×

TYT Türkiye birincisi Eskişehir'den çıktı! Abdullah Uslu başarısının sırrını anlattı

YKS Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) Türkiye birincisi olan Eskişehir Fatih Fen Lisesi mezunu Abdullah Uslu, başarısının temelinde düzenli ve disiplinli çalışmanın bulunduğunu söyledi. Baba Mehmet Bahri Uslu ise sonuçları gördükleri an yaşadıkları büyük sevinci anlattı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) Türkiye birincisi olan Eskişehir Fatih Fen Lisesi mezunu Abdullah Uslu ile babası Mehmet Bahri Uslu, başarıya uzanan süreci anlattı. Düzenli ve disiplinli çalışmanın başarının en önemli anahtarı olduğunu belirten Abdullah Uslu, "Çalışılması gereken zamanda çalışmak, dinlenilmesi gereken zamanda da dinlenebilmek gerekiyor" dedi.

SONUÇLARI GÖRÜNCE BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla Türkiye birincisi olduğunu öğrenen Abdullah Uslu ve ailesi büyük mutluluk yaşadı. Sonuçları ilk gören kişi olan baba Mehmet Bahri Uslu, o an yaşadıkları heyecanı paylaştı.

Sonuçların bir gün sonraya açıklanacağının duyurulduğunu ancak sosyal medyada sabah erken saatlerde erişime açılacağı yönündeki paylaşımlar üzerine alarmını 05.30'a kurduğunu belirten Uslu, yaklaşık 05.50 sıralarında sisteme giriş yaptığını ve yoğunluk oluşmadan sonuç ekranına ulaştığını söyledi.

Ekranda Türkiye birinciliğini görünce büyük bir sevinç yaşadığını ifade eden Mehmet Bahri Uslu, ilk olarak ekran görüntüsünü eşi ve oğluyla paylaştığını, ardından aile bireylerini tek tek arayarak müjdeli haberi verdiğini dile getirdi.

"TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNİ BEKLEMİYORDUK"

Oğullarından başarılı bir derece beklediklerini ancak Türkiye birinciliğinin kendileri için sürpriz olduğunu söyleyen Mehmet Bahri Uslu, "Abdullah çocukluğundan bu yana planlı, disiplinli ve azimli bir yapıya sahipti. Biz her zaman yanında olduk ancak hiçbir zaman baskı kurmadık. Süreç doğal akışında ilerledi. Bu başarının temelinde de istikrarlı çalışması yatıyor" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi'nin oğlunun gelişiminde önemli katkı sunduğunu belirten Uslu, okulun öğrencilerine yalnızca akademik değil sosyal anlamda da destek verdiğini söyledi. Abdullah'ın üç yıl boyunca tiyatro kulübünde görev aldığını ve en iyi erkek oyuncu ödülü kazandığını hatırlatan Uslu, okul yönetimi ile öğretmenlere teşekkür etti.

Başarıda eşi ile çocukları Osman ve Ahsen'in de önemli katkısı olduğunu ifade eden Mehmet Bahri Uslu, bunun ailece verilen emeğin karşılığı olduğunu belirtti.

"BAŞARIMIN SIRRI DÜZENLİ VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAK"

TYT Türkiye birincisi Abdullah Uslu ise sonuçları gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Annesinin kendisini uyandırdığını, babasının ise sonuç ekranını açtığını anlatan Uslu, "İyi bir sonuç bekliyordum ancak Türkiye birinciliğini beklemiyordum. Benim için de büyük bir sürpriz oldu. Çok mutlu oldum" dedi.

Başarısının temelinde düzenli ve disiplinli çalışmanın bulunduğunu vurgulayan Uslu, hiçbir işi son ana bırakmadığını ve oluşturduğu çalışma programına sadık kaldığını ifade etti.

SOSYAL HAYATINDAN DA VAZGEÇMEDİ

Sınava hazırlanırken yalnızca ders çalışmadığını belirten Abdullah Uslu, sosyal hayatını da tamamen ihmal etmediğini söyledi.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi'nde üç yıl boyunca tiyatro kulübünde aktif olarak yer aldığını ifade eden Uslu, bu deneyimin kendisine önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

Son sınıfta haftada bir gün ya da yarım günü dinlenmeye ayırdığını belirten Uslu, "Önemli olan çalışılması gereken zamanda çalışmak, dinlenilmesi gereken zamanda da dinlenebilmek. Ben bu dengeyi korumaya çalıştım" diye konuştu.

MÜHENDİSLİĞE DAHA YAKIN

Üniversite tercihleri konusunda henüz kesin karar vermediğini belirten Abdullah Uslu, şimdilik mühendislik alanına daha yakın olduğunu, tercih sürecinde nihai kararını vereceğini söyledi.

Yaklaşık 2,5 milyon adayın katıldığı sınavda Türkiye birincisi olmanın gurur verici olduğunu ifade eden Uslu, başarısında emeği bulunan ailesine, arkadaşlarına ve okuluna teşekkür etti.

YKS ADAYLARINA TAVSİYELERDE BULUNDU

YKS'ye hazırlanacak öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Abdullah Uslu, düzenli ve sistemli çalışmanın yanı sıra doğru zamanda dinlenmenin de başarı için önemli olduğunu vurguladı.

Sınav stresini yönetebilmek adına psikolojik hazırlığın önemine dikkat çeken Uslu, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına girmenin kendisine önemli katkı sağladığını belirtti.

"Sınav atmosferini önceden görmek beni rahatlattı" diyen Uslu, "Hiçbir sınav dünyanın sonu değil. Gerekirse yeniden deneme şansı var. Bunu unutmamak gerekiyor. En büyük hedefim aileme ve ülkeme faydalı bir birey olmak. Meslek seçimim henüz net değil ancak tercih sürecinin ardından kararımı vereceğim" ifadelerini kullandı.