Girişimciden üniversiteye destek

Bu fakülteden mezun olup girişimci olan Reyya Yılmaz’ın görüşleri şu şekilde:

26 Kasım 2018 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin organize ettiği ARCH+DSGN Mimari ve Tasarımda Gelecek Söyleşisi Öğrenci Merkezi Salon 2016’da yapıldı. Etkinlik Türkiye’nin önemli mimar ve tasarımcılarının katılımıyla gerçekleşti. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk ve öğrencileri önemli bir organizasyona daha imza attı. Bu fakülteden mezun olup girişimci olan Reyya Yılmaz’ın görüşleri şu şekilde: “Bugün mezun olduğum okulda Tasarım Kulübü’nün düzenlediği harika bir etkinliğe katıldım. Alper Çabuk Hocamızın değer yaratmaya, eğitime, üretime dair vizyoner bakışıyla hepimize ilham veren ‘başarılı olmak için değil, değer yaratmak için çalışıyoruz’ diyen konuşmasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Mezun olduğum okulda bu bakış acısına sahip bir Dekan’ın olduğunu görmek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Üyesi olarak, sanayi-tasarımcı işbirliğini önemseyen bu alanda projeler üreten, coşkulu üretken Hocamızın bizlerle olduğunu bilmek ve bir Eskişehirli olarak, bu kente değer katmayı ve bu kenti daha değerli kılmayı vizyon edinen hocamızın ‘hayalimiz Eskişehir’i tasarım ve endüstri merkezi yapmak’ diyen konuşması benim için çok anlamlıydı.”

Bu seferde Ketenci noktayı koydu

Demokrat Parti’li(DP) yöneticilerin formu bu aralar yerinde. Geçen hafta İl Başkanı Nazım Dölekçekiç “İnsanlar ekonomik krizi midesinde hissediyor” diyerek ekonomik durumu özetlemişti. Dün de Tepebaşı İlçe Başkanı Şükrü Ketenci, “Koalisyonun adı ittifak oldu. MHP üç büyükşehirde aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Eskiden ‘Koalisyon ile çok sıkıntıya düşülüyor’ denilirdi şimdi koalisyonun adı ittifak oldu. Bir muhalefet partisi resmen iktidar partisine iltihak etti” dedi.

EYT

Emeklilikte Yaşa Takılanlar... Kısa adıyla EYT... Son aylarda her yerde karşıma bir EYT çıkıyor. Berberde tıraş olurken, bakkaldan ekmek alırken ya da bizzat gazeteye gelerek ‘EYT’ diyorlar. Dün Çamlıca’da yaşayan anne ve babamı ziyaret gittim. Komşulardan üçü ayaküstü sohbet ediyorlardı. Beni görünce ‘EYT’ dediler. Son günlerde yazdığımız tüm yazıların altına ‘EYT’ diye yorum yapılıyor. ES TV’de kimi konuk alırsak alalım mutlaka ‘EYT’ sorusu geliyor. Mailler var... Vatsap gruplarına ekleniyoruz... Geçen hafta Karakedi’de bir amca bozayı boğazımıza dizdi! Adam “Ben 38 değil, 51 yaşındayım” dedi ve yaşadığı sıkıntıları anlatmaya başladı. EYT’liler pazar günü Eskişehir’de toplanmış. Hayli katılım vardı. Dernekleşen üyeler “Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a ne zaman çıkacak bu yasa” diyerek hükümete seslendi. Yerel seçimin önemli başlıklarından biri EYT olacak gibi duruyor.

Bingöl’den AK Parti’ye yeşil ışık mı?

Esgündem26’dan Ayşe K. Uçak, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ile röportaj yaptı. Son seçimde Millet İttifak’ı içinde yer alan SP, yaklaşık yedi bin oy almıştı. Kritik konumda olan SP’nin yerel seçimde ne yapacağı merak ediliyordu. Bingöl’ün “Eskişehir’de, partilerden bize gelen teklifler var. Büyükşehir’e gelebilecek meclis üyeliklerini vererek seçim işbirliği teklifinde bulunanlar oldu. Prensipte biz bunu kabul etmedik. Biz salt olarak belediye meclis üyeliği kazanmak için mücadele etmeyiz. Büyükşehir Meclisine üye göndermek yerine, bizim güçlü olduğumuz yerlerde, bizim adaylarımızı desteklerlerse buna hayır demeyiz. Parti önemli değil. Bu AK Parti’de olabilir…” cümleleri çok önemli. Eski dostlara yeşil ışık denebilir mi?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi