’ kurgusuyla örnek alınmalı. Ve ne kadar büyürse büyüsün bizim, halkın ‘küçük işlerini’ çözmekten vazgeçmemeli.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hikmet meitin 4 Eylül 2018 09:43

sayın Yıldırım büyüdü büyüdü demişsiniz.Çok şey yapıyor demişsininiz.Yaptıkları normal vatandaşın yapamadığı ama torpille yapılanişlerse usulsüz işlerdir.Bunlara bir kaçSizde açık örnek verinde görelim.Yoksa yazdıklarınız kapalı şeyler.Açık örnekler yok.Bizim bildiğimiz bol bol afişlerini astırıp kendini büyük göstermeye çalışıyor.sizde sanki tüm yazılarınızda bu arkadaşı parlatmaya çalışıyorsunuz.

0 5 Cevap Yaz
adem 3 Eylül 2018 22:25

yahu Cihan bey yalan dolana ne dersin.Onun iin hep küçük kalacak ciddiyetten uzak biraz.

1 6 Cevap Yaz
t.m 3 Eylül 2018 14:10

cihan bey bu adamla akrabalık falanmı var sıksık övüyorsunuz.yani şey değiliz anladık odunpazarı belediye başkanı olsun istiyorsun.

4 13 Cevap Yaz
Yalçın 3 Eylül 2018 13:57

İşte böyle siyasette halkın içinde halktan ve genç dinamik taze samimi girişken bir profile sahip olacak başkan her kesimden gönülleri fethetmiş adayın üstün başarılarından devamini dilerken saygı ve selametle tüm bürokrasi dünyasının sayın DOĞAN yolunda olmasını temenni ederim

11 5 Cevap Yaz
Salla 3 Eylül 2018 13:23

Kendisi yan koylum lmasina ragmen 4 tane tanidik araya sokmama ragmen gorusrmedigim volkan dogan sisirin bakam daha ne kadar sisecek.

3 15 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi