CHP il başkanı kim olacak?

Cihan Yıldırım yazdı

25 Ekim 2017 09:33
A
a
Deniz Çağlar Fırat’a İki Fikir’de ‘CHP’nin il başkanlığı sürecini konuşalım mı’ dedim. Hafta içi her akşam ES TV ana haberin ardından yayınlanan programın çekimleri başlayınca kamuoyunda konuşulan, konuşturulan bazı isimleri sıraladım.
İki yıl önce il başkanlığı koltuğuna oturan Sinan Özkar, aday olduğunu açıkladı. Tek ‘resmi’ aday şu an için Özkar. İki yıldır görev yapan Özkar, sanki 20 yıl görevde kalmış gibi yıprandı, yıprattı! En önemlisi de parti içi mücadelede ‘taraf’ oldu. Biraz taraf olsa belki ‘unutulurdu’ ama Özkar, çok ciddi taraf oldu. Belki de taraf olması için seçilmişti! Bu nedenle ikinci dönem için pek şans tanınmıyor.
Özkar’a karşı bir oyla seçimi kaybeden İlker Özokcu’nun ismi de ‘doğal’ olarak konuşuluyor. Saygınlığı, birikimi ve parti içinde kimseyi dışlamaması kulislerde konuşulmasına neden oluyor. Özokcu ‘masadan’ kalkmış değil. İki yılını da boş geçirmedi.
Sosyal demokrat camianın tanınmış ve çalışkan ismi İbrahim Arslan da ciddi bir ‘potansiyel’ olarak görülüyor. Arslan CHP’yi 2019’a hazırlayacak, 2019’un önemini kavramış sayılı isimlerden. Nasıl bir tecrübe, nasıl bir özellik aranıyorsa Arslan’da hepsi mevcut.
Önceki gün Genel Başkan ile ‘poz veren’ Yücel Yenilmez ismi de ‘uzun süredir’ il başkanlığı için geçiyor. Yaklaşık 10 yıldır Eczacı Odası’nı yöneten Yenilmez, il başkanı olursa kimse ‘nereden çıktın, sen kimsin’ diyemez. Kariyeri, duruşu ve Özgür Özel ‘bağlantısı’ ciddi avantaj ama bazı handikapları var. Büyükerşen ve Kurt’a ‘muhalif’ isimlerle mesaisi Yenilmez’in ‘engeli’ olabilir.
Aydın Ünlüce ismi için ‘ortak aday’ deniyor. Yani üç belediye başkanı ve üç milletvekilinin bir araya gelip tek aday belirlemesi durumunda Ünlüce ismi üzerinde anlaşma sağlanacağı ifade ediliyor. Ünlüce ‘yıpranmamış’ bir isim. Ortak adaylığı söz konusu olabilir. CHP’lilerin çoğunluğu da kongreye ‘tek adayla’ gidilmesini istiyor. Uzlaşı durumunda Ünlüce, şanslı görünüyor. Aksi halde ‘ortaya çıkmaz’ diye düşünüyorum.
Abdulkadir Adar ismi de CHP kulislerinin ‘değerlendirdiği, konuştuğu’ bir isim. Tüm dengeleri bilen Adar da ‘aday olarak’ karşımıza çıkabilir.
Deniz’e “CHP il başkanı kim olacak” diye sordum. Sorunun başka türlü sorulması gerektiğini ifade eden Deniz, “CHP nasıl bir başkan arıyor” bu sorunun cevaplanması lazım. 2019’a vurgu yapan Deniz, “Sen, ben, o, geçmiş gelecek demeden CHP’nin tamamını kucaklayacak. Yetmez, Hayır Cephesi’ni kucaklayacak. Yetmez, Evet Cephesi’nden oy getirecek ya da bu yönde girişim yapabilecek bir isim olmalı” dedi.
Yani “Başkan kim olmalı değil, nasıl olmalı” dedi.
Soruyu böyle sorunca bazı isimler ‘otomatik’ olarak eleniyor zaten, dedim.
Başlıkta ‘kim olacak’ dedim ama Deniz’e hak verip ‘nasıl olmalı’ diye sorarak bitiriyorum.
CHP İl Başkanı nasıl olmalı?
1000
icon
soru 26 Ekim 2017 09:48

Size soruyorum şimdi sayın Yıldırım, CHP varsayalım iktidar oldu, kadrosu kim, kimler bakan, kimler müsteşar, kimler rektör, kimler vali, kimler genel müdür olacak? varmı CHP nin alternatif bir yönetim listesi?Kaldı ki CHP nin eskişehir il başkanının şehit cenazesindeki tutumu unutulmamışken aynı adayla yola devam mantıklı mı?

0 0 Cevap Yaz
ahmet lala 26 Ekim 2017 00:12

ey ahali eskisehide il baskanligi secimi yapilacak siz iki seksen yatiyorsunuz.Bundan buyuk sorunmu var.? tutturmus olurmu daha bir suru heykele ihtiyacimiz var ,buzagisini reddeden inek heykelimiz yok diyorsunuz.Yahu onlar nasil olsa yapilir,hocam o isleri otomatige bagladi.atelyelerdeki kaliplarda yapilmaya devam ediliyor ,once il baskani kim olacak ona bir odaklanin sonra ne olacak halimiz.koprulerimizi,alt ust gecitlerimizi,kavsak duzenlemelerimizi,nuh gununden kalma trafik sinyalizasyon sistemimizi kim modern dijital sisteme cevirir.?aklinizi basiniza toplayi ha.......!

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi