Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eskişehir destan yazıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eskişehir destan yazıyor
A
a

AK Parti 6. Olağan Eskişehir İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Sütiş Eskişehir
AK Parti 6. Olağan Eskişehir İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Dünya dediğin ne ki, iki kapılı bir han. Bir kapıdan girer, öbür kapıdan gidersin… Sevgili Eskişehirliler, değerli dava arkadaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 6. Olağan İl kongremiz sebebiyle bir kez daha Yunus Emre’nin şehri Eskişehir’de olmanın memnuniyetini yaşıyorum. Tüm Eskişehir’e, ilçelerdeki mahallelerdeki kardeşlerime selamlarımı yolluyorum.

“MAŞALLAH BUGÜN ESKİŞEHİR DESTAN YAZIYOR”

Demokrasinin şehri Eskişehir’de bundan 70 sene önce 1948 senesinde ilk mitingini Çifteler’de yaparak demokrasi mücadelesini başlatan Adnan Menderes’i de şükranla yad ediyorum. Maşallah bu ne coşku böyle (Salondaki coşkuyu kastederek)…

Bu millet 15 Temmuz gecesi olduğu gibi gerekirse canı pahasına meydanı cuntacılara bırakmayacak. Ben bir kez daha vatanımız bağımsızlığımız ve demokrasimiz için bedel ödeyen tüm Eskişehirli kahramanlara minnettarlığımı ifade ediyorum. Tüm şehitlerime rahmet diliyorum, gelin ruhlarına Fatiha gönderelim…

Bizi Eskişehir’e yakışır muhabbetle bağrına basan vatandaşlarıma teşekkür ederim. Maşallah bugün Eskişehir destan yazıyor. Eskişehir 2019 için adeta “Ben hazırım diye haykırıyor”. Şimdi soruyorum Mart 2019’a hazır mıyız, Kasım 2019’a hazır mıyız?
Dilinden şeker damlayan siz Eskişehirli kardeşlerimizle olduğumuz için Elhamdülillah diyoruz. Adeta hızlı trende ve ulaşımda Türkiye’nin kavşak noktası olan Eskişehir için yeni bir dönemi aralamasını ümit ediyorum. Bugün Eskişehir ile bareber büyükşehir il kongrelerimizi de başlatmış oluyoruz.

“2019 EN KRİTİK SEÇİMLERDEN BİRİ OLACAK”

Dilinden şeker damlayan siz Eskişehirli kardeşlerimizle olduğumuz için Elhamdülillah diyoruz. Bu güzel birlikteliğimizin adeta hızlı trende ve ulaşımda Türkiye’nin kavşak noktası olan Eskişehir için yeni bir dönemi aralamasını ümit ediyorum. Bugün Eskişehir ile bareber büyükşehir il kongrelerimizi de başlatmış oluyoruz.

AK Parti kadroları her zamankinden daha güçlü. Daha organize bir şekilde 2019’da yapılacak seçimlere hazırlanıyor. 2019 en kritik seçimlerden biri olacak. Türkiye’nin 2019 kavşağını da başarıyla dönmekten başka bir şansı yoktur. 2019 tüm kazanımlarımızın oylaması olacak. Bu süreçte rehavete kapılma lüksümüz yok. Hızlı trenimiz var ya bunun bile AK Parti hükümeti tarafından yapıldığını bilmeyenlerin olduğunu da size söyleyebilirim. 

25 havalimanı, 57 havalimanı oldu. Bu kadar havalimanını biz yaptık. İstiyoruz ki, hemen evinden çıksın havalimanına varsın, uçağına varsın, gideceği yere gitsin. Türkiye’yi bu hale biz getirdik. Modern Türkiye için bu gerekliydi, onun için yaptık. İş olsun diye değil. Bunlar Atatürkçüyüz diyorlar ya, muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için ne yaptınız? Bunların dikili bir taşı var mı? Dünyada şu anda bir numaralı havalimanını biz yapıyoruz biz. Bu yılın sonuna kadar yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız inşallah açılıyor. Buralara durduk yere gelmedik, çalıştık, azmettik, koşturduk.
Dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü, biz de Marmarayla trenleri denizin altından yürütelim dedik. Marmaray ile milyonlar geçti.
Yetmedi Avrasya Tüneli’ni yaptık, denizin altından otomobiller geçiyor. Bunu da yaptık.

“ESKİŞEHİR’DE YÜKSEK HIZLI TREN…”

Şu Eskişehir’de yüksek hızlı trenin olması bile, gençlerimiz ve halkımız açısından çok önemli. Kardeşlerim AK kadro omuzlarında büyük bir mesuliyet taşıyor. Siz neredeyseniz ben de oradayım. Eskişehir il teşkilatımıza soruyorum, 2019 için kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Unutmayın kale içerden fethedilir, bu kaleleri siz fethedeceksiniz siz… Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin.

AK Parti, 17 yıllık bir hareket gibi görünebilir ama, bu davanın temelinde Şeyh Edebali’nin basireti, Seyit Onbaşı’nın cesareti, Hasan Polatkan’ın hizmet aşkı vardır. Halk bize Allah’ın emanetidir. Biz daha 21 yaşında genç bir padişah iken fetih için yürüyen Sultan Fatih’in torunlarıyız. Biz Allah’tan başka zafer sahibi yoktur diyen bir tevekkülün temsilcileriyiz. Biz Gazi Mustafa Kemal’in zihin yapısındaki bir düşünceyi temsil ediyoruz.Bu hareketi günlük siyasetin kavramlarına hapsetmeye çalışanlar her seferinde hüsrana uğradılar. Biz birbirimizi sadece Allah için seviyoruz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Biz siyaseti hizmet vesilesi, istiklal ve istiklal mücadelesi olarak görüyoruz.

“GENÇLER BİR BAŞKA BUGÜN”

Bizim nazarımızda tüm makamlar fanidir, milletimizin bize birer emanetidir. Makam hırsı olanlar, buraya rant kapısı olarak bakanlar bu kutlu çatının altında asla barınamadılar. Bunun için sürekli kendimizi yeniliyoruz. Eksiklerimizi yanlışlarımızı telafi ediyoruz. İnsanın en hayırlısı, insana en faydalı olanıdır. Gençleşerek, yenilenerek yolumuza devam ediyoruz. Davamıza gönül vermiş tüm yol arkadaşlarımın partimizin değerlerini benimsediğini görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. AK Parti, ülkemizin hem en genç, hem de en köklü hareketidir. 
Kırmadan, dökmeden varsa incinmiş kalpleri tamir ederek, hiçbir ayrımcılığa izin vermeden, 81 milyonu bağrımıza basmayı sürdüreceğiz. Maşallah gençler bir başka bugün...

“ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ YIL SONUNDA AÇILACAK”

Son 15 yılda 18 katrilyon yatırım yaptık. Bunların içerisinde 2734 yeni derslik, yüksek öğrenim yurtları kazandırdık. 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum inşa ettik. Çünkü Eskişehir’e yakışan oydu. Sağlıkla şehrimize 5i hastane olmak üzere 21 sağlık tesisi kazandırdık. Şehir hastanemiz inşallah bu yıl sonunda hizmete giriyor. 10 bine yakın konut projesi uyguladık. Eskişehirin ulaştırma altyapısı için 6 milyon harcadık. 221 km bölünmüş yol yaptık. Toplamda 340 trilyon lira maliyeti olan 5 adet yol projesinin yapımı da sürüyor.
Eskişehir Ankara hızlı tren hattına Konya ve İstanbul’u dahil ettik. Yaklaşık 23 milyon yolcu seyahat etti. Ve artık Eskişehir 15 yılda hızlı trenlerin kesişme noktası oldu. Eskişehir ülkemizin her köşesine hızlı tren hatlarıyla bağlanacak. Mevcut demiryollarımızı da modernize ediyoruz.
Eskişehir’in bereketli topraklarını suyla buluşturmak için 105 bin dekarın üzerinde tarım arazini sulamaya açtık. 
Eskişehir’i kültür ve turizm açısından başka bir noktaya taşıdık. Ortadoğu’dan, balkanlardan binlerce ziyaretçiyi konuk ediyor. 
Odunpazarı Modern Sanat Müzesi de bu doğrultuda atılmış bir adımdır.

"OSMANLI'NIN TOKADINI ATARIZ!"
Terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadele, istikbalimiz için hayati bir önem taşıyor. Bu sabah itibariyle 1595 terörist etkisiz hale getirildi. Mehmedimiz “Düğüne gidiyoru” diyor… Birileri Afrin’e gitmeyin diyebilir, birileri hala oralarda barış rüzgarları estireceğini zannedebilir. TC Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki, bize saldıranlara karşı biz Osmanlı tokadını atarız. O bana saldıracak, bize saldıracak Kilis’te, Hatay’da… 100e yakın kardeşimiz şehit olacak, biz ne yapacağız… Yok böyle bir şey, biz Osmanlı’nın tokadını atarız. Aynısını Cerablus’ta yaptık. Şimdi de burada yapacağız. 3.5 milyon Suriyeli kardeşimizi kendi evlerine döndüreceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı’nda ne yaptıysak Afrin Harekatı’nda da bunu yapacağız.
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi