Halil Ünal kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Halil Ünal kimdir?
A
a

Eskişehirspor'un yeni başkanı Halil Ünal oldu. Eskişehirspor Kulübü’nün olağanüstü genel kurulunun 3. oturumu 303 delegenin katılımıyla gerçekleştirildi. Tek aday olarak liste sunan Halil Ünal tekrar başkan seçildi. Peki Halil Ünal kimdir, Halil Ünal'ın özgeçmişi haberimizde...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir´de 1964 yılında doğan Halil Ünal, ilk olarak 2004 yılında Eskişehirspor başkanlığına seçilmiştir. 2 sene başkanlık yapan Ünal görevini Nebi Hatipoğlu'na bırakmış fakat 2008'de tekrar başkan olmuştur. 2013 yılında yapılan seçimlerde başkanlığı Mesut Hoşcan'a bırakmıştır. Ayrıca Eskişehir Pancar ekicileri kooparatifi Yönetim kurulu başkanıdır. 2011 yılında adı Şike soruşmasında anılsada aklanmıştır. 2012'de Yıldırım Demirören'in TFF başkanı olmasının ardından Kulüpler birliği başkanı olmuştur. 2016 yılındaki Eskişehirspor Olağanüstü Kongresinde tek aday olarak yeniden başkan seçilmiştir. Halil Ünal, 2017 yılında Eskişehirspor'un Göztepe'ye final maçında elenerek Süper Lig'e çıkamaması ve yaşanan huzursuzluklardan sonra istifa etti. Yerine gelen Sinan Özeçoğlu'nun 4 ay sonra istifa etmesinin ardından yapılan olağanüstü genel kurulda tek aday olarak liste çıkaran Halil Ünal Eskişehirspor'un 24. başkanı oldu. Halil Ünal Eskişehirspor eski başkanlarından CHP Eskişehir eski milletvekili Zeki Ünal'ın kardeşidir.

Halil Ünal tekrar Eskişehirspor Başkanı seçildi

Eskişehirspor Kulübünün 22 ve 29 Kasım’da gerçekleştirilemeyen ve 6 Aralık tarihine kalan Olağanüstü Genel Kurul yapıldı. Sinan Özeçoğlu'nun istifası ve kimsenin başkan adaylığı için liste çıkarmadığı olağanüstü genel kurula 3 defa ara verildi. Seçime tek liste gidildi, Halil Ünal başkan seçildi. 

Halil Ünal’dan yönetim için 200 bin TL şartı

Halil Ünal, genel kuruldan yönetim kurulunu 50 kişiye çekme teklifi sundu. Halil Ünal “Yönetime girmek isteyen 200 bin TL versin” dedi.  Verilen aranın ardından Halil Ünal başkanlığında bir liste hazırlandı. Halil Ünal yapılan oylama sonucu yeni başkan oldu. Oylamadan sonra salonda gerginlik çıktı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi