Türkiye Kano Federasyonu ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası 9-12 Ağustos tarihleri arasında Sarısungur Göleti’nde gerçekleştirilecek. Odunpazarı ilçesindeki Mamuca bölgesinde düzenlenecek şampiyonaya 45 kulüpten toplam 602 sporcu katılacak.
Türkiye’nin önemli kano yarışlarından biri olan organizasyon, kano sporunun yaygınlaşması ve gelişmesi açısından büyük önem taşıyor. Şampiyona boyunca sporcular çeşitli yarışlarda kıyasıya mücadele edecek.
Şampiyonanın önemli anları TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. 11 Ağustos Pazartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında ve 12 Ağustos Salı günü 10.00-12.00 saatleri arasında yarışlar izlenebilecek. Büyük final ve kupa töreni ise 12 Ağustos Salı günü düzenlenecek.
Eskişehir, spor organizasyonlarıyla adından söz ettirmeye devam ederken, kano severler bu heyecana ortak olmak için Sarısungur Göleti’ne davet ediliyor.