Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için yeni bir satış programını duyurdu. Aralarında Eskişehir'in de bulunduğu 51 ilde toplam 540 gayrimenkul, 19-20 Ağustos 2026 tarihlerinde açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak.
ESKİŞEHİR DE SATIŞ YAPILACAK İLLER ARASINDA
TOKİ'nin açıkladığı programa göre 41 ilde toplam 235 konut satışa çıkarılacak. Satış yapılacak iller arasında Eskişehir de yer alıyor. Konut almak isteyenler, yüzde 25 peşinat ödeyerek 120 ay vade imkânından yararlanabilecek.
305 İŞ YERİ DE ALICISINI BEKLİYOR
TOKİ, 30 ilde ise toplam 305 iş yerini açık artırmayla satışa sunacak. İş yerleri için Eskişehir listede yer almasa da Afyonkarahisar, Bursa, Kütahya, Ankara, İstanbul, Konya ve birçok ilde satış gerçekleştirilecek.
İş yerleri için sunulan ödeme seçenekleri ise şöyle:
- Yüzde 10 peşin, 96 ay vade
- Yüzde 10 peşin, 120 ay vade
- Yüzde 30 peşin, 60 ay vade
FİYATLAR 700 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
TOKİ'nin satışa çıkaracağı gayrimenkullerin toplam muhammen bedeli 2 milyar 987 milyon 601 bin lira olarak açıklandı. Satışa sunulan taşınmazların başlangıç fiyatlarının ise yaklaşık 700 bin lira seviyesinden başladığı bildirildi.
AÇIK ARTIRMA 19 VE 20 AĞUSTOS'TA YAPILACAK
Açık artırma, iki gün sürecek program kapsamında gerçekleştirilecek.
- 19 Ağustos 2026 Çarşamba günü saat 10.30'da 1-235 numaralı lotlar,
- 20 Ağustos 2026 Perşembe günü saat 10.30'da ise 236-540 numaralı lotlar satışa sunulacak.
Müzayede; Ankara'daki İlbank Sosyal Tesisleri ile İstanbul Halkalı'daki TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu'nda eş zamanlı olarak düzenlenecek.
İNTERNETTEN DE TEKLİF VERİLEBİLECEK
Açık artırmaya fiziki katılımın yanı sıra internet üzerinden de teklif verilebilecek. Online katılım sağlayacak vatandaşların kayıt işlemlerini 18 Ağustos 2026 Salı günü saat 10.30'a kadar tamamlaması gerekiyor.
TOKİ, satışa ilişkin detaylı bilgi ve şartnamenin kurumun resmi internet sitesi ile açık artırma platformu üzerinden incelenebileceğini duyurdu. Ayrıca vatandaşlar, 444 84 34 numaralı çağrı merkezinden de bilgi alabilecek.