4 YILDA BİR EVLİLİK YILDÖNÜMÜ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 4 YILDA BİR EVLİLİK YILDÖNÜMÜ
A
a

Eskişehir’de hayatlarını birleştirmeye karar veren bazı çiftler, esprili olsun diye 'evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kez kutlamak' için özel olarak 29 Şubat tarihinde ‘Evet’ diyerek imza atarken, bazı çiftler ise aldıkları nikah tarihini değiştirdiler.

Sütiş Eskişehir
Artık yıl nedeniyle 4 yılda bir kez Şubat ayının 29 gün çekmesi, doğum günü ve evlilik yıl dönümlerine farklı bir anlam yüklüyor. Eskişehir’de yaşayan Hanife-Burak Candan ve Hülya-Alp Peksoylu çifti de Tepebaşı Belediyesi’nde 29 Şubat’ta dünya evine girenlerden oldu. Tepebaşı Belediyesi Nikah Salonun’da dünya evine giren Candan çifti, özel bir gün olması için bu tarihi seçtiklerini belirtti. Gelin Hanife Candan, "Dört senede bir kez denk geliyor, o yüzden seçtik. Aslında nikah dairesinde öyle bir şey yoktu. Geldik, 29 Şubat Pazartesi günü gayet doğal bir gün. Sonra çıktık işin esprisine vurmaya başladık, ‘Dört yılda bir kutlanacak’ diye. Sonradan fark ettik, pişmanlık fayda etmiyor aslında. Memnunum zaten sürekli hediye alan biri eşim, sıkıntı olmayacak yani” dedi. 

Evlilik yıl dönümlerinin dört yılda bir denk gelmesiyle eşinin de rahat edeceğini ifade eden Hanife Candan, “Öyle gibi görünüyor. Eşime de kolaylık olur hem dört yılda bir kutlama. Her yıl hediye almaktansa bunu dört yılda bir kutlamak daha cazip olacaktır onun açısından” şeklinde konuştu.

ÖNCEDEN TARİHİN FARKINA VARMADIM
Hülya-Alp Peksoylu çifti ise nikah tarihi için gün aldıklarında, en başta günün farkına varmadıklarını ifade etti. Duygularını dile getiren Hülya Peksoylu, “Biz ilk etapta Murat Bey bize söylediğinde hiç anlayamamıştım olayı. Yani o kadar çok panikledim ki, dört yılda bir olacak diye onun bile farkına varamadım yani. Bizim için nikahın olması önemliydi” dedi. 

Alp Peksoylu ise, “İlk önce ucuz olduğunu, ucuza kapattığımı düşündüm, ama dört yılda bir, şimdi dört yılda bir büyük hediyeler istiyor, ilk dört yılda araba ikinci de ev gibi. Hata yapmışım, keşke 28’i olsaydı” ifadelerini kullandı.

BAZI ÇİFTLER NİKAH TARİHLERİNİ DEĞİŞTİRDİ
Nikah memuru Murat Dengiz ise, bazı çiftlerin 29 Şubat tarihini duyduklarında gün değiştirdiklerini belirtti. Dengiz, "Nikahlar benim için normal, çiftler için özel bir gün. Kimisi farkında tabi bu olayın, kimisi de değil. Dört yılda bir kez olacağını öğrendikten sonra vazgeçenler de oldu ama, özellikle bugün için gelenler de var. Benim için de çiftler için de olsa gerek, günün bir önemi yok bence, önemli olan mutlu olmaları" şeklinde konuştu. 
Nikahları kıyılan Candan ve Peksoylu çifti, imzalarını attıktan sonra yeni bir hayata doğru yola çıktılar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi