Büyük tehlike! “İlaç bulamayacağız...”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyük tehlike! “İlaç bulamayacağız...”
A
a

Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları eczacılar odasını ziyaret etti. Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez’in ev sahipliğinde yapılan ziyarette dolar bazında sabitlenen ilaç fiyatlarının eczacıları zor durumda bıraktığını, stoklar eridiğinde ilaç alımlarının neredeyse imkansız olacağını belirtti. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları eczacılar odasını ziyaretinde öncelikli konu, dolar bazında sabitlenen ilaç fiyatlarının eczacıları ne denli zor durumda bıraktığıydı. Konuya vurgu yapan oda başkanı Yücel Yenilmez “sabitlenen kur seviyesinin eczacıları çok zor durumda bırakıyor, stokların erimesi durumunda nasıl ilaç alacağımızı kara kara düşünüyoruz” dedi. İlaç fiyatlarının dolar artışı ile ilişkili olduğunu belirten oda başkanı, sürecin derhal iyileşmesi gerektiğini belirtti. Dolardaki artışın bu düzeyde seyretmesi durumunda bir çok ilaçta sıkıntılı günler yaşanacağına işaret etti.

Toplantıda yer alan diğer konu ise açılan eczacılık fakülteleri ve verilen mezunların yasal düzenlemeler nedeniyle işsizlik ordusuna katılmasıydı. Konu üzerine eğitimli işsiz ordusunun her geçen yıl arttığını belirten Nuray Akçaso, sözlerine “iş garantili eğitim sistemimizin derhal başlaması gerekiyor, aksi halde gençlerimizin geleceği düşündüğümüzden daha karanlık olabilir” dedi. Sözlerine 55 il nüfusu kadar işsizin olması içimizi acıtıyor şeklinde devam etti. Konuya ilişkin söz alan DR. Jale Nur Süllü  “gençlerin bildirgemizi iyi okumasını istiyorum. Bildirgemizde yer alan kalkınma kuşaklarının onlara nasıl imkanlar ve fırsatlar sunduğunu görsünler ve bizi desteklesinler. Onlar için varız” dedi. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi