Fotoğrafta önde olanlar!

Cumartesi günü bir işletmenin açılışı yapılıyor. Kurdeleyi kesen kadro iktidar kanadının önde gelen isimleri…

27 Kasım 2018 08:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Ali Baş 27 11 2018
Cumartesi günü bir işletmenin açılışı yapılıyor. Kurdeleyi kesen kadro iktidar kanadının önde gelen isimleri…
AK Parti MKYK üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan listenin başında…
Hemen yan tarafında adı Büyükşehir Belediye başkanlığının kuvvetli adaylarından Burhan Sakallı ve AK Parti eski il başkanı Dündar Ünlü…
Burhan Sakallı’nın adı bugün büyük olasılıkla Büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıklanacak. Peki Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkan adayları kim olacak?
Karacan’ın sağ tarafında ise adı Odunpazarı Belediye başkan adaylığı için ismi geçen Şoförler Odası Başkanı Suat Er…
Biraz arkalarda Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve Tepebaşı belediye başkanlığına aday adayı olan Hasan Tuç…
Kimisi önde kimisi arkada…
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’in, makasla kurdeleyi kesişini ayrıca değerlendirmek gerekir…
Birsen, arkalarda kalmış! Aradan elini ustaca uzatıp, Karacan’ın elindeki makasa dokunuyor ve kurdeleyi birlikte kesiyorlar…
Birlik başkanı arkada, eline bir makas bile verilmemiş ama Oda başkanı tüm heybetiyle en önde ve kurdeleyi kesiyor…
Haber okuması kadar, fotoğraf okuması da önemlidir. İster tesadüf deyin, ister “denk gelmiş” deyin… Gerçek şudur: Bu fotoğrafta Suat Er, birkaç adım önde!

Başkası olursa sürpriz olur!

10-12 gün önce “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Sakallı, olabilir” dediğimizde bir çok kişi “ihtimal dışı” olarak değerlendirmişti… Bugün, büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’in belediye başkan adayını açıklayacak… Herkes Sakallı’nın açıklanmasını bekliyor… 10 gün sonra geldiğimiz nokta, başka bir isim açıklanırsa çok ama çok büyük sürpriz olacak!

Doğrsu söze ne denir!

CHP Parti Meclis üyesi Gaye Usluer, sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşımda bulunmuş: -Yerel seçimlerde Belediye Başkan adaylığı için istek ve yarış doğaldır. Ama daha 6 ay önce milletvekili adayı olmuş ve 24 Haziran’da seçilmişlerin adaylık yarışı etik değildir. Hep bana rabbena!
…/…
Doğru söz ancak alkışlanır. Artık milletvekillerinin hepsi vekilliği bırakıp belediye başkanı olmak istiyor. İşin kötü tarafı bunu sürekli olarak “parlamenter demokrasinin” ne kadar gerekli olduğu üzerine nutuk atanlar yapması komik oluyor!

HDP'li söylese neler olurdu!

AK Parti heyeti bir hafta önce Almanya’yı ziyaret etti. Ziyaret sonrası AK Parti milletvekili Ravza Kavakçı, sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşımda bulundu:
-AK Parti Genel Merkez heyetimizle gerçekleştirdiğimiz Almanya temasları kapsamında Alman Federal Konseyi Bundesrat'ı ziyaret ettik ve ayrıca Federal Sistem hakkında bilgi alışverişinde bulunduk!
“Federal sistem” bizde biraz “yasaklı bir cümle” Elbette kimin söylediği ile ilgili bir durum. Benzen cümleyi HDP’li bir milletvekili söyleseydi, linç kampanyasına çoktan başlamıştık!

Otoriteyi sorgula!

Ebeveynler çocuklarına otoriteyi sorgulamayı asla öğretmezler, çünkü ebeveynlerin kendileri zaten otorite figürleridir. Ev içinde kendi zırvalarının kuyusunu kazmak istemezler. Böylece aileler çocukları, çocuklar aileleri boğar. Bütün nesiller böyle yetişerek, günümüzdeki toplumu oluştururlar... 

Bir günah deyişi!

Bir günahı işlemek günah değil, dürüstçe söyleyebiliyorsan günah yoktur. (NİHAT GENÇ)

GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Ali Baş - Günü Karikatürü - 27 11 2018
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi