Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirspor -3 puan cezası aldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor -3 puan cezası aldı!
A
a

Eskişehirspor haberi son dakika... Eskişehirspor, yönetim ve mali kriz ile boğuşurken bir -3 puan cezası daha aldı. Türkiye Futbol Federasyonu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında yapılan son değerlendirme sonrası aralarında Eskişehirspor'un da olduğu 8 kulübün 3'er puanını sildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor son dakika gelişmesi ile sarsıldı. Eskişehirspor bir -3 puan cezası daha alarak ligde -8 puana düştü ve artık işi mucizelere kaldı.

Eskişehirspor Kulübüne TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında yapılan Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali Kriterler incelemesinden geçememesi nedeniyle verilen 30 günlük ek süre bugün doluyordu. Eskişehirspor 81 futbolcu ve teknik adamdan gereki olan imzaları toplayamadı ve ne yazık ki -3 puan cezası aldı.

Eskişehirspor Kulübünde yönetim son dakikaya kadar lisans alınması için uğraş verse de bunu başaramadı ve TFF kulübe -3 puan cezası verdi. Eskişehirsporumuz ne yazık ki gelen cezayla -8 puana düştü. Eskişehirspor yönetimi 50’den fazla futbolcunun dosyasına bakan avukatlar ile sıkı bir pazarlık içinde olduğu öğrenildi. Avukatların bir miktar ödeme karşılığında dosyaları bu sezonluk halledeceklerini yönetime iletirken, yönetimin ise bunu ödemeyi yapmadan imzaları almaya çalıştığı belirtildi. Bazı futbolcular para konusunda ısrarcı olunca yönetim ödeme yapmakta zorlandı ve kulüp lisansı için son aşamayı yerine getiremedi. 

TFF'den 7 kulübe daha 3'er puan silme cezası


Türkiye Futbol Federasyonu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında yapılan son değerlendirme sonrası 8 kulübün 3'er puanını sildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında yapılan değerlendirme sonrası; TFF 1. Lig'den Bursaspor, Eskişehirspor, Osmanlıspor ve TFF 2. Lig'den Elazığspor, Kardemir Karabükspor, Sakaryaspor, Şanlıurfaspor ve Uşak Spor'un 3'er puannı sildiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarfından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde Kurul; Süper Lig'den; Antalyaspor A.Ş. , Denizlispor, Gençlerbirliği, Kayserispor, MKE Ankaragücü, TFF 1.Lig'den; Adanaspor A.Ş., Altay, Balıkesirspor, Büyükşehir Belediye Boluspor, Ekol Göz Menemenspor, Erzurumspor, TFF 2.Lig'den; Ankara Demirspor, Bandırmaspor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Eyüpspor, İnegölspor, Pendikspor, Sancaktepe Futbol Kulübü AŞ., Sivas Belediye Spor, Tarsus İdman Yurdu, ve Zonguldak Kömür Spor A.Ş., kulüplerine Ulusal Lisans verdi.

Kurul bu toplantıda ayrıca, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan;

TFF 1. Lig'den; Bursaspor, Eskişehirspor, Osmanlıspor Futbol Kulübü, TFF 2.Lig'den; Birevim Elazığspor, Kardemir Karabükspor, Sakaryaspor A.Ş, Şanlıurfaspor ve Uşak Spor A.Ş. kulüplerine 3'er puan tenzili cezası verdi.

Böylelikle, 2019-2020 sezonu Kulüp Lisans Süreci tamamlanmış olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 14'ü UEFA, 44'ü Ulusal Lisans aldı.

Kurulun ilk ve ikinci aşamada almış olduğu kararlar ise aşağıda yer almaktadır.

İlk değerlendirmelerinde Kulüp Lisans Kurulu; Süper Lig'den Akhisarspor, Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor A.Ş., Beşiktaş A.Ş., Çaykur Rizespor A.Ş., Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., Göztepe A.Ş., Kasımpaşa A.Ş., Medipol Başakşehir FK, Trabzonspor A.Ş. ile TFF 1.Lig'den Giresunspor ve İstanbulspor A.Ş. kulüplerine UEFA Lisansı,

TFF 1 . Lig'den Altınordu A.Ş., TFF 2. Lig'den Etimesgut Belediyespor, Hacettepe Spor, Kırklarelispor ve Niğde Anadolu Futbol Kulübü A.Ş. kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.
Kulüp Lisans Kurulu'nun bu toplantısında, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın ilgili maddesi uyarınca da Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili kalan 48 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için ilgili maddelere göre 30 ve/veya 60 gün ek süre vermişti.

Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarında; Süper Lig'den Sivasspor, GFK Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.; TFF 1. Lig'den Adana Demirspor, Fatih Karagümrük A.Ş., Hatayspor, Keçiörengücü Spor, Ümraniye Spor; TFF 2.Lig'den Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Başkent Akademi Spor Yatırımları A.Ş., Gümüşhane Spor, Kahramanmaraşspor A.Ş., Kastamonuspor 1966, 1922 Konyaspor, Manisa Futbol Yatırımları A.Ş., Samsunspor A.Ş., Sarıyer Spor ve Tuzla Spor A.Ş. kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

Aynı toplantıda Kurul, kalan kulüplere ise eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XIV tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve ikinci bir 30 günlük ek süre vermişti."


 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
esstore 21 Eylül 2019 11:28

gelin tüm taraftarlar esstore önünde toplanıp istifaya çağralım

0 1 Cevap Yaz
VEZİRİ REZİL 21 Eylül 2019 11:25

Bir insan kendini vezirken böyle rezil eder OSMAN TAŞ hala neyin inadı tehlikesin deniliyorsu sen pipi çekilmiş bomba çıktın hergün bir tane patlattın git artık faydan zor verdiğin zararlarda yetti insanda ar utanma olur ama sende astar mı kalmadı

0 3 Cevap Yaz
vatandaş 21 Eylül 2019 10:57

Allah razı olsun, kongre kararını -6 ve -3 için almadınız. ya alsaydınız ne olurdu merak ediyorum. istifa edeceğim diyen yöneticilerle imzasını geri alan yöneticiler hiç ben ayrıyım şuyum demesin hepiniz aynısınız. istifa etmeyin..

0 4 Cevap Yaz
pompeo 21 Eylül 2019 10:50

bunlari bi sekilde zorrla da olsa istifa ettirmeli ... yerine kayyum gelsin ... borclari kim nasil yapti ... kulübün paralari kimlere uctu ... arastirip hesap sorsun ... ve camia ya teek tek aciklasin ... zaten batmisiz ...

0 3 Cevap Yaz
halil 21 Eylül 2019 10:45

halil sizin yöneticilik -başkanlık anlayışınız işte bu kadar kardeşim daha fazla zarar vermeden bırak git sayın osman taş bu kulübe en çok zarar veren sen ve ekibin bu kadarda olmaz fuat hocadan fazla sen zarar veriyorsun insan istenmeyen yerde durmaz anla artık

0 1 Cevap Yaz
Eses26 21 Eylül 2019 10:35

Şimdi bu yönetimdekilerin bazıları bu eksi puan +Pintoya ayrıca para ödenmediği taktirde bir alt lige gideceğini biliyordu ve yönetime geldiler hemde Kaan Başkanı indirerek. Bu kadar hevesin sebebi biz böyle yaparsak taraftarın tepkisi ne olur diye merakmı ettiler acaba. Zaten sorumluluklarını yerine getiren bir yönetim vardı. Bunların yerine yönetim olmayıp içra kurulu gibi gönüllü arkadaşlar olsaydı herkes inansın bundan kötüsü olur uydu.

0 1 Cevap Yaz
Eses26 21 Eylül 2019 10:22

Menemen Macında sesimiz çıkmazsa bu yönetim gitmez. YÖNETİM İSTİFA. YÖNETİM İSTİFA YÖNETİM İSTİFA.

0 3 Cevap Yaz
Muharrem 21 Eylül 2019 07:06

Osman taş basin toplantisinda ne demişti fuat capa kulübe zarar veriyor bende diyorum ki en büyük zarar veren OSMAN TAŞ yeter artik amacina ulastin yaziklar olsun stadtyumda istifa sesleri yükselmedikce bu yönetimin taraftari duyacagi yok ISTIFA ISTIFA hamburgdan slm lar.

0 2 Cevap Yaz
Selim 21 Eylül 2019 05:56

İnsan içine nasıl çıkacaksınız yönetimdekiler.

0 2 Cevap Yaz
26 21 Eylül 2019 00:44

Mevcut başkan daha önce de yönetimdeydi sanırım, bu sorunları bilerek başkan oldu. Madem sorunları çözecek mali gücün yok niçin başkan oluyorsun. Bile bile Lades dir. İlk dört maçta -9 puan. Lütfen Es Es daha fazla zarar vermeyin.

0 2 Cevap Yaz
2633 21 Eylül 2019 00:12

Yönetim olmasa daha huzurlu olurduk. Sadece taraftar desteği ile bundan kötüsü olmazdı. Şimdi taraftar da küstü. Eski yönetimi düşürenler kına gecesine beklerim

0 1 Cevap Yaz
2626 20 Eylül 2019 23:15

Yönetim takımı daha 4 maç oynamadan küme düşürdünüz.Şimdi de tamamen kapatın.Takım küme düştükden sonra sizin işiniz de bitti.

0 1 Cevap Yaz
Eses26 20 Eylül 2019 23:14

Hadi hayırlı olsun yönetim. Toko un parasınıda ödemeyip ötelendi zamanı gelince ödemeyip bi - 6 yı yiyinde sizi o zaman göreceğiz. İstifa etmeyip kongreye gitmemenin hesabını verebilecekmisiniz. Ay dediğiniz hemen gelir. Talip yokmuş sanki bundan önceki üç beş kongrede talip vardı. Sizi koltuk sevdalıları sizi. Merak ettim şimdi kongre kararı alsanız Toko un ödeme gününe yetişirmi çünkü kongre ilk hafta coğunluk sağlanamadığı dan toplanamıyor bir sonraki haftada aday cıkmadı diye daha öncekiler gibi ötelenirse

0 0 Cevap Yaz
Dik Duruş 20 Eylül 2019 23:08

Bizde bir lafvar tamir edemiycen arabanın altına yatma diye 😀 osmanim ayrıca sen eskişehir li olmayana klubu teslim etmem dedinya eskişehir li olanları da gördük ne hale getirdiler. Bence sen eskişehir sporu düşürmek istiyosun belkide iyi yapiyosun ..

0 1 Cevap Yaz
Kasım 20 Eylül 2019 23:03

Zaten -3 puan alacağı haftalar öncesinden belli olmuş.Son dakikaya uğraştık taraftarı avutma gibi geldi.Yönetim sizin artık hiçbir şey yapamayacağınız anlaşıldı.Keşke zamanında bıraksaydınız. -8 puan kapanır mı?

0 1 Cevap Yaz
bilek26 20 Eylül 2019 22:22

yapamayacağınız işe soyundunuz belkide hiç niyetiniz yoktu diye düşünmemek elde değil ısrarla kongreye gitmemek yapamayacağınızı bile bile hemde, amacınız takımı düşürmekse başardınız artık gidin . İSTİFAAAA

0 6 Cevap Yaz
Es 20 Eylül 2019 22:18

Osman taş ve yönetimi eses’in sonunu getirmek için Ellerinden ne geldiyse yaptılar.Eskişehirspor camiası asla bunu unutmayacak.ESKİŞEHİRSPOR tarihinde kara liste’nin Başına geçtiler.Kulübü vakit kaybetmeden terk edin.

0 8 Cevap Yaz
bilek26 20 Eylül 2019 22:18

Gidin artık tamam düşürdünüz takımı inatla batırdınız yapamayacağız işe soyundunuz utanmadan hala orada oturuyorsunuz, gidin artık, yeter be istifa edin istafaaaaa.

0 9 Cevap Yaz
uzatmaları oynuyor 20 Eylül 2019 21:38

Bu teknik direktör, birinci devre sonuna kadar yönetime tahammül eder, dayanabilir de ayrılmazsa , bilin ki işsiz kalmışlardır da ondan. - 3 puanla birlikte alttan dördüncü takımla -12 puan farkı nasıl kapatıp takımı kümede tutacağını bir açıklasa da kendiside öğrense bizde öğrensek. Eskişehirspor'un temel sorunu, Teknik direktör meselesi değildi. Bir avuç acemiler mangasından daha ne bekliyordunuz ? Bu acemiler mangasının taa başlarda söyleyemediği gizlediği şeyi ben yazayım bari. Eskişehirlilerin düşüncesi; Takım artık son virajda. Uzatmaları oynuyor. Seneye kendini 2. lige şimdiden hazırlıyor. Başka sorusu olan ?

0 11 Cevap Yaz
Es 20 Eylül 2019 21:31

Maddi imkanınız yok olanları kongre kararını iptal ederek engellediniz.Eskişehirspor camiası sizi ASLA affetmeyecek. YÖNETİM İSTİFA..

0 7 Cevap Yaz
Es 20 Eylül 2019 21:28

İSTİFA

0 6 Cevap Yaz
Eses 20 Eylül 2019 21:25

Neden istifa etmiyorsunuz ya takimi batirdiniz . Neyin israri bu defolun gidin artik!!!

0 10 Cevap Yaz
Es es li 20 Eylül 2019 21:22

Sen nasıl bir admmissin Osman taş

0 9 Cevap Yaz
Cafer Tayyaroğlu 20 Eylül 2019 21:11

ŞAHANE OLMUŞ...Şimdi bir çuval kına alalım...

0 10 Cevap Yaz
Eses 20 Eylül 2019 21:01

Siz gibi yönetimi yöneticiyi ne güzel yöneten baskan vardi adami zorla istifa ettirdiniz neymis para vrrmeden cözceklermisde sanki mal aldigin toptanci sizingibileri eskisehirde nefes bile aldirmiyacanda bak ma iste birakin gidin defolunnnn

0 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi