Etkileyici bir dram filmi: My Name Is Khan

Hint filmlerinde genellikle karşılaştığımız renkli sahneler, eğlenceli danslarla bu filmde karşılaşmıyoruz. Zaman zaman göz yaşlarımıza hakim olamayacağımız kadar dramatik olan filmin verdiği mesajlar fazlasıyla anlamlı

10 Mart 2019 10:56
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere bir Hint başyapıtından, My Name Is Khan filminden bahsedeceğim. Karan Johar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerinde Shah Rukh Khan ve Kajol Devgn yer alıyor. Bir dram filmi olan My Name Is Khan’ın  IMDb puanı ise 8. 2010 yılında vizyona giren film gerek konusu gerekse oyuncuların performansıyla günümüzde de adından söz ettirmeye devam ediyor. Evet şimdi detaylara göz atalım.

ENGEL TANIMIYOR
Asperger hastası olan Rızvan Khan, annesinin ölümü sonrası Amerika’ya kardeşinin yanına taşınır. Müslüman olan Khan, burada hem dul hem de Hindu dinine mensup Mandira adındaki kadına aşık olur. Bir çeşit Otizm hastası olan Khan, iletişim problemleriyle, sürekli tekrarlayan hareketleriyle yaşamak zorundadır. Aşk ne engel ne de farklılık tanımaz ve Mandira ile Khan evlenirler. Anca her şey çok da yolunda gitmez. Mandira’’nın oğlu Khan soy isminden dolayı  raşist kesimler tarafından öldürülür. Bu olay üzerine Khan’dan ayrılan Mandira, Khan’a ancak Amerika başkanına gidip, bir terörist olmadığını söylerse döneceğini belirtir. Khan ne yapıp eder, dönemin başkanı Obama’ya ulaşır ve ‘Benim adım Khan ve ben bir terörist değilim’ der. 
 
DİĞER HİNT FİLMLERİNDEN FARKLI
Film konusu itibariyle oldukça etkileyici ancak durumu daha da etkileyici kılan bir şey varsa o da Khan’ın muhteşem performansıdır. Hint filmlerinde genellikle karşılaştığımız renkli sahneler, eğlenceli danslarla bu filmde karşılaşmıyoruz. Zaman zaman göz yaşlarımıza hakim olamayacağımız kadar dramatik olan filmin verdiği mesajlar da fazlasıyla anlamlı. İnsanların din, dil, ırk sebebiyle öldürülebildiği gibi gerçekleri beyazperdeye aktaran filmde aynı zamanda engelli bir bireyin neler yapabileceği de gözler önüne seriliyor. Eğer hala bu filmi izlemediyseniz, belki de dünyaya olan bakış açınızı değiştirecek My Name Is Khan’ım mutlaka izleyin! 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi