Dünyanın parası harcandı, hiçbir işe yaramadı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dünyanın parası harcandı, hiçbir işe yaramadı!
A
a

Eskişehir’in Nabzı programından gündem konularından bir tanesi şehrin trafik sorunu oldu. Programa telefon ile bağlanan Başkan Büyükerşen, vergi dairesinin ön tarafındaki alt geçidi işaret ederek, “Dünyanın parası harcandı oraya ama hiçbir işe yaramadı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri...

ES TV ekranlarında canlı yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programında, ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş, Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Arif Anbar, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Nuray Akçasoy ve Orhan Durmuş, gündemi değerlendirdi. TOKİ’nin yeni yapacağı konutlardan, ilçelerden şehre göçe kadar pek çok konuya değinilen programda Eskişehir’de gerçekten bir trafik sorunu olup olmadığı masaya yatırıldı. Orhan Durmuş, konuyla ilgili şehrimizde bir trafik sorunu olduğunu, sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediyesi’nin yetersiz kaldığını, aslında bu sorunun kolaylıkla çözülebileceğini, şehrin belli noktalarına bat çık ve köprüler yapılabileceğini öne sürdü. Bunun üzerine yayına telefon ile bağlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YER ALTI SU DOLU
Büyükerşen, “Şimdi bakın bir kere Orhan Bey ne öneriyor Ali Fuat Güven Caddesi’ndeki köprüden ya yerin altından ya yerin üstünden köprüyü de öbür tarafa geçireceğini, bunun doğru cevabını çok iyi bilen Ali Baş arkadaşım verdi. Yani mümkünatı yok. Kaldı ki olabilir belki ama bütün köprüleri yıkmak yani Ali Fuat Köprüsünü daha geriye alıp porsuk yatağında değişiklik yapıp eğim belli bir yerde dikine çıkmaz. Alttan geçirme oda mümkün değil. Çünkü Orhan Bey şunu da bilmeli ki Eskişehir’in yüzde 80’inde yer altı su doludur. Akarbaşı’ndan gelen sulama kanalı porsuk sulama kanalı oradan geçer ve oradan sonra yerin altından geçer. Eğer orada bir şey yapmaya kalkarsanız bütün kanallardaki sular şehri basar” ifadelerini kullandı.



OLMAZ DEDİK
Çevreyolundaki alt geçidi işaret eden Büyükerşen, “Harun Karaca’nın ısrarı ve teklifiyle biliyorsunuz çevre yolunun orada vergi dairesinin ön tarafına bütün trafik planlarına aykırı olarak sırf siyaseten yaptırdıkları bir alt geçit var çevre yolunun altında. ‘Olmaz, halletmez dedik. Dünyanın parası harcandı oraya ama hiçbir işe yaramadı. Trafiği işte böyle şeylere bakarak tavsiyelerde bulunulur, öyle siyasi gücünüzle baskı yaparsanız böyle acayip durumlarla karşılaşırsınız” dedi.

ARAÇ SAYISI ÇOĞALIRSA UZUN KUYRUKLAR OLUR
Eskişehir’deki trafik sorununun kurallara uymayan sürücüler yüzünden oluştuğunu söyleyen Büyükerşen, “Eskişehir’de pik saat dediğimiz saatler, dünyanın her ülkesinde dünyanın her büyük şehrinde işe gidiş saati ve işten dönüş saatlerinde o pik saatler, yani o tıkanıklık raftadır. Ama yarım saat sürer, sürmez. Çok büyük kavşaklarda böyle olur ama onun dışında bakın trafik ne zaman duruyor, arabalarda direksiyon başındakiler ne zaman duruyorlar, kırmızı ışıklarda duruyorlar değil mi? Kırmızı ışıkların kaç saniye ya da kaç dakika yandığı belli. Dolayısıyla bir şehirde araç sayısı çoğalırsa ondan kaynaklanan da uzun kuyruklar olur ama akar trafik. Eskişehir’de de akıyor trafik hiçbir zaman pik saatleri dışında tıkanma olmaz.” şeklinde konuştu.

TRAFİK POLİSİ GÖREVİNİ YAPMIYOR
Eskişehir’deki ulaşım master planının bir tanesinin İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapıldığını kaydeden Büyükerşen, “Türkiye’de ilk trafik planıdır ve de profesörler yapmıştır. 2 sene 3 sene öğrencilerini gönderip yollarda bütün kavşaklarda kronometrelerle dakikaları tutmuşlardır. Araç sayılarını tutmuşlardır. Ondan sonra trafiğe bir plan çizmişlerdir çünkü Türkiye’nin en büyük trafik uzmanlarının bulunduğu üniversitelerden bir tanesidir. Trafik iki başlıdır. Bir evin içerisinde 2 aile olmaz. Aynı bizde de öyledir bu. Şehirlerde sorumlu olan semt içi trafikler bir kuruluş vardır. Trafik polisidir. 2’nci kuruluş vardır belediyelerdir. Belediyeler de kendi başlarına karar vermezler. UKOME denilen bir kurul vardır bu kurulun içerisinde 18-19 tane kurumun temsilcileri bulunur. Bunlar ölçerler biçerler karar verirler belediye de uygular trafik polisi kurallara uymayanlara yaptırım gücüne sahiptir. Para cezası verir ruhsatını iptal eder ehliyetini alır trafikten men eder araçları çeker ama trafik polisi bu görevini yapmıyor yapamıyor demek belki daha doğru” ifadelerini kullandı.

KANUNLARA SAYGISIZLIK
“Eğer yasak levhası yazan yerde park yeri yapıyorsa birisi, cezayı bastıracak ama bunları yapmıyor” diyen Büyükerşen, “Yaptırım gücü olmayınca elbette ki bu kurallara saygısızlık kanunlara yönetmeliklere saygısızlık aldı başına gidiyor” şeklinde konuştu. Orhan Durmuş’un ‘2 Eylül Caddesi tek yönlü trafiğe açılabilir’ önerisini değerlendiren Büyükerşen, “Böyle absürt bir lafı söyleyebileceğine inanmıyorum. Ben duymadım herhalde kaçırdım. Fevkalade absürt, komik sayılabilecek bir öneri. Orhan Bey’e söylüyorum bu gibi konularda mecliste zaman zaman çıkışları oluyor. İyi incelemeli, iyi bilgi almalı yoksa mutlaka konuşup da televizyona çıkmak veya gazetelerde bahsetmek siyaset değil. Kendisi yeni bir siyasetçi olduğu için mazur görüyoruz tabi” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa 4 Mart 2020 23:53

Tramvay projesi için çok fituristik olunması gerekirdi. lakin trafiğin içine iliştirilmesi sorunu büyüttü. Dünyada örnekleri var havada asılı tramvay hatları mevcut. yeraltı metrosu mümkün olmayan zeminlerde en iyi çözüm asma tramvay hatlarıdır.

1 1 Cevap Yaz
t.m 24 Şubat 2020 03:27

konuyla ilgili değil ama hocam geceleri köpeklerden korkuyoruz.bir imaj yarattınız güvenli şehir diye yıkılmasın.ölmesinler toplansınlar

2 3 Cevap Yaz
Ali Haydar 23 Şubat 2020 17:53

1. Vergi dairesi önündeki alt geçit imar planı tadilatı onayı kime ait. (Elbette prof. Dr. Y. Büyükerşen.)karayolları kafasına göre yapmadı o alt geçidi aynen proje uyguladı imar planındaki gibi. 2. A. FUAT GÜVEN caddesi ile Beşevler bağlantı yolu. Madem imkansızdı  neden imar planına eklendi bu bağlantı yolu? Neden boş yere şehir plancısına para harcandı? Madem neden israf ettiniz şehrin parasını? Yeraltı suyu sadece Eskişehir'demi var bahaneniz bu mu? Hangi devirde yaşıyoruz acaba denizin altından yol geçiyor deniz üzerine yol yapılıyor, dışarıda değil yani ülkemizde de bir çok örnekleri var görebilirsiniz ki benden çok fazla gördünüz kullandınız bunları eminim! Ali Fuat Güven üzerindeki köprünün etrafı zaten imara açık değil genişletin yukarıya doğru bağlantı yapın. Yeter ki bunu yapmak isteyin mutlaka yaparsınız ESBB  meclisinden de oy birliği ile geçer bu proje % 100. Yeter ki yapma niyetiniz olsun.

3 14 Cevap Yaz
Eses kardeşime hatırlatma 23 Şubat 2020 17:46

Haklısın, doğru birşeye değinmişsin. Fakat ünlü bir siyasetçi der ki; DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR. Ayrıca siyaset hiçbir zaman dürüst değildir, hep köprüyü geçene kadardır...

1 9 Cevap Yaz
hee 23 Şubat 2020 10:53

adamların gözü para dünya nın parası harcandı diyor da ne işe yaradı diyor yaramadıysa bir tanede siz yapın kimbilir kaç kişinin canı kurtuldu ama gözünüz görmez kulağınız duymaz geçinmeye gönlünüz yok hava atmaktan başka hee valla gölge etmeyin livaneliyi pohpohlayın

5 14 Cevap Yaz
Onur 22 Şubat 2020 18:51

Şehir planlaması namına ne yaptınız sayın başkanım? 21 sene boyunca ne yaptınız acaba halk için? Hemen ekrana çıkın ve seslerin Eskişehir halkına; lütfen yeni araç almamasını söyleyin! Şehrin motorlu araç limiti doldu deyin! 300 bin sanırım trafiğe kayıtlı araç. Bu da şehrimizin limiti olsun. Ve Eskişehir'e araç satışı yasaklansın! Tüm oto satıcıları da kapatsın işyerlerini. Nedir bu trafikteki araç yeter yani. Zaten yol yok. Her ay 1000 civarı araç giriyor trafiğe! Elbette çekilmez oldu bu araç sayısı. Başka çare yok. Araç satışı yasak...

4 12 Cevap Yaz
Metehan 22 Şubat 2020 18:41

Şu meşhur yeraltı suyumuz nedir arkadaş! Ne yapmak istese belediye hep engel oluyor bu yeraltı suyumuz.!

4 10 Cevap Yaz
Aytaç Erdoğdu 22 Şubat 2020 14:08

Belediye zabıta memurlarının yaptırım gücü yok...

6 6 Cevap Yaz
eses 22 Şubat 2020 13:46

belediye olarak kendi yükümlülüklerinizi yerine getirin hava müzesinden ana yol baglanan baglantı yolu girişine belediye olarak cep ypmadıgınızdan dolayı burnumuzu çıkartıkmı şeridin ortasında kalıyoruz.

9 20 Cevap Yaz
DKC 22 Şubat 2020 12:50

Tamam trafik sorunumuz var eyvallah, kural tanımayan insanlarda çoğaldı. Ama hocanın trafik polislerine yüklenmesi doğru değil. Bir anlamda haklılık payı var trafik polisleri bazı istisnalar dışında pek aktif değiller şehirde. Ben şahsen akşama kadar pastanelerde kafelerde pinekleyen çok trafik polisi gördüm ve hâlà görüyorum. Peki belediye trafik zabıtası ne işe yarar? Onlarında ceza yazma, araç çektirme gibi yetkileri yok mu peki? Onlar niye yetkilerini kullanmıyorlar? Belediyeye bağlı değiller mi ? Yoksa sendikaları izin vermiyor mu? Ben zabıtalarında en az trafik polisleri kadar sağda solda pineklediğini pek ala görüyorum. Memur zihniyetinden dolayı, hem zabıta hemde trafik polisinin yetkilerini kullanmadığını düşünüyorum. Birde şu var; 5 yılda bir belediye, 4 yılda bir hükümet seçimleri var. Acaba diyorum partilerin oyları düşmesin diye mi yetkiler kullanılmıyor veya kullandırılmıyor?

6 13 Cevap Yaz
Eses

1970 li yıllardan bu yana projesinde otopark olmayan her inşaattan (8 katlılardan en az bir daire parası kadar yani bu günün parası ile 300.000₺ civarı) otopark parası belediye tarafından toplandı. O dönem bu para karşılığında belediyenin ilgili semtlerde kapalı otoparklar yapıp ücretsiz yararlandırılacağı taahhüt edildi. Ancak görünen o ki o paraları ödeyen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan v.s. caddelerde evi olan vatandaşlar ya evinin önüne otopark parası ödeyerek arabasını bırakabiliyor, ya da park yasağı nedeniyle yer arayıp duruyor. Bu vatandaşa yapılan yasal dolandırıcılıktır.

0 13
DKC

Hep aynı şey değil mi? Döngü hep aynı, kandıranlar aynı. Ama değişen hiiiiç bişey yok. Mesela şöyle bir örnekte ben vereyim; 70 li yıllarda devlet çalışan vatandaşlarına ev vaat edip maaşlarından key( KONUT EDİNDİRME YARDIMI) adı altında bugünün parasıyla 200, 250tl kesiyordu. Tabi üye olanlardan kesiliyordu bu para, maksat vatandaşı ev sahibi yapmaktı. Ne oldu peki o paralara ? Devlet paraları topladı topladı, hiç kimseye konut falan yapılmadı. Dahası hiç kimse hesap vermedi bile. Sonra günümüz tarihinde dediler key paralarını devlet geri verecek, herkes bi heyecanlandı tabi. Sonrası hüsran. Vatandaşa ev yapacaz diye bugünün parasıyla milyarlarını aldılar. Sonra kusura bakma senden bu kadar toplanmıştı diye dalga geçer gibi 50,70tl gibi rakamları ellerine tutuşturdular. Siyasetin sözüne güven olmaz, adamı anında satar kardeşim satar...

2 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi