Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ve TÜLOMSAŞ için mecliste konuştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ve TÜLOMSAŞ için mecliste konuştu
A
a

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te yaptığı konuşmasında Seyitgazi- Afyon- Kırka karayolunda son 5 yılda 455 kaza yapıldığını açıklayarak, yolun hala yatırım programına alınmamasını eleştirdi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'in CHP’li milletvekili Utku Çakırözer TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Eskişehirlilerin yıllardır tamamlanmasını beklediği Kırka- Seyitgazi- Afyon karayolunu hatırlatarak, yolun hala yatırım planına alınmamasını eleştirdi. Çakırözer, Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı’nın da tarifeli seferlere açılmasını istedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında hala tamamlanmayan Seyitgazi-Afyon karayolunu Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a hatırlatan Çakırözer, “Bakın ölüm yoluna dönen bu yolda, sadece Seyitgazi-Afyon yolunda 2013 yılında 92, 2014 yılında 120, 2015 yılında 94, 2016 yılında 73, 2017 yılında 76 olmak üzere toplam 455 kaza meydana gelmiş. En son geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada bir çiftçimiz hayatını kaybetti. Ölüm yoluna dönen bu yolun tamamlanması için hala neyi bekliyorsunuz. Bu büyük utanç giderilmeli, Seyitgazi-Afyon yolu yatırım programına alınarak, derhal bitirilmelidir” dedi.

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ve TÜLOMSAŞ

Çakırözer, Bakan Turhan’dan Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nın da tarifeli uçuşlara açılmasını istedi. Çakırözer TÜLOMSAŞ’ın yüksek hızlı tren setlerinin üretiminde merkez olarak kullanılmasını isteyerek, “TÜLOMSAŞ Eskişehir’in, ülkemizin gururu. İlk otomobil, ilk buharlı lokomotif burada üretildi. TÜLOMSAŞ yüksek hızlı tren setlerinin üretiminde bir merkez olarak kullanılmalıdır. Almanya’da yaptırmak yerine, Almanya’dan hazır alım yerine TÜLOMSAŞ’tan faydalanılmasında büyük fayda vardır” dedi.

Çakırözer, Eskişehir sanayicisinin de Hasanbey-Gemlik demiryolu bağlantısının yatırım programına alınmasını istediğini hatırlattı. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Şafak 7 Kasım 2018 10:57

Boş verin sayın vekil , bahsettiklerinizin yapılması malum partinin keyfine kalmış. Nefesinizi boşa tüketmeyin , hadi bu söyledikleriniz yapıldı diyelim ya sonra ? Ben yatırıma ve gelişime karşı değilim fakat malum güruh bunuda vatandaşa lütuf gibi sunacak , allah razı olsun nidalarıyla yine saf vatandaşların oyları bunlara yarayacak. Unutmayalım ki ; Devlet vatandaş için vardır , vatandaş devlet için değil !!!

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi