Eskişehir’de bir iş yerine düzenlenen denetimde 38 kişiden 36’sının tombala olarak tabir edilen kumar oyununu oynadığı tespit edildi. Kumar oynadığı belirlenen 36 kişiye toplam 417 bin 744 TL idari para cezası uygulanırken, işletmenin mühürlenmesi için işlem başlatıldı.
İş yerinde 36 kişinin tombala oynadığı tespit edildi
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kumar oynanmasının önlenmesine yönelik çalışma gerçekleştirdi.
Bu kapsamda bir iş yerinde yapılan kontrolde içeride bulunan 38 kişiden 36’sının tombala oynadığı tespit edildi.
Denetimde çok sayıda tombala çekiliş kartı, oyun makinesi ve tombala oyun toplarına el konuldu.
36 kişiye 417 bin 744 TL ceza
Kumar oynadığı tespit edilen 36 kişiye kişi başı 11 bin 604 TL olmak üzere toplam 417 bin 744 TL idari para cezası uygulandı.
İşletmenin mühürlenmesine yönelik işlemlerin de başlatıldığı bildirildi.
İşletme sorumlusu ve çekilişi yapan kişi hakkında adli işlem
İşletme sorumlusu H.Ş.K. ile çekilişi gerçekleştirdiği belirtilen E.E. hakkında, “kumar oynanması için yer ve imkân sağlama” suçundan adli işlem başlatıldı.
Olayla ilgili tahkikat işlemlerinin sürdüğü bildirildi.