Eskişehir Anadolu Üniversitesi bölünüyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Anadolu Üniversitesi bölünüyor!
A
a

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısına göre Anadolu Üniversitesi bölünecek...

Sütiş Eskişehir
Aralarında İstanbul, Gazi, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes üniversitelerinin de bulunduğu 10 üniversitenin bazı bölümlerinin yeni kurulacak üniversitelere bağlanması, ayrıca 3 yeni ve 2 vakıf üniversitesinin kurulmasını öngören tasarının görüşmeleri başladı.

Eskişehir'e üçüncü üniversite geliyor
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Anadolu Üniversitesinden bölümler, fakülteler alınacağını, Eskişehir Teknik Üniversitesi kurulacağını, Eskişehir'de üçüncü üniversitelerinin olacağını söyledi.
Optimum ölçek ekonomisi bulunduğuna işaret eden Avcı, ihtisas üniversitelerinin kurulmasının hem kalkınma planlarında hem hükümet programlarında yer aldığını anlattı. Avcı, bu düzenlemelerin arkasındaki mantığın, bunların ihtisaslaşacak şekilde kurulması olduğunu ifade etti.

Usluer, Anadolu Üniversitesinin bölünmesine karşı
CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, İstanbul'da 3 devlet, 65 vakıf üniversitesi olduğuna işaret ederek 65 vakıf üniversitesinin, üniversite eğitiminin özelleştirildiğinin, kazanç kaynağı olduğunun, ranta dönüştüğünün göstergesi olduğunu savundu.
Türkiye'de üniversiteli işsizlik oranının yüzde 30 olduğunu iddia eden Usluer, "Biz üniversite diplomasını insanlar iş bulsun diye mi yoksa ceplerinde bir kenarda diploması olsun diye mi veriyoruz?" diye sordu.
Usluer, "Bu tasarı yasalaştığında, 2017-2018 yılının sonunda bu üniversitelerde okuyan kişiler, şu üniversiteye dahil olacak diyoruz. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde okuyan öğrenci, yeni açılan İstanbul İbni Sina Üniversitesine dahil olduğunda diploması İstanbul mu yoksa İbni Sina üniversitelerinden mi olacak? " sorusunu yöneltti.
Usluer, tasarının reddedilmesi gerektiğini, yangından mal kaçırmayı bırakıp, akademisyen, ülkesini seven yurttaşlar gibi düşünmeleri gerektiğini kaydetti.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, üniversitelerin bölünmesine karşı olduklarını vurgulayarak, "Bu üniversitelere kıymayın efendiler." ifadesini kullandı.

"Osmangazi Üniversitesi de böyle kuruldu"
Usluer'e, "Osmangazi Üniversitesi nasıl kuruldu? Böyle kuruldu. Kuruldu kötü mü oldu? Kötü olsaydı rektör adayı olmazdınız? " diye yanıt veren Avcı, "Eskişehir Teknik Üniversitesi kuruyorsunuz fen fakültesi, mühendislik fakültesi olmayacak mı? Bütün bunlar Anadolu Üniversitesinde var mı? Hem Anadolu Üniversitesinin ihtisaslaşması hem yeni kurulacak üniversitenin ihtisaslaşması hem de akademik verimlilik açısından bunun doğru çözüm olduğunu düşünüyoruz." dedi.
 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
gazma 15 Şubat 2020 11:41

bu üniversite benim hayalimmmmmmmmm

0 0 Cevap Yaz
Mehmet durak içten 25 Nisan 2018 23:07

Ne var bunda hemen herşeye karşı çıkıyorsunuz ya bir şeye de olumlu bakın ya ama sizin işiniz bu iyi bir şey de olsa karşı çıkmak tarihte bunların örnekleri var bir ege Üniversitesinden bir 9 eylül Üniversitesi doğdu 9 eylül Üniversitesinden de bir Celal Bayar Üniversitesi doğdu sonraki yıllarda kendi bünyelerinde oluşumlarını tamamladılar

20 3 Cevap Yaz
Haliskul olmak 25 Nisan 2018 22:54

Gecmis ne cabuk unutuldu neler gorduk su anki halinize 1000 kere sukretmek lazim yoksa sukrunu bilmeyen toplumlar mahvolmaya mahkumdur dunyada 1 numara her ne kadar hain tuzaklari olsada boyle devlet boyle millet boyle komutan birdaha gelmez allah yar ve yardimcilari olsun

23 7 Cevap Yaz
Misafir 25 Nisan 2018 20:29

Tarihin en başarısız, saçma, yıkıcı, satıcı ama başarılı görünümlü hükümeti.. Yazın kenara yeni üniversite kurduk diye satacaklar bunu oy isterken.

9 28 Cevap Yaz
polat 25 Nisan 2018 15:33

eskişehir zaten yeni bir üniversiteyi kaldıramazdı. zaten açıköğretin fakültesi başlıbaşına bir üniversite sayılır. öğrencilerin eskişehire manevi olarak çok zararı var.

33 25 Cevap Yaz
İLKER 25 Nisan 2018 14:57

HAHAHHAHA 3.ÜNİVERSİTEYİ BÖYLEMİ KURUYOR BU AKP HÜKÜMETİ BENCE 2 YE BÖLMESİNLER 4 E BÖLSÜNLER 5 TANE ÜNİVERSİTEMİZ OLMUŞ OLUR.YAZIKLAR OLSUN

20 30 Cevap Yaz
Sadık 25 Nisan 2018 14:27

yılların Ticaret lisesi 'ninde adını değiştip ahi evran yapmıştı bu iktidar..yapabiliyorsan sıfırdan okul yap adını istersen 2 abdülhamid koy..üniversiteleri bölmek te aynı böyle bir zihniyet..kendi yandaş öğretim üyelerine iş sahası açmaya çalışıyorlar..

18 28 Cevap Yaz
AZİZ

son yıllarda kaç tane sıfırdan okul yapıldı . biraz araştır bakalım. polemiğe girmek istemiyorum ama; sırası gelmişken söylemek gerek yeni sokak ve cadde açmayanlar da cadde ve sokakların imi değiştiriyor. parklarda tadilat yapıp parkların ismini değiştiriyorlar.

21 12
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi