Büyükerşen eşek heykeli ile uyardı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen eşek heykeli ile uyardı!
A
a

Büyükerşen: "Vatandaşlarımızın büyük bölümü Porsuk'un değerini bildiğinden bu konuda çok hassas davranıyor. Onlardan gelen şikayetler üzerine, karikatürize edilmiş bu heykeli koyarak, çevre temizliğine mizahi bir açıdan dikkati çekmek istedik"

Sütiş Eskişehir


Eskişehir Büyükşehir Belediyesince kent merkezinden geçen Porsuk Çayı kıyısındaki yeşil alana "çekirdek çitleyen eşek" heykeli yerleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kabuklu yemiş yiyerek Porsuk Çayı ve çevresini kirletenler, artık sahil kısmında "çekirdek çitleyen eşek" heykeliyle karşılaşacak. 

Heykel, kentin en önemli simgelerinden Porsuk Çayı'nın temiz tutulması amacıyla Adalar mevkisine konuldu. 

Eskişehir Porsuk Çayı kenarında çekirdek yiyen eşek heykeli

Porsuk kenarında çekirdek çitleyerek kabuklarını yere atarken karikatürize edilen eşek heykeli, vatandaşlardan ilgi gördü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yıllar önce Porsuk Çayı'nın temiz tutulması amacıyla "kovadan balık tutan dilenci heykeli"ni hazırladıklarını hatırlattı.

Büyükerşen, "Vatandaşlarımızın büyük bölümü Porsuk'un değerini bildiğinden bu konuda çok hassas davranıyor. Onlardan gelen şikayetler üzerine, karikatürize edilmiş bu heykeli koyarak, çevre temizliğine mizahi bir açıdan dikkati çekmek istedik." ifadelerini kullandı. 


Sosyal medya yıkılıyor

Eskişehir'de Porsuk Çayı kenarında bir bankta oturmuş çekirdek çitleyen eşek heykeli sosyal medyada onlarca kişinin birbirinden ilginç yorumlarını da beraberinde getirdi.

İşte yorumlardan bazıları:

. süpersin hocam ben de uyardım ama dinlemediler ukala ukala konuştular
. Tranvaydaki gençride hocam ihtiyarlar ayakda seniyisi Bilirsin
. eses farkı
. Seviyorum bu şehiri teşekkür ler başkanım
. Yaz’ın başında konulcaktı geç bile kalınmış..
. Eşşek bile yapmaz bu insanların yaptığını hayvancaza hakaret olmuş bu 
. Onlar porsuk kenarını kirletenler Eskişehir’li değil, dışardan gelen asalaklar
. Porsuk çayı güzel eskişehirin vitrinidir.Bu güzel çayı kirleten eşekoğlu eşektir demek istemiş belediye çokta iyi demiş.
. Insanlarin suyu izlerken cekireek citlamasi cok dogal insanlari esek yerine koyacağınıza cekirdek kabuklarını atacak cop vs koyabilirsiniz madem cekireek kabugu sorun oluyor bankaları oradan kaldirin kimsenin kimseye esek deme gibi bir ustunlugu yok bence
. Buna tepki gösteren bazı arkadaşlar var nedense gidip son zamanlarda porsukta Adalarda hiç gezmemişler sanırım çok isabetli ve yerinde olmuş Tebrikler Yılmaz Hoca
. Kaç heykel yapildı oraya bilmem ama bir tane yetmez bir kaç tane olması lazim birde öğrenci şehri Eskişehir çok ayip çok arslan yattı yerden belli olur demişler
. Çekirdek yemeyenin bunu gördükçe aklına gelir budefa daha çok yer
. Baksaniz cogu ogrenci cogu sozde okumus ama cevre bilinci ve ahlak sifir degil heykel ne yaprsaniz yapin insanin aileden egitimli olmasi lazim
. İzmir'de de varlar.İki ayaklı yeme ve üreme yaratıkları.Her yeri kirletiyorlar.
. Ahahaha kültür şehri olduğumuz yetmiyor, mizah şehri olarakda gelişmeye devam ediyoruz
. Bide utanmadan e eşşekle foto çekilip sosyal medyada yayınlarlar...
. 2 sene önce görmüştüm Nasılsıniz hocam diye tu terbiyesiz ler nasıl bi halksiniz en son buraya eşek heykeli dikicem. Demişti helal olsun dikmiss
. Sigara izmariti atan ÖKÜZ heykeli de güzel olur
. Değerli başkanı sevgil hocamı içten kutluyorum
. Konya nın parklarına da lazım.. Adamı uyarınca belediyenin işi ne diyecek kadar pişkinler var.
. bizim stada da böyle bişey yapmak lazım
. Başkanın kafa çalışıyor
. Ouvvvv...ince ince ,yasemince,,,,
. Şimdi o porsuk kenarında oturup yiyip içip s**canlara yapilmis birşey ama inanın bıktık artık belediye başkanından işi gücü heykel yapmak
. Karaman a da lazım
. valla ben atarım ben delıyım =)
. Bence; çekirdek çitleyen eşek başlı insan heykeli yerine, yerlere çocuk bezi atan, insan başlı eşek heykeli yapılsın. Eşeklere haksızlık yapılmamış olur.
. Antalya'ya bir değil 1000 acil insan başlı eşek heykeli lūtfen .

 

Eskişehir çekirdek çitleyen eşek heykeli nerede, nasıl gidilir?

Öte yandan, Belediye'nin Porsuk Çayı kenarına, çimler üzerinde oturanların veya çevrede gezenlerin çevreyi kirletmemesi için uyarı ve dikkat çekmek amacıyla yaptırdığı 'çekirdek çitleyen eşek' tartışma konusu olurken, vatandaşların çoğu mesajın güzel, ama bunun için eşeğin tercih tercih edilmesinin yanlış olduğunu beliriyor.

Tüm uyarılara rağmen, Porsuk Çayı’nın kenarındaki yeşil alana çekirdek kabukları, sakız, sigara izmaritleri, poşet ve kutuları atmaktan vazgeçilmemesi üzerine Büyükşehir harekete geçti. Daha önceki açıklamalarında, çekirdek çitleyip kabuklarını yere atanlara tepki gösteren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Bir gün çekirdek çitleyen bir eşek heykelini şehir merkezine dikeceğim" sözünü yerine getirerek, Porsuk Çayı'nın kenarında bulunan bir bankın üzerine 'çekirdek çitleyen eşek' heykeli dikildi.

Manası güzel ama hayvan temsili kötü
Çekirdek çitleyen eşek heykeli ile insanlara 'çevreyi kirletmeyin' uyarısı yapılsa da, Eskişehirli vatandaşların bazıları buna tepki gösteriyor. Hayvandan her şekilde yararlanıldığını, hiç bir hayvanın çevreyi kirletmediğini savunan bazı vatandaşlar, eşek figürü yerine çekirdek çitleyen insan konulmasının daha doğru olacağı düşüncesinde. Çevreyi çoğunlukla insanların kirlettiğini söyleyen Eskişehirliler, amaçlanan şeyi beğense de, bunun bir hayvan ile anlatılmasına karşı çıkıyor.

"Eşek tabiri ile yapılmasını yanlış buluyorum ama genel olarak verilen mesaj güzel"
Eşek tabirinin yanlış ama verilen mesajın doğru olduğunu söyleyen Gizem Tayan, "Bence iyi olmuş, çok güzel bir fikir. Kesinlikle kimse yere çöp atmamalı. Çekirdek kabukları değil sadece. Genel olarak çevreyi kirletmemek adına çöp atmamalıyız. Çok güzel bir şey düşünülmüş yapılmış. Umarım herkes mesajı anlar ve ona göre davranır. Herkes anlamını bilirse olumlu bir geri dönüş olacağını düşünüyorum ama anlamını herkesin bilip yorumlanabilmesi lazım. Bence hayvana benzetilmesi de yanlış. Çünkü hayvanlar da doğayı koruyor. Hayvana benzetilmesini, eşek tabiri ile yapılmasını yanlış buluyorum ama genel olarak verilen mesaj güzel" şeklinde konuştu.

"Hayvana hakaret edilmiş oluyor"
Bu heykel ile hayvanlara hakaret edildiğini belirten Vildan Çakır ise, "Bence onun yanına bir insan konulması lazım. Çünkü anlamazlar. Hayvana hakaret edilmiş oluyor. Bu heykel olmamış bence. Hiç anlamazlar. Onu da yanına alıp resim çektirirler. Bakın orada yine oturuyorlar. İnsanların kendi yapısında olmaları lazım. Burada eşek insanlara çekirdek çitlemeyin diyor ama o mesaj alınmamış bence. O hayvanı koymamaları lazım. eşek değerli bir hayvan. Daha bir hizmet yapar ama insanlar bunu anlayamaz" diye belirtti.

"En güzel mesaj insanları oturtturmak oraya"
En güzel mesajın oraya insan heykeli dikmek ile verileceğini ifade eden İnci Çalışkan da, "Güzel Porsuğumuza yazık oluyor. İnsansak eğer, bir hayvanı oraya koymaları bence hayvana hakaret. Bence oraya insan oturtmaları lazımdı. Bir erkek bir bayan. Anlasınlar bunu. En güzel mesaj insanları oturtturmak oraya. Hemen anladım. Yazık yani. eşeğin bile sütünden gücünden yararlanıyoruz. İnsanlar etrafa zarar vermemeleri konusunda bilinçli olmaları gerekir. Buradaki herkes inanıyorum ki üniversite mezunu. Bırak yani hiç okumamış bir insan da çevresini temiz tutar. Bu insanın vicdanen, beynen, kalben uyması gereken bir şey temizlik anlayışı" dedi.
Bu arada, Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamanın bir bölümünde, "Porsuk Çayı ve çevresinin temizliğine dikkat çekmek amacıyla ‘Kovadan balık tutmak zorunda kalan dilenci’ heykelinden sonra yeni bir heykeli daha Porsuk kenarına yerleştirdi. Kabuklu yemişler yiyerek Porsuk ve çevresini kirletenler artık sahil kısmında ‘Çekirdek Çitleyen Eşek’ heykeli ile karşılaşacaklar" denildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
zihni sinir 14 Ekim 2017 23:40

eşeği erkek karekteri olarak yapmışlar , kızlara haksızlık olmuş onun yanına bir tanede kız karekteri eşşek lazım çünkü kızların hiçte aşağı kalır tarafları yok maşallah...

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi