Hasan Mandal kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hasan Mandal kimdir?
A
a

1965 yılında Eskişehir’de doğan Hasan Mandal, ilk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Yunusemre İlkokulu, Devrim (Atatürk) Ortaokulu ve Motor Meslek Lisesi’nde tamamladı.

Sütiş Eskişehir
Hasan Mandal 1987 yılında ODTÜ, Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden Lisans derecesini, 1992’de Newcastle Üniversitesi’nden Doktora unvanını alan Dr. Mandal, 1992-1994 yıllarında Newcastle Üniversitesinde araştırma asistanı ve 1997-1998 yılları arasında Alexander von Humboldt Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Karlsruhe Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak çalıştı.

1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Seramik Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1996’da Doçent, 2001’de Profesör unvanını aldı.
Prof. Mandal’ın 65’i SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 100’ün üzerinde eseri bulunmaktadır ve bu eserlerine 750 den fazla atıfta bulunulmuş olup h faktörü 15’dir. Kendisinin editörü olduğu 5 adet kongre bildiriler kitabı mevcuttur ve ayrıca 3 adette uluslararası kapsamda patenti bulunmaktadır.

6000 üyeye sahip Avrupa Seramik Derneği’nde Daimi Yönetim Kurulu ve Konsey Üyelikleri, Uluslararası Seramik Federasyonu Konsey Üyeliği görevlerinde bulunan Prof. Mandal, merkezi İngiltere de bulunan Dünya İnovasyon Vakfına (WIF) danışmanlık yapmaktadır. Kendisi yakın zamanda Dünya Seramik Akademisine (WAC) üye seçilmiş olup WAC’ın tek Türk üyesidir.

Prof. Mandal, 15 Mart 2011 tarihinden itibaren Anadolu Üniversitesinden ayrılarak Sabancı Üniversitesinde, Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü, Ocak 2012 itibaren de aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak da görev yapmaktadır.

Prof. Mandal, halen YÖK-Bologna Uzmanları Ulusal Takım Koordinatörlüğü; YÖK-Ulusal Yeterlilikler Komisyonu Üyeliği, GOSB Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği, İnovent A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu) Başkan Yardımcılığı, Teknopark İstanbul Akademik Platform Koordinatörlüğü, TÜBİTAK, Teknoloji Transferi Mekanizmaları Destekleme Grubu (TEMEG) Yürütme Kurulu Üyesi, Avrupa Seramik Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunmaktadır. Ayrıca Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde, Üniversiteden diğer 3 öğretim üyesi ile birlikte kurulan MDA İleri Teknoloji Seramikleri Ltd. şirketinin kurucu üyesidir.

Prof. Mandal, geçmişte de TÜBİTAK-MAG Yürütme Kurulu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) Yönetim Kurulu, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi ATAP A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye’nin Üniversite-Sanayi İşbirliğinde başarı öyküsü olan Seramik Araştırma Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Anadolu Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, Anadolu Üniversitesinde Araştırma, Uluslararası İlişkiler, Bologna Süreci ve Stratejik Planlamadan sorumlu Rektör Yardımcılığı, Mühendislik Dekanları Konseyi’nin en üst temsiliyeti olan Genel Sekreterliği, Dünya Mühendislik Dekanları Konseyinin (GEDC) Başkanlığı, International Federation of Engineering Education Societies (IFEES) in 1. Başkan Yardımcılığı, Avrupa Kıtasını temsilen Başkan Yardımcılığı, Avrupa Seramik Derneği Başkanlığı, Avrupa Seramik Derneği Dergisi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Prof. Mandal, bu katkılarından dolayı 20 farklı ödüle layık görülmüştür. Bu ödüllerinden bazıları şunlardır: 1996 yılı ODTÜ Prof.Dr. Mustafa N.Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı, Araştırma ve Teşvik; 1998 yılı TÜBİTAK, Teşvik; 2000 yılı İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri; 2000 yılı Anadolu Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji; 2000 yılı ODTÜ Prof.Dr. Mustafa N.Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı, Teknoloji Teşvik; 2002 yılı TÜBA, Seçkin Genç Bilimci; 2003 yılı Eskişehir Sanayi Odası, Teknoloji Geliştirme, 2004 yılı Seramik Federasyonu Onur, 2004 yılı ODTÜ Prof.Dr. Mustafa N.Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı, Bilim Ödülü, TOYP 2005 yılı (Türkiye’nin En Başarılı On Genci Yarışması) Fen ve Teknik Gelişme Ödülü, 2005 yılı European Ceramic Society, Stuijts Award, Portoroz-Slovenia, 2005 yılı TÜBİTAK, Bilim Ödülü, 2006 yılı Elginkan Vakfı, Teknoloji Ödülü, 2009 yılı Çin Seramik Derneği Onur Ödülüdür.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Hasan Mandal, İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi