Mehmet Ali’nin M’si

AK Parti’nin ibresi Çarkıfelek’teki çarkın ibresine benziyor!

20 Kasım 2018 09:36
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’nin merkezdeki belediye başkan adayları belli oldu. CHP, 2014 seçiminde oluşan ‘takımı’ bozmadı. CHP’nin rakibi AK Parti’de ise aday belirleme süreci ‘ilginç’ bir şekilde ilerliyor.
Başvuru süresi müracaatın az olması nedeniyle uzatıldı. Ona rağmen yine de istenilen ‘hava’ esmedi. Koskoca İktidar Partisi’nde üç belediye için talipli olanların sayısı üçü beşi geçmedi.
Bunun nedenleri var kuşkusuz...
CHP’nin adaylarının ‘güçlü’ olması bana göre nedenler sıralamasında son sırada yer alır.
Örneğin parti içi karışıklığın daha etkili olduğunu düşünüyorum. İl Başkanı Zihni Çalışkan ‘zirveye çıkacağız’ derken parti içi karışıklığı kast etmiş olabilir mi? Çünkü o alanda zirve yaşanıyor. AK Parti, Odunpazarı’nda ‘aday belli olmasına rağmen’ macera arayacak gibi duruyor. Volkan Doğan dışında bir seçenek partiyi sıkıntıya sokabilir. Ama fakat lakin denecek süreç çoktan geçti. Doğan ile Odunpazarı’nın ‘nikâhı’ çoktan kıyıldı.
O gün kalabalığa ‘‘ya şimdi konuşun ya da 31 Mart’a kadar susun” denildi. Kimseden çıt çıkmamıştı. Şimdi nedir bu gürültü, dedikodular, anlamsız bekleyiş?
Kazanır kazanamaz bilemem ama bu adam ‘yarışmayı’ hak etti. Tepebaşı’nda Ahmet Sivri ve Hasan Tuç ‘vaziyeti’ biraz kurtarıyor. Üzerine ölü toprağı serpilen partiye hareket getirdiler. İki görkemli tanıtım yapıldı.
Burada yarış biraz daha ‘adil’ ilerliyor. Öte yandan AK Partili vekillerin ağzını bıçak açmıyor! Seçim yokmuş gibi davranıyorlar. Seçim yokmuş gibi geziyorlar. Seçim yokmuş gibi kırıp döküyorlar. Birbirlerine karşı ‘göndermeler falan’ iyi güzel ama CHP’lilere gelince ortadan kayboluyorlar. Bu ‘gönderme’ meselesinde Nabi Avcı’yı ayrı tutmak lazım.
Hoca, partiye zarar verecek en ufak bir girişim içinde olmadı. En azından kamuoyu önünde, açıktan yapmadı. Genel Merkez ise başka başka dertlerin peşine düşmüş. Eskişehir falan pek umurlarında değil! Eskişehir’den ve giden şikâyetlerden de bıkmış haldeler...
Parti durup durup hafızasını kaybediyor!
Düne kadar yaptığı çalışmalarla takdire teşekküre boğulan Dündar Ünlü’ye ‘stajyer’ muamelesi çekiliyor. Ünlü, Ankara’dan kendisine ‘bakmaya’ gelen adamlara ‘politika dersi’ verecek kapasitede...
Kim, neyin peşinde belli değil...
Dört yıl partiyi emanet ettiğin adamı seçime sayılı günler kala tanımıyorsun! Hele bir anlat bakalım, kimsin necisin, kimlerdensin diye soruluyor. Ünlü ne anlatacak! Her şey ortada...
Asıl sen anlat sen kimsin, ne yaptın...
Büyükşehir adaylığı konusunda Avcı mı Karacan mı derken Dündar Ünlü seçeneği ağır basmaya başlamıştı. Ünlü’den sonrası biz bile takip edemiyoruz!
Prof. Dr. Hasan Gönen’den Fikret Dönmez’e, ETO Başkanı Metin Güler’den Prof. Dr. Nedim Ünal’a, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı’dan, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’a kadar ‘gepgeniş’ bir adaylık yelpazesi var. İbre kimden yana derseniz...
AK Parti’nin ibresi Çarkıfelek’teki çarkın ibresine benziyor!
Kader kısmet yani...
İflas da gelebilir, 10 binde de durabilir!
Çark dönmeye başladı, nerede duracağını heyecanla bekliyoruz...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bedirhan 21 Kasım 2018 01:17

Tatar agam ne çabuk unuttun deprem yardımlarıyla devletin memur maaşı ödediği GÜNLERİ ?

0 1 Cevap Yaz
ersen 20 Kasım 2018 21:23

dündar ünlü ekişehir ak parti içerisinde gelmiş geçmiş en dürüst calışkan karizmatik il baskanıdır

0 1 Cevap Yaz
Seçmen 20 Kasım 2018 13:34

Gel buraya MUHARREM !

4 5 Cevap Yaz
osman 20 Kasım 2018 11:25

CHP nin "H" si yani halk peki chp halkın içine inebiliyormu?

7 5 Cevap Yaz
tatar

peki AKP nin adaleti ve kalkınmasını gören var mı

3 7
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi