İzzet Erdoğan kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeni İzzet Erdoğan...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İzzet Erdoğan kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeni İzzet Erdoğan...
A
a

İzzet Erdoğan, Eskişehirspor’da Sinan Özeçoğlu’nun ardından tekrar başkanlığa seçilen Halil Ünal tarafından yeniden sportif direktörlüğüne getirilmiştir. İzzet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni olmasıyla da sık sık gündeme geliyor.

Sütiş Eskişehir

İzzet Erdoğan, 1970 İstanbul doğumlu ve futbola 1990’da İstanbul lig takımlarında başladı. 2002 yılında Gölcük’te Deprem takımında yer aldı. Ardından antrenörlük hayatına geçiş yapan İzzet Erdoğan yaklaşık 10-12 sene kadar çeşitli takımlarda görev aldı. İzzet Erdoğan, Katar’da Teknik Direktör Bülent Uygun’un yardımcılığını yaptıktan sonra  antrenörlüğü bıraktı. Türkiye’de de artık Avrupa’daki gibi bir sportif direktörlüğün olması gerektiğini düşünen İzzet Erdoğan bu doğrultuda ilerlemeye karar verdi. 

Sportif direktörlüğe Antalyaspor’da başlayan İzzet Erdoğan, burada şampiyonluğu yaşadı. Erdoğan, FETÖ grubunun hakkında yazdığı haberler nedeniyle buradaki görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Ardından Elazığspor’da danışmanlık yaptı ve daha sonra Eskişehirspor ile yolları kesişti. 

Eskişehirspor’da İzzet Erdoğan, o zamanki teknik direktör Alpay Özalan ile yaşadığı sorunlar nedeniyle kulüpten ayrılmış “Ben Eskişehirspor’un menfaatleri ve hocanın önünü açmak için istifa ettim” diye konuşmuştu. Halil Ünal’ın kendisiyle anlaşmadan önce Alpay Özalan ile el sıkıştığını belirten İzzet Erdoğan, “Ben o zaman da Alpay Özalan’ın yanlış seçim olduğunu söylemiştim” açıklamasını yaptı.

Eskişehirspor'da İzzet Erdoğan, Alpay ve iki yönetici olduğu sürece takımda kalmayacağını söyleyerek istifasını verdi.

İzzet Erdoğan ikinci kez Eskişehirspor’da

Yarım bıraktığı görevi tamamlamak adına İzzet Erdoğan, 2017 yılı sonlarında Eskişehirspor’da ikinci kez sportif direktörlük görevini kabul etti. Başkan Halil Ünal ile birlikte yönetimde görev alan İzzet Erdoğan, gelir gelmez zor bir sürecin içine girdi. Futbolcular alacakları nedeniyle Futbol Federasyonu’na gitmiş, FIFA’da alacakları için bekleyen futbolcular vardı. 

İzzet Erdoğan ikinci kez göreve geldiği Eskişehirspor’da Erkan Zengin’in takımla ilişiği kesilirken Uğur İnceman ise süresiz kadro dışı bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak Eskişehir’de AK Parti’nin Olağan Kongresi’ne geldiğinde Başkan Halil Ünal ve yeğeni İzzet Erdoğan ile görüşmüştü. Görüşmede maddi olarak zor bir süreçten geçen Eskişehirspor’un stadının isim hakkının konuşulduğu öğrenilmişti.

Öte yandan İzzet Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile gündeme geliyor. İzzet Erdoğan, resmi twitter sayfasında kulüp ile ilgili çok önemli gelişmeleri paylaşıyor, taraftarların sorularına cevap veriyor.  İzzet Erdoğan’ın yaptığı paylaşımlar ile ne kadar renkli bir kişilik olduğunu gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeni İzzet Erdoğan

İzzet Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan ile olan akrabalık ilişkisini, "Kendisi amcam olur. Gururla taşıdığım bir soyadın lideridir. Aslında babam yeğendir. Yani şöyle anlatayım, kafanız karışmasın. Biz bir Karadeniz ailesiyiz. Karadenizli ailelerde çok evlilikler vardır bilirsiniz. Rahmetli büyük babamız 4 evlilik yapmıştır. Bu 4 evliliğin ilk ikisinden çocuğu olmamıştır. 3. evliliğinden benim dedem olmuş. Ondan da küçük amcam olmuş. Ondan bir soy yürümüş. Daha sonra o büyükannemi de kaybedince büyükbabam Tenzile annemizle evlenmiştir. Ondan da Tayyip Bey, Mustafa Bey ve Vesile halam dünyaya gelmiştir. Ben 3. evlilikten olan Hasan Erdoğan'ın torunuyum. Yani ailenin en büyük torunuyum. Bizde Tayyip Bey'e amca diyoruz. Böyle bir yeğenlik var” diyerek anlatmıştır. İzzet Erdoğan, babaları bir olduğu için üveylik konusunun söz konusu olmadığı da daha önceki bir demecinde dile getirmişti.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi