Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir susuz kalabilir!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir susuz kalabilir!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki çiftçilerin "vahşi sulama" yaptığını öne sürerek, "Porsuk Barajı'nın suyu böyle kullanılmaya devam ederse Eskişehir bu sene hem içme, hem de kullanma suyu bakımından çok büyük sıkıntı çekecek." dedi.

Sütiş Eskişehir

 

Beraberindeki merkez Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt ile Porsuk Barajı'nda incelemede bulunan Büyükerşen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki çiftçilerin son dönemde hububattan çok yeşil yapraklı sebze ekimi gerçekleştirdiğini öne sürerek, söz konusu durumun su tüketiminde artışa neden olduğunu ifade etti.


Eskişehir susuz kalabilir!
 

Polatlı'daki çiftçilerin "vahşi sulama" yaptığını iddia eden Büyükerşen, şöyle konuştu:


Eskişehir susuz kalabilir!

"Porsuk Barajı'nın suyu böyle kullanılmaya devam ederse Eskişehir bu sene hem içme, hem de kullanma suyu bakımından çok büyük sıkıntı çekecek. Polatlılı çiftçilerin Ankara'daki siyasilere baskı yapıp, onların da DSİ'ye baskı yapması suretiyle Porsuk'un ana yatağındaki suyu açtırmalarıyla Porsuk Barajı hızla su kaybına uğruyor. Eskişehirlileri bu sene büyük sıkıntılar bekliyor. Porsuk Barajı'nın sularının Porsuk Çayı'nın ana yatağından da verilmeye devam edilmesi çok büyük ve ciddi sonuçlara neden olacak. Susuz kalmak kaçınılmaz olacak. Eskişehirlililerin oylarıyla seçilen milletvekillerini göreve davet ediyorum. Maalesef Valilik ve DSİ Ankara'nın baskısına dayanamıyor. Polatlıların vahşi sulamayla üç-beş kuruş fazla kazanması için yapılan bu iş hem doğa katliamı, hem de suyun vahşice kullanılmasıdır. Eskişehir'deki bürokrasinin buna kayıtsız kalması bizi üzüyor. Eskişehir halkı da suyu tasarruflu kullanmalıdır."

Eskişehir susuz kalabilir!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
memduh 28 Temmuz 2018 11:11

Eskişehir, aslınad 'yeraltı suları zengin' bir coğrafya üzerindedir.Akıxşın yönünü 'şişirmle' ile, 'kendi tarım alanlarını besleyebilir.Sakarya nehrinin Eskişehir merkezi ile yani Sarıcakaya deltasına paramlel bir geçişle, Bozülyük üzerinden kendi mercaına bağlanarak, Sulyama potansiyeli ikiye katlanarak kullanılabilir!

1 1 Cevap Yaz
Ali 28 Temmuz 2018 10:23

Ben bu CHP li beledediyeden gider ayak her şey bekliyorum

4 6 Cevap Yaz
Ali 28 Temmuz 2018 10:13

2o yıldır b başkanının niye şimdiye kadar bir çare düşünmedim belki heykel yapmadan aklına gelmemiştir sen yerel yöneticisin.bunlar sizin görevin onlar o suları yaparken.sen ve ekibin nerdeyse böyle ucuz.kahramanlık olmaz istanbulu bilirsin1985 90 yıllarını o zamanda.sizden biri vardı Nurettin Sözen bomba atıp yağmur. Yagdiracakti seçimde gitti gelen adam istanbulun şu sorununu cpzduyaklasik 30 yıl oldu ne yapdik ini öğrenin. Sen bir gölet yapamazmisin

5 5 Cevap Yaz
Derin darbe 55.

Alibeyköy taşı gediğine koymuş mükemmel yorum.

0 0
Vedat 27 Temmuz 2018 22:08

Yetkililer çare bulsunlar Eskişehir in suyunu Ankara kullanmasın

5 3 Cevap Yaz
Esesli vatandaş 27 Temmuz 2018 19:00

O zaman vahşi sulamaya son verilecek.Ankara'nın çiftçisi para kazanacak Eskişehir susuz kalacak yok öyle yağma.Eskişehir halkı olarak buna karşı çıkmalıyız hakkımızı aramalıyız.

8 17 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi