Fuat Çapa'dan önemli açıklamalar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fuat Çapa'dan önemli açıklamalar
A
a

Eskişehirspor'da teknik direktör Fuat Çapa basın toplantısı düzenledi. Başkan Osman Taş'a çok sert sözler söyleyen Fuat Çapa'nın açıklamaları büyük yankı bulacak.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, gündeme dair pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Eskişehir Şubesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada pek çok konuya değinen Çapa, kulüp olarak zor bir süreçten geçtiklerini ve bu basın toplantısını düzenlemek zorunda kaldığı için camiadan özür dilediğini belirtti. 

İŞTE FUAT ÇAPA'NIN AÇIKLAMALARI




Kulüp Başkanı Osman Taş’ın son toplantısında “"Benim gözümde Eskişehirspor’a en büyük zararlardan birisi Fuat Çapa’dır" sözlerinin kendisini derinden yaraladığını kaydeden Çapa, ne gibi zararlar verdiği konusunu kendisine sormak istediğini vurguladı. Çapa, “Benim kendisine bile zararım olmadı. 3 ay imzalatamadığı Es Store sözleşmesi için beni aradı ve kendisine yardımcı olmamı istedi. Kendisine bu konuda yardımcı olmuşumdur. Yani kendisine bile faydam oldu. Benim kişisel sorunum kimse ile olmaz. 2018 -2019 sezonunda şampiyonluk hedefi ile kurulan futbolculara lisans çıkartamadık. Pek çok sorun yaşadık. Biz ekibimiz ile birlikte bu camianın ışığını söndürmeme adına profesyonel kimliğimizi bir kenara bırakıp, duygularımız ve amatör ruhumuz ile çalışmaya karar verdik. Kendimize onur meselesi yaptık. ‘Bu şehir benim de şehrim’ deyip taşın altına gövdemizi koyduk. Yöneticilerimiz, icra kurulumuz, büyük taraftarımız, siyasetçilerimiz, iş adamlarımız velhasıl tüm camiamız kucaklaştı ve birlikteliği sağladı. FİFA dosyalarında eksi 6'ların gelmemesini, kulüp lisansının alınmasının, transfer tahtasının kaldırılmasını sağladık. Bunların hepsi bu camianın ne kadar güçlü ve sağlam olduğunun göstergesidir” dedi.

“Eskişehirspor’a nasıl bir zarar verdim?”

Amacının polemik oluşturmak olmadığını bildiren Fuat Çapa, “Eskişehirspor’a nasıl bir zarar verdim? Transfer tahtası açılsın diyerek günde en az 2 saat telefonda alacaklı futbolcuyu ve avukatları ile görüşerek mi? Transfer tahtası açılırken bırak maaş almayı kendi cebinden maddi destek vererek mi? Bir profesyonel teknik direktörü olarak idmandan önce ve idmandan sonra koşarak siyasetçinin, iş adamının kapısını çalıp maddi ve manevi destek isteyerek mi? Geçtiğimiz sezon 30'dan fazla futbolcuyu para almadan tutarak mı? Eskişehirspor’a zarar veren kişi Polonya ve Afyonkarahisar kampını ikili ilişkilerini kullanarak hatta kulübün kasasından 1 lira çıkmadan sağlar mı? Yine ikili ilişkilerini devreye sokarak bir takımın yıllık 600 bin TL maliyeti olan spor malzemelerini ücretsiz sağlayarak mı? Eskişehirspor’a zarar veren kişi, verilen ödeme sözleri yerine gelmediği için futbolcuları arayarak gelmelerine yardımcı olarak mı? Yöneticilerine birlikteliği biran önce içinizde sağlayın bu takıma zarar veriyor diyerek mi?” sorularını yöneltti.

“Ültimatomu ben mi verdim yoksa camia mı?”

Geçen haftalarda yönetime ültimatom verdiklerini hatırlatan Fuat Çapa bu konuya da açıklık getirerek şunları dile getirdi:
“Bir teknik direktör, bir kulüp başkanına ültimatom vermez haklısınız. Bunu ben de biliyorum. Daha önce söyledim, ‘burada profesyonel düşünen bir teknik direktör, duygularını ve amatör ruhunu katmazsa zor’ diye. Şimdi camia olarak kendimize soralım. Ültimatomu ben mi verdim yoksa; ‘ödemeler yapılmadı’ diyerek 1 Temmuz’da gelmeyen oyuncular mı? Yine ödeme sözü verilip, o söz yerine gelmedi diyerek idmana çıkmayan oyuncular mı? Vermiş olduğu sözleri yerine getiremediği için başkanın istifasını karar defterine yazan yöneticiler mi? Başkan döndükten sonra kongre kararı alan yöneticiler mi? ‘Kongre kararı iptal olursa istifa edeceğim’ diyen yöneticiler mi? Yoksa ben mi? Hatta istifa eden yöneticiler mi? Şehrin ileri gelenleri iş adamları mı? Ültimatomu ben mi verdim yoksa camia mı? Evet benim profesyonellik gereği ve bulunmuş olduğum konumda bunları söylemem doğru değil. Daha önce de söyledim burada ben profesyonel bir iş yapma ortamında bugüne kadar çalışamadım. Sizlerden biri olduğum için, birilerinin bunu ifade etmesi gerektiği ihtiyacını duyduğum için. Bu sorumluluğu da ben üzerime almak zorumda kaldım. Bu şartlar altında yalnız sahaya konsantre olmak herkes için çok zor.”

“Futbolcu alacaklarını ve TOKO dosyasını kapatma koşulu ile bugün bırakmaya hazırım”

Bu takıma olan inancın kaybedilmemesi gerektiğini ifade eden Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Bu arkadaşlar sezon sonunda herkesin yüzünü güldürecektir. Bundan şüphemiz olmasın. Yeter ki onların saha içindeki mücadeleyi camia olarak geçtiğimiz sezon olduğu gibi birlikte saha dışında da verelim. Tazminatı ödeyecek gücümüz varsa, bunun ile FIFA dosyalarımızı kapatalım veya aylardır maaş alamayan kendi futbolcularımıza personelimize, sağlık ekibimize, şoförümüze, malzemecilerimize ve teknik ekipteki arkadaşlarımıza verelim. Ben istemiyorum. Tazminat ücretini kendisi ödeyeceğini söyledi, bu rakamı ödesin, futbolcu alacaklarını ve TOKO dosyasını kapatma koşulu ile bugün bırakmaya hazırım. Zarar veriyor kelimesi bana çok ağır geldi. Bunu hak edip etmediğimi camianın ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Geçmişte yaşanalar bugünlerde konuşuluyor, bugün yaşananlar da gelecekte konuşulacak. Eskişehirspor sevdamız bitmedi bitmeyecek” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
garaaa 10 Eylül 2019 13:05

hoca doğru söylüyor..beni ikna etti...osman senden laf değil..futbolcu ve çalışanların parasını ödemeni istiyorum...hocaya laf yetiştirmeyi bırak yav.....

0 1 Cevap Yaz
Nicola 10 Eylül 2019 08:14

Osman TAŞ İstifa!

1 3 Cevap Yaz
Selim 10 Eylül 2019 06:54

Heykeli dikilecek Fuat Hocaya bu yapılan ve söylenenler vicdana sığmaz Taş Efendi. Asıl zarar veren sensin Es Es e. Bir an önce düş Es Es in yakasından ve Fuat Hocayı rahat bırak ta işini yapsın, böyle hoca bulamazsın.

0 6 Cevap Yaz
Es esli 9 Eylül 2019 22:13

Hocam taraftar daha önemlisi eskişehir halkı senin yanındadır. Gidecek kişi varsa sen değilsin osman taş tir

0 3 Cevap Yaz
serdar 9 Eylül 2019 18:57

Bizi ne duruma düşürüyorsunuz.Anadolu yıldızı sayenizde oldu Aşkı memnu kimin eli kimin cebinde belli değil kim haklı kim haksız belli değil toptan hepiniz gidinde ne olacaksa olsun.Bu sezon böyle seneye aynı senaryo ne olacaksa olsunda bizde yolumuza bakalım herkez ünvan derdinde olansa benim gibi kalpten eses taraftarına oluyor

0 1 Cevap Yaz
Bir sevda es es 9 Eylül 2019 18:33

ARTIK ESKIŞEHIRSPOR'DA NELER OLUYOR ANLAMIYORUM ARKASI YARIN GIBI BENIM MERAK ETTIĞIM BU ISIN ASIL SORUMLUSU OLAN murat diri NERELERDE SEZON SONU ILLA BU YÖNETIM GIDECEK DIYE TEMPO TUTAN ZAT ŞIMDI NOLDU DA SESI ÇIKMIYOR

0 3 Cevap Yaz
bilek26 9 Eylül 2019 16:27

Evet osman taşın başkanlık yapabilecek yeterliliğe sahip olmadığı çok açık kulüp derhal kongre yapmalı yeni yönetim seçilmeli.

0 4 Cevap Yaz
vatandaş 9 Eylül 2019 16:12

kaan ay döneminde hani birilerinin kırmızı çizgisi "murat diri" idi ya, şimdi gerçek taraftarın kırmızı çizgisi Fuat Çapa'dır. alpay özalanı iyi hatırla osman taş. ne murat diri ne de erkan taraftarı susturabildi. bu taraftar kafasına koydumu bazı şeyleri çekinmeden yapar. devamını da getirirdim de üçtür yorumum yayınlanmıyor, belli ki daha başkaları da böyle şeyler yazmaya çalışmış ve yayınlanmamış.

0 4 Cevap Yaz
Taraftar 9 Eylül 2019 15:16

Hoca haklı başkan biranevel bırakıp gitsin ama amaç dusurmekse kalsın esesnasilolsabasinincaresinebakar

0 11 Cevap Yaz
Yuksel Cankaya 9 Eylül 2019 15:01

OSMAN TAS ne yapmaya calisiyor? Fuat hocanin birakip gitmek icin o kadar cok neden varken kulubu birakmayip caba sarfetmesini herkez biliyor. Yeni gorustugu hocalar kac gun bu yonetime katlanir neden Gene kurul iptal ediliyor nedir bu hirs verilen sozlerde tutulmadi en kisa surede bunlari cozemezsek asil zarar verme bu olur

0 10 Cevap Yaz
malieses 9 Eylül 2019 13:51

Hocam sen bakma Osman Beye daha çok acemi. Ben yılların ESESlisi olarak. sizin karalarınıza sonuna kadar saygılıyım. ESESi Eskişehirliler bile düşünmedi ama siz bırakıp gitmediniz. Bizi birlikte tuttunuz. Sizin hakkınızı ödeyemeyiz unutulmaz birisiniz ESESin tarihine geçtiniz. Boşverin kendinizi üzmeyin İyilik yapan keşke iyilik bulsa dünyada. Fani dünyada böyle çekişmeler olamamlı. Ama bu kavgaylaa kenetlenme başlar inşallah sizden özür dilemesini bekliyoruz Osman TAŞ beyin. İnşallah gerçekleşir.

0 10 Cevap Yaz
eses26 9 Eylül 2019 13:17

osman taş bırak git artık takımı çocuk oyuncağına çevirdiniz. Sen dua et fuat hoca gibi bir hoca var takımın başında yoksa başka hoca olsa çoktan gitmiş arkasından oyuncularda gitmişti. Sen iyi bir hatipsin gibi onu bunu kandırarak daha devam edemezsin.

0 19 Cevap Yaz
Hakan 9 Eylül 2019 12:42

Fuat hocaya çok büyük haksızlık ve vefasızlık yapilmıştırÇok ayıp edildi. Çok kırıldı.Söylediklerinde sonuna kadar haklıdır. Eskişehirspor icin canını dişine takarak mücadele etmiştir. Sayın Osman Taş Eskişehirspor kulübü’nden istifa et ve git. Eskişehirspor camiası seni istemiyor.Daha fazla kulübe lütfen zarar verme.

0 24 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi