Gürleyik Şelalesi ( Gürleyik Çağlayanı )

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gürleyik Şelalesi ( Gürleyik Çağlayanı )
A
a

Eskişehir ilinin Mihalıççık ilçesindeki Gürleyik köyünün muhteşem şelalesine nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadardır?

Sütiş Eskişehir
Eskişehir gezilecek yerler listemizdeki Gürleyik Şelalesi görsel açıdan en güzel yerlerden biri. Peki Gürleyik Şelalesi nerede? Gürleyik Şelalesi'ne nasıl gidilir ve Gürleyik Şelalesi giriş ücreti ne kadar gibi sorularınızın hepsi haberinizde.

Gürleyik Şelalesi nerede?

Eskişehir ilimizin Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik Köyünde yer alan Gürleyik Şelalesi  tam bir doğa harikası. Eskişehir'e 118 kilometre uzaklıktaki Gürleyik Şelalesi, Mihalıççık ilçe merkezine 27 km, Ankara'ya 177 km, İstanbul’a ise 327 km  uzaklıkta.

Gürleyik Şelalesi hakkında bilgi

Gürleyik Şelalesi bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Gürleyik Çağından doğan Gürleyik Şelalesi çevresinde piknik alanı, kamp alanı bulunmaktadır. Gürleyik Şelalesi yüzme ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için uygundur. Gürleyik Şelalesinin 3 km uzağında çok bilinmeyen doğa harikası bir güzelliğe sahip olan ve Gürleyik Çayı üzerinde bulunan Subaşı Şelalesi bulunmaktadır.

Eskişehir Gürleyik Şelalesi

Gürleyik Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

Gürleyik Şelalesi'ne özel aracınızla gidecekseniz Ankara - Beypazarı - Nallıhan yolunu takip ederek Nallıhan Kuş Cennetinin geçtikten sonra Yunus Emre Türbesi yolundan dönmeniz gerekir. 30 km sonra Gürleyik Köyüne ulaşacaksınız. Gürleyik Şelalesi'ne toplu taşıma ile gitmek isterseniz de Mihalıççık ilçe merkezinden kalkan arabalar ile Gürleyik Köyüne ulaşıp buradan yürüyerek gidebilirsiniz. 

Gürleyik Şelalesi Giriş Ücreti

Gürleyik Şelalesi'ne araçla girmek 5 TL, kişi başı giriş ücreti ise 2 TL'dir. Eğer kamp alanında çadır kurup kamp yapmak isterseniz de 10 TL ücret alınmaktadır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent Kaya 10 Ağustos 2020 01:14

09.08.2020 pazar günü gitme hatasında bulunduk gezimizin alternatif bir ayağı olsun dedik ama keşke gitmeseydik tıka basa dolu her yer İnsan ve piknikçilerle dolmuş ve her yer tozlu beyaz toz kaplı gidecek olan varsa kesinlikle hafta içi gitmeli şelâle dedikleri de öyle yüksekten dökülen bildiğimiz şelâle gibi değil en fazla 5 metreden dökülüyor

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi