Eskişehirspor ve altyapı takımları

15 Ekim 2016 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta Giresunspor ile oynayacağımız maçta stadımızın kapıları taraftarlarımıza yine kapalı. Son cezalı maçımız. Az kaldı hasret bitecek ve muhteşem Eskişehirspor taraftarı takımı ile kavuşacak.
Pazar günü saat 14.00’de Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi Spor Sahası’nda ise Giresunspor ile Eskişehirspor  U- 21 Takımları karşılaşacak. Madem ki taraftarımız cezalı, madem ki A Takımı’nı izleyemeyeceğiz, taraftarımız büyüklüğünü göstererek gençlerimize sahip çıkmalı ve onları yalnız bırakmamalılar.
Eskişehir yerel liglerini tanıyan ve alt yapı takımımızda çalışmalarını sürdüren teknik direktör Burhanettin Beadini ve ekibi özveri ile büyük uğraşlar vermektedir. Unutmayalım; bir takım alt yapısına değer verdiği ölçüde gelecek için umut vaat eder. Sürekli dış pazarlardan büyük paralarla transfer yapılması, sistem içinde bu oyuncuların kaynaştırılması, maddi ve manevi olarak yıpratıcı olur ve kolay kolay da başarı elde edilemez. Çok büyük paralar harcayarak transferler yapan kulüplerin hali ortada. Girenler çıkanlar belli değil. Sürekli hoca değişiklikleri, takım oyun sisteminde oynamalar gereksizce transferlere sebep olmakta, başarı ise bir türlü gelmemektedir.
Kendi gençlerimize sahip çıkar, önlerini açarsak, çok daha cüzi harcamalarla çok büyük kazançlar elde edebiliriz.
Alpay Özalan gençlere karşı ön yargılı değil. Bu sene U 21 Takımı’ndan 98 doğumlu dört genç profesyonel yapılarak A Takımı’na kazandırılmaya çalışıldı.
Kaan Gül, Alperen Kocabaş, Furkan Polat ve Ekrem Kılıçarslan şu an A Takımı ile antrenmanlara çıkıyor. Maya tutarsa hem Eskişehir gençliğinin önü açılır, hem Türk futbolu hem de Eskişehirspor’umuz kazanır.
Keza U 16 Takımı’mızdan Cemali ve Talha da, henüz 16 yaşında (2000 doğumlular) olmalarına rağmen geleceği parlak oyuncularımızdan. A Takımı antremanlarında yer alabiliyorlar.
Evet A Takımı’mız maddi açıdan zor durumda. Gelirlerimiz çok az. Taraftarımız yürütülen kampanyalarla elinden geleni yapıyor. Yeterli değil. Yöneticilerimizin üstün gayretleri ile şimdilik sorunsuz gidiyoruz. Şehir olarak kenetlenmemiz gerek.
Eskişehirspor alt yapısı ise tüm bu sıkıntılardan fazlası ile nasibini alıyor. Umarım kentin dinamiklerinden bir kısmı da, yalnızca alt yapıya destek için kollarını sıvar ve gelecekte Eskişehirspor’umuzun temelini oluşturacak gençlerimiz için elini taşın altına koyar.
‘Taşıma su ile değirmen dönmez’ demiş atalarımız. Bir takım da sürekli dışarıdan transfer yaparak ayakta kalamaz. Gençlerimize de gereken önemi vererek, onları futbolumuza kazandırarak, 1965 Ruhunu canlı tutarak, hak ettiğimiz günlere ve seviyeye gelelim.
Ne mutlu ki Eskişehir’de yaşıyorum. Ne mutlu ki ESKİŞEHİRSPOR’luyum…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi