Atom Karınca ile 4. randevu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Atom Karınca ile 4. randevu
A
a

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftası, Eskişehirspor'un eski çalıştırıcısı ''Atom Karınca"...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftası, Eskişehirspor'un eski çalıştırıcısı ''Atom Karınca" lakaplı Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile siyah-kırmızılıların başında bulunan Alman teknik adam Michael Skibbe'nin 4. mücadelesine sahne olacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Beşiktaş'ın altyapısından yetişen ve sadece bu takımda oynayan Çalımbay, bir dönem siyah-beyazlıların kaptanlığını da yaptı.

"Atom Karınca", Beşiktaş formasıyla 6 lig, 3 de Türkiye kupası kazandı. Siyah-beyazlı formayla çıktığı 602 maçta 41 gol kaydeden Çalımbay, A Milli Futbol Takımı'nın formasını 38 kez giydi.

Rıza Çalımbay, jübilesinin ardından teknik direktörlük yaşantısına Göztepe ile başladı. Sırasıyla Denizlispor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Ankaraspor, Eskişehirspor, Medicana Sivasspor ve Mersin İdman Yurdu'nu çalıştıran "Atom Karınca", bu sezon öncesi anlaştığı Kasımpaşa ile ligde 4 maçta 2 galibiyet, 2 de mağlubiyet elde etti.

Ortak noktaları: Eskişehirspor
Skibbe ise futbola 1975'te Alman ligi takımlarından SG Wattenscheid 09 altyapısında başladı. Daha sonra Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'e transfer olan Skibbe, 2 yıl formasını giydiği bu takımda sakatlık geçirmesinin ardından futbolu bıraktı.

Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Galatasaray, Eintracht Frankfurt, Eskişehirspor, Hertha Berlin, Kardemir Karabükspor ve Grasshopper'ı çalıştıran Alman teknik adam, Türkiye'de 4. sezonunda Eskişehirspor'un başında sahalara çıkıyor.

Michael Skibbe ile Rıza Çalımbay'ın ortak noktası, Eskişehirspor'u çalıştırmaları oldu.

Kozlarını 4. kez paylaşacaklar
Skibbe ile "Atom Karınca", ilk kez Spor Toto Süper Lig'in 2008-2009 sezonunda karşılaştı. Bu maçta Çalımbay'ın görev yaptığı Eskişehirspor, Skibbe'nin Galatasaray'ını 4-2 mağlup etti.

Ligde 2011-2012 sezonunda Çalımbay'ın çalıştırdığı Sivasspor, Skibbe yönetimindeki "Es-Es"e 4-0 yenildi. Skibbe'nin takımı Eskişehirspor, geçen sezon da Çalımbay idaresindeki Mersin İdman Yurdu'nu 2-0 yendi.

Alman teknik adamın çalıştırdığı takımlar, Çalımbay idaresindeki takımlara karşı 8 gol atarken, kalesinde de 4 gol gördü.

Michael Skibbe idaresindeki Eskişehirspor ile Rıza Çalımbay yönetimindeki Kasımpaşa, 19 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Eskişehir Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.aa
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi