Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü'ne hapis cezası!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü'ne hapis cezası!
A
a

Muğla’da Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın ölümüne ilişkin davada dönemin Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan 5 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Sütiş Eskişehir

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüseyin Baş, 8 Eylül 2020’de kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Hüseyin Baş’ın ölümünün ardından, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin, enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için Baş’ı istifaya zorladığı iddia edilmişti. Enstitü sınavına ilişkin inceleme başlatılırken Töre hakkında ‘taksirle ölüme sebebiyet verdiği’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Haziran 2021’de görevden alınan Töre, daha sonra Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı. Ancak Töre ve Baş’a baskı uyguladığı öne sürülen dönemin Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan dava açılmıştı.

Muğla 4. Asliye Mahkemesi, Pervin Töre’ye 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Takdir indirimiyle bu cezayı 5 aya indiren mahkeme, Töre’nin sabıkasız oluşu ve yeniden suç işlemeyeceği yönündeki kanaati nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan için ise beraat kararı verdi.

"KESİNLEŞEN BİR ŞEY YOK"

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Perin Töre hakkında açılan dava ve çıkan haberlere ilişkin ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin’e konuştu. Töre konuyla ilgili kesinleşen bir şey olmadığını, hukuk sürecinin devam ettiğini ve karar kendine tebliğ edildiğinde itiraz sürecine başlayacağını dile getirdi.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
cafer caferi 16 Mart 2023 14:33

durmak yok yola devam ,yani....neden dir bu vaz geçilmezlik,kimse vaz geçilmez olmamalıdır.....yok mu meb de başka il müdürü namzeti...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi