×

Tepebaşı’nda yağışların ardından temizlik seferberliği başladı!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, yağışların sona ermesiyle birlikte ilçe genelinde kaldırım ve yol kenarlarında oluşan yabani otlara karşı temizlik çalışmalarını başlattı. Kent estetiğini korumayı ve yaya güvenliğini artırmayı amaçlayan çalışmaların belirlenen program doğrultusunda devam edeceği bildirildi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, ilkbahar aylarında etkili olan yağışların ardından ilçe genelinde artış gösteren yabani otlara karşı kapsamlı bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri, kaldırımların, yol kenarlarının ve yaya kullanım alanlarının daha temiz ve düzenli hale getirilmesi amacıyla birçok noktada eş zamanlı olarak sahada görev yapıyor.

Kaldırımlar ve yol kenarları temizleniyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklardaki kaldırımlar, bordür kenarları, refüjler ve yol güzergâhlarında oluşan yabani otlar temizleniyor. Özellikle yoğun kullanılan yaya alanlarında gerçekleştirilen çalışmalarla hem görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi hem de kent estetiğinin korunması hedefleniyor. Yağışlı dönemin ardından hızla büyüyen yabani otların temizlenmesi için oluşturulan çalışma programı doğrultusunda ekipler, ilçe genelinde belirlenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Amaç daha temiz ve düzenli bir kent görünümü

Tepebaşı Belediyesi, yabani ot temizliği çalışmalarını yalnızca estetik bir uygulama olarak değil, aynı zamanda kent yaşamının kalitesini artıran önemli bir hizmet olarak değerlendiriyor. Düzenli bakım sayesinde kaldırımların daha kullanışlı hale getirilmesi ve vatandaşların günlük yaşamlarını daha konforlu şekilde sürdürebilmesi amaçlanıyor.

Belediye ekipleri, çalışma yürütülen bölgelerde yabani otların yanı sıra çevre düzenlemeleri ve temizlik faaliyetlerini de eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor.

Başkan Ataç: “Yurttaşlarımızın her zaman yanındayız”

Çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yağışlı dönemlerde yabani ot oluşumunun doğal olarak arttığını belirterek, ekiplerin hava koşullarının uygun hale gelmesiyle birlikte sahaya çıktığını ifade etti.

Ataç, “Yağışlı dönemlerde yabani ot oluşumu doğal olarak artıyor. Yağışların sona ermesi ve saha koşullarının uygun hale gelmesiyle birlikte ekiplerimiz ilçe genelinde çalışmalarına başladı. Tepebaşı’nda yurttaşlarımızın her zaman yanındayız.” dedi.

Yaya güvenliği de hedefleniyor

Başkan Ataç, yürütülen çalışmaların yalnızca görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlamadığını belirterek kaldırımların güvenli kullanımına da katkı sunduğunu vurguladı. Özellikle çocukların, yaşlıların ve engelli bireylerin kaldırımları daha rahat kullanabilmesi için bu çalışmaların büyük önem taşıdığını ifade eden Ataç, belediye olarak yaşam kalitesini yükselten hizmetleri sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Çalışmalar ilçe genelinde sürecek

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, kaldırım ve yol kenarlarında yürütülen yabani ot temizliği çalışmalarının belirlenen program doğrultusunda farklı mahallelerde devam edeceğini bildirdi. Yaz ayları boyunca sürdürülecek çalışmalarla ilçenin daha temiz, düzenli ve güvenli bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.