Hamamyolu’na Londra’dan ödül

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hamamyolu’na Londra’dan ödül
A
a

Odunpazarı Belediyesi’nin Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan Park ve Meydan Düzenleme Projesi, dünyanın en önemli mimari ödül yarışmalarından ‘Leaf International Awards 2017’de ‘Yılın Kentsel Tasarım Projesi’ seçildi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi, dünya çapındaki projeleri onurlandırmak üzere bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ‘Leaf International Awards 2017’de dünyanın önemli şehirlerinden projeler ile finale kaldı. Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi ‘Kentsel Tasarım’ ve ‘Yılın Şehir Planlama ve Geliştirme Projesi’ kategorilerinde, 21 Eylül tarihinde Londra’da gerçekleşen “LEAF (Leading European Architecture Forum) Awards” finalinde; Brezilya, İtalya, Hollanda ve Çin’i geride bırakarak ‘Yılın Kentsel Tasarım Projesi’ ödülünü aldı.  Hamamyolu projesi, geçtiğimiz yıl Dünya Mimarlık Festivali (WAF) 2017’de de finalist olmuştu. Londra’dan ayağının tozu ile Eskişehir’e gelen mimar Kerem Yazgan, ‘Leaf International Awards 2017’de aldığı ‘Yılın Kentsel Tasarım Projesi’ ödülünü Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a getirdi. Kerem Yazgan ile Başkan Kurt önce birlikte Hamamyolu Caddesi’nde gerçekleşen çalışmaları inceledi. Yazgan, gezinin ardından da Odunpazarı Belediyesine gelerek Başkan Kurt’a ‘Yılın Kentsel Tasarım Projesi’ takdim etti. Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi’nin aldığı ödülle ilgili konuşan Başkan Kurt,  “Londra’da yapılan bir mimarlık yarışmasında Dünyanın En İyi Kentsel Tasarım Projesi olarak, Hamamyolu Caddesi’nde uygulamaya çalıştığımız kentsel proje ödül kazandı. Bu bizi fazlasıyla memnun etti. Biz zaten projenin başından itibaren bu projenin iddialı bir proje olduğunu, Eskişehir’in kentsel yaşamını ciddi anlamda etkileyeceğini ve değiştireceğini söylüyorduk. Geçen yıl Berlin’de yapılan bir yarışmada finale kaldı, bu yıl da Londra’da En İyi Kentsel Tasarım ödülünü aldı. Biz bunun uygulamasını gerçekleştiriyoruz. En kısa zamanda bitirip, Eskişehirlileri dünya çapında bir proje ile tanıştıracağız. Eskişehir’e insanların gelmesi için bir sebep daha olacak, bu da Hamamyolu Projesidir. Ben mimarımız Kerem Yazgan Bey ve ekibini kutluyorum. Eskişehir’e de hayırlı olsun” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
reha mutlu 30 Eylül 2017 03:05

yoru git isine insanlari aptal yerine koymayin.

0 0 Cevap Yaz
Hamamyolu esnafı 29 Eylül 2017 09:57

Zamanın şartlarına uygun olarak. buradaki ticari hayatın devamı için gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilmek için gelecek 50 yılı kapsayacak böyle MUAZZAM bür projeyi gerçekleştirdiği ve Eskişehirimize kazandırdığı için başkanımız Sn KAZIM KURT a çok teşekkür ediyoruz. Bütün engelleme uğraşlarına rağmen yılmadan korkmadan işini yaptın.HELAL OLSUN sana !!!!!!!!!!!!!!!

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi