Dünyanın önde gelen çağdaş sanat etkinliklerinden biri olan Floransa Bienali, Avrupa Parlamentosu, UNESCO İtalya Komisyonu ve İtalya Kültür Bakanlığı gibi kurumların yanı sıra birçok uluslararası ortak tarafından destekleniyor.
18–26 Ekim tarihlerinde Fortezza da Basso’da düzenlenecek bienal, uluslararası sanat dünyasının önemli buluşma noktalarından biri. Bu yılki teması “Işık ve Karanlık” olan bienal, çağdaş sanat ve tasarımda ikilik ve birlik kavramları üzerine yoğunlaşıyor. Bienal boyunca katılımcı sanatçılar ve ziyaretçiler, zengin bir sanatsal ve kültürel etkinlik programına dahil edilecek. Türk cam sanatında kullanılan geleneksel gravür tekniğini çağdaş bir yaklaşımla yorumlayan Sevgi Taner Avcı, “Uçuşan Tüyler” serisiyle bienalde yer alacak.
Her biri 19x19 cm boyutlarında, cam üzerine kazınmış 20 adet tüy amp-imgesinden oluşan bu seri, havada süzülen tüylerin düşme anlarını bir duvar yüzeyinde yeniden kurguluyor. Böylece izleyicide zamansız bir hareket ve geçiş hissi yaratıyor.
Bu seride tüy yalnızca bir form değil; hafifliğin, görünmezliğin ve geçiciliğin çok katmanlı bir amp-imgesi olarak yer alıyor. Camın içinden süzülen ışıkla birlikte tüyler, izleyicinin bakış açısına göre zaman zaman görünür, zaman zaman kayboluyor. Bu değişkenlik, varlık ile yokluk, ağırlık ile hafiflik, ışık ile karanlık arasındaki geçişleri sorgulayan bir görsel anlatıya dönüşüyor.