Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde törenler iptal edildi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde törenler iptal edildi!
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde mezuniyet törenleri iptal edildi. Duyuru Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Resmi Web sitesinden yapıldı.

Sütiş Eskişehir

Mezuniyet törenlerinin iptali için tüm Türkiye'yi derinden yaralayan menfur saldırı gerekçe gösterildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde törenler iptal edildi!

İşte Üniversite'den yapılan o açıklamada:

"Üniversite Yönetim Kurulunun  18.04.2018 tarih ve 17/38 nolu kararı ile; Üniversitemizde 05/04/2018 tarihinde meydana gelen ve 4 değerli personelimizin hayatını kaybettiği bizleri derinden yaralayan olay nedeniyle Haziran ayında yapılması tasarlanan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenleri iptal edilmiştir. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında mezun olacak öğrencilerimiz ileri tarihlerde yapılacak ilk mezuniyet törenine davet edileceklerdir." denildi.


Törenlerin iptali bugün Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Resmi Web Sitesi'ne (http://oidb.ogu.edu.tr/) girenlere böyle duyuruldu...

http://oidb.ogu.edu.tr/
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mezuniyet töreni haktır! 21 Nisan 2018 13:07

Öğretim görevlilerin vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Ancak okul içindeki karışıklıkların, barındırılan hastalıklı kişilerin, alınmayan güvenlik önlemlerinin sorumlusu yıllarca emek verip mezuniyeti hak eden öğrenciler değildir. Bu menfur saldırının faturası öğrencilere kesilmemelidir. Öğrenciler yıllardır bu günü beklemekte, beraber okuyup zaman geçirdiği arkadaşlarıyla belki de son kez bir arada olma, hocalarıyla vedalaşma, üniversite hatıralarına bir yenisini daha eklemek ve kendilerini türlü zorluklarla okutan ailelerini gururlandırmak istemektedir. Mezuniyet töreni bir eğlence değildir. Eğer konu yas tutmak ise pek tabii bir anma törenine dönüştürülebilir. Öğrencilere hak ettikleri mezuniyet töreni sağlanarak, kaybedilen canlar anılabilir. Bunun yanı sıra örencilerin ilerleyen yıllarda yapılacak ilk törene davet edilmesi kararı saçmadır. Mezuniyet sonrası memleketlerine dönen, iş sahibi olan, çeşitli sebeplerle yurt dışında bulunan öğrencileri bir sonraki yıl toplayamazsınız!

0 9 Cevap Yaz
Penbe BABACAN 21 Nisan 2018 00:24

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yönetiminin aldığı bu keyfi kararı kınıyoruz.Bizim çocuklarımız üniversiteye girebilmek için ne emekler verdi,okullarını bitirmek için ne mücadeleler verdiler.Bizler anne ve babalar olarak 6 yıldır ne yaşadık bilen var mı? Ölmeden önce sahip çıkmadığınız insanlar için şimdi mi mezuniyet törenini kaldırarak sahip çıkıyorsunuz.Biz Tıp Fakültesi öğrencilerinin aileleri olarak mezuniyet töreninin iptal edilmesini kabul etmiyoruz,biran önce bu durumun düzeltilmesini çocuklarımızın hakettikleri mezuniyet törenlerinin yapılmasını bekliyoruz.Saygılarımla.

0 17 Cevap Yaz
NEDEN 20 Nisan 2018 21:47

Peki kardeşim , siz niye Eski rektörün yardımcuları ve danışmanlarının tümüyle yola çıktınız. Ankaradan bunun için mi geldiniz.

0 16 Cevap Yaz
salih karabağlı 20 Nisan 2018 17:20

şu okullar olmasa maarif ne güzel yönetilir

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi