Bir otobüs dayak

Cihan Yıldırım yazdı

13 Kasım 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi ‘otobüs’ almak istedi. Bunun için önce Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Partililerin ‘ikna’ edilmesi gerekiyordu.
Uzun süredir gündemde olan ‘mesele’ başka bir boyut kazandığı için yeniden yazılıp çiziliyor.
Bu otobüs süreci, AK Partililerin başından sonuna kadar ‘dayak’ yediği bir süreç oldu.
Halen de yiyorlar...
‘Siyaset’ eğitimi veren okullarda ‘ders’ olarak okutulsa yeridir.
Biraz başa dönelim...
AK Partililer önce ‘itiraz etti’ 60 otobüs alınmasına...
Sonra “100 otobüs alma yetkisi verelim ama 40’ını ilçelere gönderin’ dedi.
Tartışmalar, gerginlikler, karşılıklı suçlamalar...
Bu arada Büyükerşen, evine çevire ‘dövmeye’ başlamıştı iktidar partisi temsilcilerini. Büyükerşen, işlerinin yoğunluğu nedeniyle rakiplerini dövme işini ara sıra Genel Sekreteri Engin Çakmak’a devrediyordu.
Çakmak da ‘dünden’ hazırmış! Hoca’yı aratmıyordu...
Karar geç alındı...
Kur farkı oluştu...
Otobüsler zamlandı...
Siparişi geç verdik...
İhtiyaç var, ahali balık istifi yolculuk yapıyor...
Büyükerşen, durup dinlenip vuruyordu! Nihayet otobüsler alındı. AK Partililer “Sanırım bitti artık, kurtulduk bu işten” demeye başlamıştı...
Bizde ‘tartışma biter’ diyorduk ki; daha yeni başladığını gördük. Büyükşehir’in ilçelerden kent merkezine başlattığı seferler ortalığı karıştırdı!
Yeni ulaşım sisteminin etkilediği onlarca esnaf, Büyükerşen’e koşup ‘Aman Hocam’ dedi. Bir süredir dinlenen Hoca, “Biladerler AK Partililer istedi, bizde seferleri başlattık” diyerek yeni yaptırdığı kızılcık sopasıyla dalıyordu bu kez AK Partililere...
Ahh bu ‘siyaset’ ne güzel şeydi! Yapabilene, becerebilene, oyunu kurallarına göre oynayana tabi...
Son durum şöyle... Hoca, halkı ‘bir bilete’ ilçeden merkeze taşıyan belediye başkanı... AK Partililer, esnafın işini bozan iktidar temsilcileri...
Eskişehir’in Nabzı’ndan sonra arayan, mesaj ve belge gönderen belediye başkanları oldu. Özetle “Bazı mahallelerden ilçe merkezine ve il merkezine ulaşımda sıkıntı var. Kırsalda taşımacılık yapan yaklaşık 170 araç var. Bunlar hem mahalleden ilçeye, hem de ilçeden kent merkezine taşıma yapıyor. 170 aracın koordine edilmesini istedik, eksik olan yerlere de otobüs istedik. Büyükşehir bize hiçbir şey sormadı. Saat, fiyat, güzergâh... Bir bilete yolcu taşıyor. Firmalar bunu yerine göre 9 liraya, 12 liraya taşıyor. Başka kentlerde mesafeye göre iki, üç ya da dört bilete taşınıyor. 65 yaş ve üstü ise bedava gidip gelecek. Bizi vatandaşla karşı karşıya getirdi” deniyor.
Bundan sonra ne olacak sorusuna kimse cevap veremiyor.
Bir belediye başkanı “Bu durumda Büyükşehir’den üç beş otobüs daha istememiz lazım, halkın bu yönde talebi var” dedi, gülerek...
Bir diğeri de “Büyükşehir taşımayı tamamen kendi yapsın, 170 esnafa da merkezde hat versin” diye öneri getirdi.
Meselenin iyice ‘karıştığını’ söylemiştim.
Hoca bıkıp usanırsa ne ala yoksa iktidar mensupları ‘dayak’ yemeye devam...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ertan TANER 14 Kasım 2017 06:34

Her gün ilçelere çalışmaya gidip gelen ya da tam tersi ilçeden merkeze 40-50 bin insan var bu şehirde .(Öğretmen, polis, öğrenci, memur, işçi vs. )Cumhurbaşkanının deyimiyle) 50 bin 170 den büyüktür.Çok büyük beklenti oluşturuldu ancak uygulama çalışan kesimin derdine derman olacak şekilde işlemiyor. Örneğin Vatandaş harmandalı köyünde çiftlikte gece bekçisi, 16:30 da çifteler belediye otobüsüne biniyor yarım saat sonra ineceği yol ağzına geliyor inip 2 km.yürüyecek o ne köyün sapağında durak yok ve şoför indirmiyor köye baka baka çiftelere kadar gidiyor. Maksat hizmetse uygun olan yerlere sapaklarına durak konmalı haa değil se diyecek bir şey yok zaten. ..

0 1 Cevap Yaz
davut 13 Kasım 2017 22:32

Bu 170 aracin kac tanesi otobüs sinifinda sayılır Bunlari bir cogu ogrenci servisi. Otobus denilebilecek 10 u geçmez. 50 kadarda midibus varsa. 100 kadari minibüs Ilceye yapilan bu seferler için neden kıskançlık yapılıyor.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi