×

TERÖRİST DAEŞ BAĞLANTILI

İstanbul Taksim'deki canlı bombalı saldırının faili belirlendi. İçişleri Bakanı Ala, teröristin IŞİD terör örgütü bağlantılı, 1992 doğumlu Mehmet Öztürk olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün gerçekleştirilen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı hakkında konuştu.

Ala, ''Bu menfur intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği tespit edilmiştir. Bu kişi, bu terörist, 1992 doğumlu, Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir" dedi.

5 KİŞİ GÖZALTINDA
Konuyla ilgili 5 gözaltı olduğuna dikkat çeken Bakan Ala, "Bana verilen bilgi şahsın emniyet ya da jandarmamızda herhangi bir arama kaydının bulunmadığı yönündedir. Konu bütün detaylarıyla, her türlü ihtimal dikkate alınarak çok yönlü şekilde sürdürülmektedir'' şeklinde konuştu.

Ala, terörle mücadelenin kararlılıkla ve hiç tereddüde mahal bırakmaksızın devam edeceğini kaydetti.

"200 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ NEVRUZ'DA ASAYİŞİ SAĞLAMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞTİR"
İçişleri Bakanı Ala, "Ülke genelinde 120 bini polis, 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi nevruzda asayişi sağlamak, huzur ve güvenliği temin etmek için görevlendirilmiştir" dedi.

18 il ve ilçede nevruz kutlamalarına izin verildiğini belirten Ala, "Bazı il ve ilçelerde nevruz kutlamalarının bu sene yapılmamasının vatandaşlarımızın güvenliği bakımından daha yararlı olabileceği değerlendirilmiştir valilikler ve kaymakamlıklar tarafından" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ülke genelinde 120 bini polis, 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi Nevruz'da asayişi sağlamak, huzur ve güvenliği temin etmek için görevlendirilmiştir'' dedi.