Kötü günler güzel örneklere sebep oluyor: İmece!

Zaman zaman bu sütunlarda, Covid-19 sürecinde zor şartlarda canhıraş bir biçimde görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını kaleme alıyorum.

28 Nisan 2020 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Zaman zaman bu sütunlarda, Covid-19 sürecinde zor şartlarda canhıraş bir biçimde görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını kaleme alıyorum.
Bu anlamda geçtiğimiz günlerde bir sorunu daha gündeme getirmiştim.
Eskişehir’in de içinde bulunduğu bazı şehirlerde kurulu olan hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının ciddi yemek problemi yaşadıklarını aktarmıştım.
Eskişehir’e özel bir başlık açmış, bir sağlık çalışanının evinden getirdiği zeytin, peynir ve bir parça ekmekle öğle yemeğini yediğini ifade etmiştim.
 
*
 
Bunun üzerine Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü duyarlılık göstererek harekete geçmiş ve yemek probleminin çözümüne ilişkin bazı kurumlarla beraber adım atmış…
 
*
 
Aldığım bilgiye göre…
 
*
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, zaten konuk evini sağlık çalışanlarının kullanımına açmıştı. Bunun yanı sıra konaklayanların yemek ihtiyacını da karşılıyor.
 
*
 
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin (EOSB), sağlık çalışanlarının tulum ihtiyacını karşıladığını biliyoruz. Ramazan boyunca sahur yemeklerini de karşılayacak. Harcamaların bir kısmı EOSB bütçesinden, bir kısmı ise yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ceplerinden yapılacak.
 
*
 
Eskişehir Sanayi Odası, Valilik talimatıyla, her gün on binlerce maske üretiyor. Ramazan ayı boyunca, sağlık çalışanlarının iftar yemeklerini de karşılayacak.
 
*
 
İbis Otel, kapılarını sağlık çalışanları için açmıştı. Sadece bununla da yetinmeyerek konaklayanların tüm yemek ihtiyaçlarını karşılayacak.
 
*
 
Yine Tasigo Otel de, duyarlılık örneği gösterip sağlık çalışanlarına konaklama imkanı sundu. Bunun yanı sıra sabah kahvaltısı verecek.
 
*
 
Sevindirici bir gelişme.
Peki, yeter mi?
Yetmez!
Oruç tutamayacak durumda olan sağlık personeli için muhakkak besleyici ve sağlıklı öğle yemeği hizmeti verilmeli.
İnanıyorum ki bu hizmet de, yakın zamanda sunulacaktır.
 
 

Vali Çakacak: USHAŞ 140 bin maske gönderdi!

 
Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’la görüşmüş ve şehrimiz kurumlarının Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yaptığı çalışmalara ilişkin Çakacak’ın verdiği bilgileri siz değerli okurlarımızla paylaşmıştım.
 
*
 
Ancak aktarmadığım bir konu var.
Maske konusu!
Hatırlayın…
Eskişehir Sanayi Odası ile Eskişehir Ticaret Odası, üyelerine mesaj atmış ve ‘bedeli karşılığında’ Valiliğin maske temin edeceğini duyurmuştu.
Durum böyle olunca, haliyle şu soru akılları kurcaladı: Devlet, maskeleri ücretsiz dağıtmayacak mıydı? Öyleyse Valilik maske satmış olmayacak mıydı?
 
*
 
Vali Çakacak, tartışma yaratan bu sorunun cevabını şöyle verdi:
 
ÜCRETSİZ DAĞITILMASINA KARAR VERİLDİ
“10 kişinin üstünde çalışan işletmelerde maske zorunluluğu var. Maske ihtiyacının giderilmesi için Sanayi ve Ticaret Odasıyla ihtiyaç tespiti yapıldı. Biz de bunun çözümünü kolaylaştırmak adına aracılık yapalım dedik. Sağlık Bakanlığı, kendi şirketi olan USHAŞ Maske Üretim Şirketi üzerinden 140 bin maske gönderdi. Biz de dağıtımına başladık. Ve ücretsiz dağıtmaya karar verdik. Yani ücretsiz dağıttık.”
 
*
 
Anlaşıldığı üzere Özdemir Çakacak, şahsi iradesini ortaya koymuş ve ‘ücretsiz maske dağıtımı’ anlayışına zarar vermemek için söz konusu maskelerin ücretsiz olarak dağıtılmasını sağlamış.
 
*
 
Vali Çakacak, maske konusunda başka bilgiler de verdi.
Şöyle ki:
 
DIŞ İLÇELERDE DE MASKE DAĞITILIYOR
“Valiliğimiz koordinasyonunda tüm kaymakamlıklarımıza maske gönderiliyor. Pazar gibi kalabalık yerlerde polis aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılıyor. İlaveten, herhangi bir iş için kamu kurumlarına gelen vatandaşlara, maskesi yoksa hemen ücretsiz maske veriliyor. Ve böylece, dış ilçeler de dahil olmak üzere günde 10 bin 500 ücretsiz maske dağıtılıyor. 
 
VALİ VATANDAŞLARA RİCA ETTİ
Market, toplu taşıma denetimleri, Hamamyolu gibi yerlerde de maske dağıtılıyor. Şu anda Eskişehir gayet iyi gidiyor. Sağlık altyapımız da iyi. Vatandaşlarımız da gereken uyarıları yerine getirirse kolaylıkla süreci en az hasarla atlatabiliriz. Sadece biraz sabır istiyoruz, evlerinde kalmalarını rica ediyoruz.” 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
önce ilke 28 Nisan 2020 18:17

Arif bey merhaba ,alt alta sıraladığınız güzel işlere birde osb de çalışan hayvan sever gönüllülerin oluşturduğu ORGANİZE PATİLER grupu her gün 850 hayvanı besliyorlar.Bir gün yazınızdan bahsederseniz yada bir tv proğramı yaparsanız taktir ve sevgimizi kazanırsınız.Desteğe ihtiyacımız var.Sloganımız SEN İYİ BİRİSİN

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi