Gelecek Eskişehir'de örgütleniyor

Siyasette son bir sene içerisinde yaşanan en önemli gelişme, iktidar partisinin ağır toplarının ayrılarak yeni iki parti kurmaları oldu

5 Ekim 2020 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir

Siyasette son bir sene içerisinde yaşanan en önemli gelişme, iktidar partisinin ağır toplarının ayrılarak yeni iki parti kurmaları oldu. Başlangıçta, "Tabela partisi olur" denilen DEVA ve Gelecek Partilerinin toplam oyunun yüzde 5 sınırına dayandığını görüyoruz. Mehmet Ali Kulat tarafından yapılan son araştırmaya göre kararsızlar dağıldıktan sonra Gelecek Partisi'nin 2,3 puan oy alacağı anlaşılıyor. Tabii o oyların tamamının iktidar partisinden gelen küskün seçmenler olduğunu düşünmeyin. Yarıdan biraz azı da muhalefete oy veren küskün seçmenler... Nereden gelirse gelsin, bu oy oranı, hele ki Başkanlık Sistemi'nde küçümsenmemeli.

Eskişehirlilerin merak ettiği Gelecek Partisi'nin ne durumda olduğunu öğrenmek için, yine merak edilen İl Başkanı Mustafa Başak'ın kapısını çaldık. 1982 doğumlu Başak, yurt içinde ve yurt dışında yapı marketler işletmiş bir işadamı. Ancak siyasetten tanıdığımız bir isim değil. Gençlik yıllarında ülkücü hareketin içinde pişen Başak'ı bizzat Genel Başkan Ahmet Davutoğlu keşfetmiş. Siyasette yeni yüzler arayan Davutoğlu'nun yanılıp yanılmayacağını bekleyip göreceğiz. Ancak izlenimlerimi de sizinle paylaşayım; Mustafa Başak siyaseti belli ki sevmiş ve beceriyor. Nitekim Gelecek Partisi'nden Genel Merkez Delegesi olmayı da kısa süren politik yaşamına sıkıştırmış. Ancak Eskişehir'den değil Ankara'dan delege olduğunu da hatırlatalım.

Gelecek Partisi'nin İl Başkanlığı kuruldu. En önemli iki ilçe olan Tepebaşı ve Odunpazarı da kurulmuş durumda. Ayrıca Seyitgazi'nin de kurulduğunu görüyoruz. Mustafa Başak'tan öğrendiğimize göre Günyüzü'nde de son aşamaya gelinmiş. Ancak bunlar teşkilatın tam olarak kurulduğunu göstermez. Kongre yapılabilmesi için bir ilçeye daha ihtiyaç var. Mustafa Başak Sivrihisar, İnönü, Mihalgazi ve Sarıcakaya'da da görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Gelecek Partisi her ne kadar muhalefetten ve iktidardan hemen hemen eşit oy alsa da, kadrolarının ekseriyetini eski AK Partililer oluşturuyor. Mustafa Başak ısrarlı sorularıma cevap vermedi. Ancak kuşlar bana AK Parti'den Gelecek Partisi'ne doğru bir kadro hareketinin yaşanacağını söylüyor. Tabii Sayın Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen çok isim var Eskişehir'de. Hatta bu isimlerin arasında bir milletvekili de var. Ancak ben onların büyük bir kısmının iktidarın nimetlerini ellerinin tersiyle bir köşeye iteceklerini zannetmiyorum. Yine de AK Parti'nin orta ve alt kademedeki yöneticilerinden bir geçiş yaşanabilir. Bekleyip göreceğiz...

 

Sivrihisar ödül aldı

Mimarlar Odası tarafından her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri belli oldu. Bu arada '270 Sivrihisar Seyir Terası' projesi, Kamusal Alan Tasarımı Ödülü'nü aldı. Bütün Sivrihisarlıları ancak en başta da Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'yü tebrik ederiz. AK Parti'nin çalışkan belediye başkanı göreve geldiğinden beri ilçesinin çehresini değiştirdi. Festivaller tertip etti. Biz Eskişehirlilerin bile bilmediği Sivrihisar Sucuğunu tanıttı. İnönü dururken, ilçesini Türkiye'deki sivil havacılığın başkenti durumuna getirdi. Ben söz konusu ödülü yalnızca seyir terasına değil, genel olarak Sivrihisar'daki belediyeciğe verilmiş gibi sayıyorum.

 

Günay yollarda

Milletvekili Emine Nur Günay İnönü'ye giderek çevre yolu çalışmalarını denetledi. Sayın Günay partisi tarafından Eskişehir kırsalında yapılan çalışmaları koordine etmekle vazifelendirilmiş. Görevini layıkıyla yaptığına defalarca şahit olduk. Hani bir laf vardır, "Babamın oğlu değil" diye. Sayın vekil de annemizin kızı değil. Kendisiyle çok fazla 'Teşvik-i mesai'miz de olmamıştır. Ancak halkının sorunlarına koşturduğunu defalarca görmüşüzdür. Sağcı yada solcu olmanın çok da önemi yok aslında. Mühim olan sorunlara çözüm bulmak ve çalışkan olmak. İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve Karayollarının Bölge Müdürü Ömer Güzel ile bir araya gelen Günay, Ulaştırma Bakanlığı'nın çalışmalarını inceledi. Şimdi teknik ayrıntılara girerek okuyucularımızın dikkatini dağıtmayalım. Bölgeledi bir köprünün bakım çalışmaları, bir virajlı yoldaki korkuluk ve taş duvar çalışmaları ve bir alt geçit ile bir istasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Karayollarının kalkanmanın anahtarı olduğunu ifade eden Günay'a katılıyoruz. Elbette iyi yol yaptınız diye kalkınma kendiliğinden gelmez. Ancak kaliteli yollar da bu işin anahtarıdır. Sayın Günay ve mesai arkadaşlarına teşekkür ederiz.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hee 5 Ekim 2020 10:07

Sağcı yada solcu olmanın çok da önemi yok aslında mühim olan sorunlara çözüm bulmak çalışkan olmak hee valla her el yeni deste isteyeceksin oyun oynayacaksın bu kadar basit

4 2 Cevap Yaz
Vatandaş 5 Ekim 2020 09:30

O il başkanı önce yanındaki çalışanlarının maaşlarını verip, sigortalarını yapsın.

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi