Eskişehir'de tarihi lezzete büyük ilgi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de tarihi lezzete büyük ilgi
A
a

Osmanlı tarihinde önemli bir yere sahip olan Osmanlı macunu, Eskişehir’de kurulan antika pazarında vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Osmanlı tarihinde önemli bir yere sahip olan Osmanlı macunu, Eskişehir’de kurulan antika pazarında vatandaşların beğenisine sunuluyor.
Osmanlı döneminde sokaklarda popüler olan fakat son zamanlarda unutulmaya yüz tutan Osmanlı macunu, Eskişehir’de kurulan antika pazarında satılıyor. Osmanlı döneminden kalma sayısız ürünün olduğu pazarda, sokak macunu ile o dönemin kültürü yaşatılıyor. Tarihi kıyafetleriyle tezgahının başına geçen Sefa Çelik, antika pazarına renk ve lezzet katıyor. Genç nüfusun Osmanlı macununu bilmediğini dile getiren Çelik, antika pazarının birçok insanın ilgisini çektiğini söyledi.
Tezgahının başında küçük oyunlar ile müşterilerini eğlendirerek satış yapan Çelik, “Yaklaşık 20 yıldır bu tezgahta macun satışı yapılıyor. Antika pazarı gibi etkinliklere kalabalık yerlere gidip hem bu kültürü yeniden tanıtıyoruz hem de ekmek parası kazanıyoruz. Antika ürünlerin arasında bu tarihi lezzet de insanların hoşuna gidiyor. Bazı gençler ne olduğunu bile bilmiyor, burada görünce gelip deniyorlar. Bu bizim kültürümüz, onu yaşatıyoruz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi