Eskişehir Ankara Hızlı Tren Sefer Saatleri, Bilet Fiyatları 2019

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Ankara Hızlı Tren Sefer Saatleri, Bilet Fiyatları 2019
A
a

Eskişehir Ankara arasında çalışan Yüksek Hızlı Tren ile ilgili tarife bilgileri, sefer saatleri ve 2019 yılında geçerli olan bilet fiyatları

Sütiş Eskişehir

Eskişehir - Ankara Hızlı Tren Üniversite tercih sürecinde Ankara'daki öğrencilerin Eskişehir'i, Eskişehir'deki öğrencilerin Ankara'yı tercih ettiği bilinmektedir. İki şehirdeki üniversite kalitesi ve öğrenci yoğunluğu; gözle görülür seviyede olmaktadır. Bunun yanı sıra, günübirlik olarak Eskişehir'den Ankara'ya veya Ankara'dan Eskişehir'e seyahat eden çalışanlar bulunmaktadır. Kısaca özetlemek gerekirse; Ankara ve Eskişehir arası seyahat eden binlerce insan vardır. Binlerce insanın olduğu bir güzergah için ulaşım kalitesinin arttırılması gerektiğini düşünen TCDD Taşımacılık; Eskişehir Ankara arası yüksek hızlı tren seferlerini organize etmiştir.

Eskişehir Ankara Hızlı Tren Seferlerine Dair Bilinmesi Gerekenler

Eskişehir Ankara yüksek hızlı treni; Eskişehir- Ankara- İstanbul hattında yer almaktadır. Yolcuların bu hat üzerinde toplam altı sefer yapması söz konusu olmaktadır. Eskişehir Ankara yüksek hızlı treni günde 13 sefer yapmaktadır. Yolculuğun durak yoğunluğu dikkate alınmaksızın 1.5 saat sürdüğü bilinmektedir. Eskişehir Ankara arasını kısa süreye indiren yüksek hızlı tren sayesinde günübirlik yolculuk yapmak mümkün hale gelmektedir. Eskişehir Ankara yüksek hızlı tren seferlerinin bilet fiyatları; herkese hitap edecek kadar uygundur. Buna ek olarak, sefer süresinin kısa olmasından dolayı İstanbul Ankara yüksek hızlı treninde olduğu gibi yemekli vagon bu hatta bulunmaz. Tren garları; şehrin en işlek yerlerinden bulunmaktadır. Bu sayede, yolcuların trenden iner inmez şehir içi ulaşım araçlarına aktarma yapması söz konusu olmaktadır. Eskişehir Ankara yüksek hızlı tren içerisinde oldukça güzel imkanlar yolculara sunulmaktadır. Pulman ekonomi ve Pulman business tipi vagon seçenekleri, yolculara hitap etmektedir. Eskişehir Ankara arası yüksek hızlı treni kullanacak olanlar, TCDD Taşımacılık üzerinden online bilet alarak zaman kazanabilirler.

Ankara - Eskişehir hızlı treni sefer saatleri bilet tarifeleri

Eskişehir Ankara Hızlı Tren Sefer Saatleri 2019

Eskişehir Ankara hızlı tren seferlerinde dört adet durak bulunmaktadır. Bu duraklar sırasıyla Eskişehir, Polatlı, Eryaman ve Ankara olarak bilinmektedir. Eskişehir'den ilk yüksek hızlı trenin kalkış saati; 06.35'dir. İkinci seferin ise 08.35'de yapıldığı bilinmektedir. Üçüncü sefer, 11.15'de yapılırken dördüncü sefer 12.50'de beşinci sefer ise 17.30'da yapılmaktadır. Altıncı seferin başlangıç saati ise 20.00'dir. Eskişehir'den kalkan ilk yüksek hızlı trenin Ankara'ya ulaşma vakti 08.05 iken son seferin ise 21.30'da Ankara'da olduğu bilinmektedir. Ancak, durakların durumuna göre varış saatlerinde birkaç dakikalık gecikmeler olabilir.

Eskişehir Ankara Hızlı Tren Bilet Fiyatları 2019

Eskişehir Ankara hızlı tren bilet fiyatları; herkesin bütçesi düşünülerek oluşturulmuştur. Buna göre, yolcular, Pulman ekonomik bileti için 30 TL öderler. Pulman business bileti için ödenen rakam ise 43.5 TL olarak belirlenmiştir. 0-6 yaş arası çocuklarla beraber savaş gazileri ve şehitlerin birinci derece yakınları, devlet sporcuları, ağır engelli kişiler gibi statüye sahip insanların Eskişehir Ankara yüksek hızlı treninden ücretsiz faydalanması söz konusudur. Bunun yanı sıra, 65 yaş üstü ve farklı niteliklere sahip insanların %20 veya %50 indirimden faydalanması mümkündür.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kâmile Dursun 20 Kasım 2019 13:11

Ben Ankara'da yaşıyorum. İstanbul'a hızlı trenle gitmek istediğimde bir hafta öncesinden bilet bulamıyorum business de dahil. Halkalı seferi az olduğu için Söğütlüçeşme ve Pendik'e bilet var ama bize uymuyor. Niye Eskişehir'e böyle bir şey yapılsın. Ben bilet alcaksam 10 gün önce almalıyım yoksa açık var denilen hatta ben de yer bulamıyorum

1 0 Cevap Yaz
Abdullah özkan 19 Kasım 2019 21:20

Eskişehir’ den tren bileti almak istediğimde trenlerin dolu olduğu gözüküyor. Halbuki aynı trenin biniş noktasını Ankara ya da İstanbul olarak seçtiğimde trende boş yer olduğu gözüküyor. Bu durumun Eskişehirlinin treni daha fazla ücretle kullanması için kasıtlı olarak mı yapılmıştır?

0 0 Cevap Yaz
Ben 18 Kasım 2019 14:27

Eskişehir'den Ankara'ya ilk hızlı tren sefer saati 06: 20 dir...

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi